跳至

首頁

尾頁

複式洋房

29週 冇啦啦有一晚宮縮得好勁
初初以為食錯野 搞肚痛
入左TKO醫院急症~點知佢地即刻SEND我去聯合產房
真係嚇Q死左自己!!

最後肚痛左大約4個鐘就冇事,醫生幫我打BB強肺針
以防BB太早出世 ..

因為12個鐘要打一支針~TOTAL要打4支~
所以留左院幾日~今日終於出院~!!YEAH~~

不過BB已經調左頭~好驚佢又洩洩

大宅

原帖由 candy2ka 於 10-11-12 21:54 發表
29週 冇啦啦有一晚宮縮得好勁
初初以為食錯野 搞肚痛
入左TKO醫院急症~點知佢地即刻SEND我去聯合產房
真係嚇Q死左自己!!

最後肚痛左大約4個鐘就冇事,醫生幫我打BB強肺針
以防BB太早出世 ..

因為12個鐘要打一支針~ ...

我26w同28w都出血入o左院!
佢都怕我早產打o左強肺針!
不過我個隻係打2支!24小時一支o既!
唔駛擔心係一樣o既!因為個姑娘話以前係打4支!12小時打一支的!
佢o地都係安全起見先要打!

o甘你呢排小心d唔好行太多!唔好o甘粗勞o拉!
2011 新手媽媽^^
hello!我係201101王小b^^
12w1 彈o下彈o下 訓覺豬@@ 30w2  嘴仔勁似爸爸
16w1 又係訓覺豬><
17w2 吮吮食指  好鬼Q^^
20w4 郁手踢腳冇時停 原來係百厭仔><
28w1 原來係肥b= =

大宅

好媽媽勳章

我都係流大血兼作早產,
但你都比我好,只係留院4日,
我已經訓左成個幾月啦,
睇黎仲有排要訓,
唉,我就黎住到抑鬱架啦

With GOD all things are possible.

別墅

您同CANDY都要好好保重,免得粗勞呀!希望大家都唔會早產啦!

原帖由 CoCoB 於 10-11-13 13:23 發表
我都係流大血兼作早產,
但你都比我好,只係留院4日,
我已經訓左成個幾月啦,
睇黎仲有排要訓,
唉,我就黎住到抑鬱架啦

禁止訪問

大宅

我之前都係宮縮太密, 住左一星期醫院
出左院之後都冇乜改善, 而家日日係屋企

大宅

原帖由 crow 於 10-11-13 19:06 發表
頂我擒日行咗好耐街,又食雪花冰, 半夜醒咗又訓唔反, 呢個月都係咁, 擒晚係咁宮縮,痛吓又好吓咁, 好在無野啫,幾驚出事呀><
原來妳地咁嚴重呀, 我都係乖乖地啦 ...

我尋日都行o左一陣街咋!尋晚腰痛死o左!
一轉身就痛死!
阿b大o左o甘多!我o地都係唔好行太耐or去o甘遠o拉!
2011 新手媽媽^^
12w1 彈o下彈o下 訓覺豬@@ 30w2  嘴仔勁似爸爸

複式洋房

我都唔知點解會客縮得咁勁
真係唔想佢冇啦啦做左細B.......

大宅

畀面勳章

大家都小心d啦,好好休息....等bb唔好過早出黎...

聽你地咁講...我都係乖乖唔去咁耐街啦.....

禁止訪問

大宅

睇黎如果我再宮縮勁我都要去醫院~我唔知原來咁嚴重..我b都掉咗頭醫生重話頭仔低咗少少..撩下面果d感覺我聽人講係差唔多生先會有~但呀b好曳攪攪陣成日撩~~我好驚早產好多呀!!!點算好....

大宅

原帖由 yan0618 於 10-11-14 11:25 發表
睇黎如果我再宮縮勁我都要去醫院~我唔知原來咁嚴重..我b都掉咗頭醫生重話頭仔低咗少少..撩下面果d感覺我聽人講係差唔多生先會有~但呀b好曳攪攪陣成日撩~~我好驚早產好多呀!!!點算好.... ...

宮縮得勁最好訓o下or坐o下!
唔好再行!因為會痛ga!
你預產期好似同我差唔多!
真係要小心d o拉!
有咩事要即入院!如果有機會早產就要打針= =
2011 新手媽媽^^

大宅

畀面勳章

大家都要小心~ 各位bb乖乖地,唔好早產呀!!

別墅

其實我唔係太SURE宮縮既感覺係點...?

大宅

原帖由 crow 於 10-11-14 00:22 發表
我唔乖...頭先又食咗生蝦同咖哩蟹,真係唔低可憐
擒晚訓得3個鐘,今朝去聽講座時,比佢勁踢,睇黎佢唔覺攰喎:;pppp:

你又真係好唔乖喎..要訓多d 先好架..同真係唔好行太耐..你同bb 都要乖乖呀...

複式洋房

我都係.. 同公司申請左比我係屋企做野.. 但其實都冇乜做.. 日日自己一個人.. D時間過得好慢.. 再係咁返娘家住! 有阿媽陪唔駛咁悶..
原帖由 monkitkit 於 10-11-13 20:20 發表
我之前都係宮縮太密, 住左一星期醫院
出左院之後都冇乜改善, 而家日日係屋企

首頁

尾頁

跳至