親子旅遊

跳至

首頁
12345...30

尾頁

大宅

我有d 亂呀!

lotte mart 係咪即係lotte world 果度的超市(即你話買好平嘢果間) 與明洞的果間係唔同的, 是嗎?

係咪有多間lotte mart ga?

原帖由 FungMm 於 10-11-17 10:01 發表
我記得在2009年2月時有團友去了樂天超級市場買了很多箱手信, 如紫菜, 麵呀等.. 據他們說是最平WOR... 不過我無好details作比較... 不過今次如有時間都會去look一look...

...

大宅

IrisChow & 830mama,

多謝提點!

咁請問你地血拼咗d mug 返hk?
原帖由 830mama 於 10-11-17 18:54 發表
仲有記得帶d夏桑菊等沖劑黎飲, 無咁乾燥

大宅

我最後都買了新假期因附送首爾書仔... hahaha!

至於是否相同,我都不太sure, 因為係書仔見是"乙支路"站, 但樂天word成是"Jamsil"站...so... 再研究吓先:)

http://www.smrt.co.kr/Train/Subwaymap/ChnB/Subwaymap.jsp

原帖由 縉媽 於 10-11-18 09:24 發表
我有d 亂呀!

lotte mart 係咪即係lotte world 果度的超市(即你話買好平嘢果間) 與明洞的果間係唔同的, 是嗎?

係咪有多間lotte mart ga?

男爵府

哈哈...我早2年去過, 今次就等農曆新年先再去, 上次去就買左好多護膚品同襪回來...

原帖由 縉媽 於 10-11-18 09:28 發表
IrisChow & 830mama,

多謝提點!

咁請問你地血拼咗d mug 返hk?

男爵府

high one is good.

phoenix is not bad. but high one is much bigger.

大宅

Hi,我12月25日報了新X,想問3,8歲小朋友有咩要預備?巳有羽絨褸外面係防風防水/,不過3歲個女鞋同手套買唔到:一

quote]原帖由 IrisChow 於 10-11-15 21:28 發表
我一家舊年12月頭到韓國滑雪,其實都唔係話太涷,不過如果落雪&大風就會涷d,以下有一d經驗可以分享:

鞋:登山鞋(無毛),高筒,因為在雪地行高筒唔會入雪。波鞋的話,如行在冰面會易滑倒,舊年有團友穿波鞋去到韓國都要換,因為隻腳好 ... [/quote]

複式洋房

以我所知,樂天世界係遊樂場,裏面只係有賣記念品的地方,樂天百貨係近明洞,不果只係近,我上次因為個團唔去明洞,所以自己在東大門坐地鐵去,個站唔係明洞站,而係2號線乙支路站。我無去樂天超市,因為唔夠時間,只有在9/F出血,主要買雪花秀,因為真係好用同平好多,不過每次去買都加價,可以在HK買sample試下先,好用先去入貨。

我今年12月頭會再去滑雪,不過唔知有無時間,我想試下去24小時開的Home Plus(近東大門,or去2號線龍頭站)買手順,一定平過跟導遊買。

要買手套,我係去花園街的街邊買,早兩個星期先買左對雪手套比3歲囝囝,不過只得1對,唔知現在有無,鞋我就係淘寶買,不過見係花園街近太子的童裝舖有$100/對雪鞋,不過唔係登山鞋,香港就真係著唔到啦。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Jason121 於 10-11-15 21:54 發表
今天報了星晨韓國(High 1) 5天團28/12 出發, 請問有無人報呢?

我都係諗住過幾日報星晨high1 5天果個團...不過就1月3or4or5號去^-^ 到時番黎記得講下好唔好.

大宅

Oh...just knowing there is Seoul TRavel Guide comes with 新假期...Where can I buy it now???

別墅

7 仔有得賣

大宅

我都係花園街買咗滑雪手襪$35/SET.

原帖由 IrisChow 於 10-11-18 22:12 發表
以我所知,樂天世界係遊樂場,裏面只係有賣記念品的地方,樂天百貨係近明洞,不果只係近,我上次因為個團唔去明洞,所以自己在東大門坐地鐵去,個站唔係明洞站,而係2號線乙支路站。我無去樂天超市,因為唔夠時間,只有在9/F出血,主要買雪 ...

大宅

縉媽, 請問在花園街那一個位置?

原帖由 縉媽 於 10-11-19 22:46 發表
我都係花園街買咗滑雪手襪$35/SET.

大宅

近街頭的街邊檔 (對面附近係有D 買生草藥, 竹蔗, 水果ETC..., 內面街舖近一檔好出名賣紅豆餅, 中色餅食的舖).

唔知你明唔明我講邊到呢?

原帖由 irisleung7 於 10-11-23 17:09 發表
縉媽, 請問在花園街那一個位置?

珍珠宮

原帖由 縉媽 於 10-11-23 22:01 發表
近街頭的街邊檔 (對面附近係有D 買生草藥, 竹蔗, 水果ETC..., 內面街舖近一檔好出名賣紅豆餅, 中色餅食的舖).

唔知你明唔明我講邊到呢?

賣水果 ... 係唔係太子果邊 ? 我都想買 ..........

大宅

唔係近太子, 我記得好似有間八珍甜醋果邊我叫街頭. 咁你知唔知出名賣豆沙餅的店係邊呀?
原帖由 1213 於 10-11-24 10:26 發表

賣水果 ... 係唔係太子果邊 ? 我都想買 ..........

珍珠宮

原帖由 縉媽 於 10-11-24 12:42 發表
唔係近太子, 我記得好似有間八珍甜醋果邊我叫街頭. 咁你知唔知出名賣豆沙餅的店係邊呀?

我諗我知八珍係邊 ... tks ...

有朋友話赤柱買雪褲好平 ... 如果你未買, 可以搵個 weekend 去睇睇 ... 當同 d 細的去沙灘玩下 ... ^^

伯爵府

原帖由 vanbux 於 10-11-19 02:19 發表
Oh...just knowing there is Seoul TRavel Guide comes with 新假期...Where can I buy it now???

新一期都出左啦! 係介紹泰國

珍珠宮

好媽媽勳章

上次我去,比得最多護膚品sample,係求其係酒店附近既missha, skin food,係旅遊區:明洞之類既地方,比得好小

大宅

我買lu, 又係花園街. 不過唔係街邊檔, 街邊的我見有$120/pc 但d料唔好. 我上咗一間2樓的樓上舖, 最平有$180 (d 料好過街邊檔好多), then $280 & $380 etc, 我d仔買$180 (夠用便算, 因好快又高), 我自己同老公買$380 (d 仔出年開始又可以啱著), 計落買條好d的有著數可以著几年

原帖由 1213 於 10-11-24 15:24 發表

我諗我知八珍係邊 ... tks ...

有朋友話赤柱買雪褲好平 ... 如果你未買, 可以搵個 weekend 去睇睇 ... 當同 d 細的去沙灘玩下 ... ^^

大宅

太好la, 連首爾都落緊雪la.

http://hosts.weatheri.co.kr/knto/index_tc.php
好詳細的天氣回報告. (係copy 另一個bk mami ga)

首頁
12345...30

尾頁

跳至