自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

昨晚同朋友去佐敦2000x任食放題專門店食日本野, 歡天喜地嚟, 一肚氣走
事緣一坐底, 叫姐姐比幾杯水飲, 佢態度已經好惡地講"咁即係要幾多杯呀!" (聲線高8度全程黑面) 初時諗住佢可能咁橋大聲咗者....算了!!!

之後寫好紙仔點食物, 朋友叫"亞姐唔該" ...(咁橋又係佢) 佢d態度就嚟料喇.."唔好再叫我做亞姐,叫到老晒" (聲線高10度加惡死樣)

吓.....我心諗"唔通叫你做靚女咩!!叫得落至得架!"

之後發覺原來全間店舖既伙計都係咁樣....超黑面

講返食物方面, 刺身 : 一般, 好薄身, 有d仲好"腥" (唔知係未唔太新鮮); 問佢地攞wasabi, 仲可憐過行乞

炸物 : 好重油一團粉, 肥淋淋, 超溜!
熟食 :
牛- 好重梳打粉, 超淋呀!唔駛咬! 仲無牛味添;
蜆 - 又細又無肉又無味 ; 串燒一般 ;烏冬唔好食又無料; 全晚唯一一樣好少少可算是壽司,

不過軟殼蟹粉團加油

得兩個鐘, 漏單情況不斷發生, 等好耐先有野食, 食得又趕又勞氣, 地方枱與枱之間又窄, 地下又濕又滑, 枱面又肥淋淋, 成晚小朋友隻腳好痕出晒一粒粒 埋單時,個伙計d態度仲差過欠左佢錢呀! 最離譜就係兩歲都收98蚊+10%

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

睇佢幾時執

瑪瑙宮

大廚勳章

呢間野既前身都係呢類任食... 態度和食物都吾多得.....

呢d任食其實質素和服務都好少有間好 , 我甘耐係試過2間叫做好d ....

tst east 十番
黃埔 - 松屋

其餘個d.... 多數吾係漏單漏到冇譜 , 一係就食物質素好差...
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

別墅

講真呀! 靚仔兩歲食得幾多野呀! 收錢..
俾錢..都要俾得條氣順先得架!!

別墅

seaheart88, 你講得岩, 得兩小時食 - (漏單情況嚴重 + 提早半小時last call + 加食物質素參差) 實在唔好貪"任飲任食"四個字

水晶宮

星期六系zara買衫都遇著個不知所謂sales...不過我甘諗...巨唔系唔尊重我...系唔尊重自己份工...連自己都唔尊重既人又何苦同巨計較...
少奶奶的身份,丫頭的命...

侯爵府

今時今日仲咁嘅服務態度, 都係等執笠多.

別墅

老板請咗d咁既員工, 真係"倒米"架

大宅

同意, 通常任食d服務態度都唔好, 而且d食物一般, 有時食完仲後悔, 情願俾多少少食好d (其實唔差得好多), 環境好d, 食物質素好d, 又唔駛貼錢買難受

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

複式洋房

個老板都唔係做生意既至放任D侍應甘既態度啫~
真係想做好點會容許呀

珍珠宮

好媽媽勳章

一分錢一分貨, 今時今日百零蚊的BUFFET係咁上下, 我唔係挖苦你, 不過我覺得俾咁既錢, 預左得到咁上下既食物水平同服務質素, 因為佢地食材都要平, 人工又要平先維到皮.

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 karkar39 於 10-11-15 18:37 發表

好快執,放心

等我係佢格離開檔餐蛋麵頂死佢

水晶宮

我食唔到呢d任食
朋友想食 陪過人地食一次
真係…未俾錢…我已經面色發白…個肚超痛…超級想嘔……之後入次所 上吐下潟…食幾多 出幾多……
仲要夠中 被人催俾錢走人wo…
走到 我都想走…
之後我就唔敢再去食喇…either果d食物好唔乾淨or我腸胃接受唔到…
幾多朋友嗌都唔敢去………

水晶宮

原帖由 echoo 於 10-11-15 21:52 發表
一分錢一分貨, 今時今日百零蚊的BUFFET係咁上下, 我唔係挖苦你, 不過我覺得俾咁既錢, 預左得到咁上下既食物水平同服務質素, 因為佢地食材都要平, 人工又要平先維到皮. ...

又令我諗番起一次.......
我ex boyfriend既亞麻生日去tst某酒店食buffet, 我同ex bf同佢d家姐係到講d野唔好食又點又點....... 比個侍應聽到, 佢就話:「2xx蚊/位仲想點, 係點到點到食都唔止啦!!!」 但係人地都唔會咁差囉!!!!:;pppp:

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 54heima 於 10-11-15 17:05 發表
星期六系zara買衫都遇著個不知所謂sales...不過我甘諗...巨唔系唔尊重我...系唔尊重自己份工...連自己都唔尊重既人又何苦同巨計較...
同意

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

別墅

當然明白一分錢一分貨既道理, 莫非一百幾十又唔係錢嚟咩, 莫非比一百幾十蚊就要啞忍咁既服務態度, 呢個咩世界嚟架, 要係有錢人先可以享有美食和五星級服務態度!!!!!!

首頁

尾頁

跳至