跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

原帖由 koala小寶寶 於 10-12-5 21:53 發表
okok~
total 15大9bb~ 我聽日打去加位啦~~
hahaa...勁期待呀!!
到時要o係出面將o的bb車拍埋一齊影大合照 ...

Koala小寶寶,
Sorry呀,原來18號我同Ringringwall有事嚟唔到呀,真係唔好意思呀,報左名又唔到!!

1). koala小寶寶 1大1B
2). Melpooh
3). Halambaby 2大1B
4.) Vicky_F 2大1B
5.) kkestherbb

2大1B
6) gc10272009
7) hellokasin 2大1B
8)Lambebe 1大1B (取消):cry:
9)Ringringwall 2大1B (取消) :cry:
10)寶寶龍 1大1B

未CFM
1)南南自語 1大1B
2)momofish
3)natababy

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

第一 round 我得 15分選第一城胡素貞, 唔好彩抽唔到, 但我見有 15分的同學仔入咗

原帖由 koala小寶寶 於 2010/12/8 17:12 發表

咁第1ROUND入唔入到心水學校呀??? 你o個度係沙田網, 同我唔同~~

大宅

原帖由 南南自語 於 10-12-9 09:55 發表
第一 round 我得 15分選第一城胡素貞, 唔好彩抽唔到, 但我見有 15分的同學仔入咗

胡小好似好谷嫁喎........

大宅

原帖由 Lambebe.^_^. 於 10-12-8 23:11 發表

Koala小寶寶,
Sorry呀,原來18號我同Ringringwall有事嚟唔到呀,真係唔好意思呀,報左名又唔到!!

2). Melpooh
5.) kkestherbbhttp://ade ...

2). Melpooh
5.) kkestherbb 1大1B

8)寶寶龍 1大1B

未CFM
1)南南自語 1大1B
2)momofish
3)natababy

唔緊要啦, 下次再去過~~~~

複式洋房

我想問各位媽咪, 你地生完bb, 有無脫髮問題出現呀??
我生完bb一個月後度到而家... 每日都甩好多頭髮! 由其洗完頭, 成個浴缸都係頭髮!
每次一撥頭髮, 我都可以趺5,6條落黎架!
係咪我身體有0羊問題呢? 定係生完bb後係有咁既脫髮現象架?

大宅

原帖由 natababy 於 10-12-10 15:07 發表
我想問各位媽咪, 你地生完bb, 有無脫髮問題出現呀??
我生完bb一個月後度到而家... 每日都甩好多頭髮! 由其洗完頭, 成個浴缸都係頭髮!
每次一撥頭髮, 我都可以趺5,6條落黎架!
係咪我身體有0羊問題呢? 定係生完bb後係 ...

係呀, 通常生完半年內都會甩頭髮嫁~~
我陀大女o個陣由有左3個月就已經開始甩頭髮添喇....

複式洋房

原帖由 koala小寶寶 於 2010/12/11 23:10 發表
係呀, 通常生完半年內都會甩頭髮嫁~~
我陀大女o個陣由有左3個月就已經開始甩頭髮添喇....

原來係正常現象黎架! 咁我都安心d!
但~~ 要甩咁耐, 我驚我就黎變光頭啦!

大宅

原帖由 natababy 於 10-12-13 11:16 發表

原來係正常現象黎架! 咁我都安心d!
但~~ 要甩咁耐, 我驚我就黎變光頭啦!

我o個陣都甩左好多頭髮, 不過touch wood今次冇甩太多, 我仲要生完兩個月走去電左個爆炸頭...電完先醒起生完會甩頭髮...攪到我鬼死咁驚呀!!!

今晚開始又凍過啦, 大家要幫呀b著多件衫, 唔好冷親呀!!
sat就會見面喇!!

複式洋房

原帖由 koala小寶寶 於 2010/12/15 17:48 發表
我o個陣都甩左好多頭髮, 不過touch wood今次冇甩太多, 我仲要生完兩個月走去電左個爆炸頭...電完先醒起生完會甩頭髮...攪到我鬼死咁驚呀!!!

今晚開始又凍過啦, 大家要幫呀b著多件衫, 唔好冷親呀!!
sat就會見面喇! ...

我一坐完月, 就即刻走0左去整負離子同染髮.... 但果陣都仲未開始甩頭髮!! 以為自己咁幸運無事呢.... 點知第3個月先開始狂甩!! >.<

係呀!! 我聽日都係join 唔到你地既 gathering 啦! 我女d咳好番晒... 之但係我屋企人要黎我家做節, 所以要兩點同 bb 0係屋企standby lu! ^^
下次你地再攪gathering, 我先黎呃!
你地聽日出街, 記得幫bb着多兩件衫呀!

別墅

sorry...我同bb聽日黎唔到呀, 我阿b好多痰成日咳呀, 我聽日帶佢去睇醫生呀...下次再搞先join你地啦...

大宅

原帖由 natababy 於 10-12-17 10:54 發表

我一坐完月, 就即刻走0左去整負離子同染髮.... 但果陣都仲未開始甩頭髮!! 以為自己咁幸運無事呢.... 點知第3個月先開始狂甩!! >.<

係呀!! 我聽日都係join 唔到你地既 gathering 啦! 我女d咳好番晒... 之但係我屋企 ...

係3個月先開始甩嫁...甩around 3個月啦~~
唔緊要啦, 下次join啦~~

大宅

原帖由 gc10272009 於 10-12-17 12:17 發表
sorry...我同bb聽日黎唔到呀, 我阿b好多痰成日咳呀, 我聽日帶佢去睇醫生呀...下次再搞先join你地啦...

呀b身體要緊~~ 休息多d喇.....

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 koala小寶寶 於 10-12-10 13:54 發表

2). Melpooh
5.) kkestherbb 1大1B

8)寶寶龍 1大1B

未CFM
1)南南自語 1大1B
2)momofish
3)natabab ...

sorry, 我無覆過你, BB打完針真係超扭計, 又發燒, 攪到我無覺好瞓, 想病想病, 好鬼攰呀!

大宅

上個sato既gathering好完滿咁舉行o左~ 雖然唔係最齊人o個隻, 不過唔緊要~~~

我地依家諗住出年2月攪個新年團拜+半歲生日party
你地意下如何???
日子: 2月13
地點: prefer 沙田區club hse (有冇mami有club hse可以提供?)
時間: lunch hr咁上下 (趁o的b起身唔太耐精神好o的)
food: 可以叫附近o既茶記整
bday cake: 石門附近有間整cakeo既~~

男爵府

原帖由 koala小寶寶 於 10-12-20 13:48 發表
上個sato既gathering好完滿咁舉行o左~ 雖然唔係最齊人o個隻, 不過唔緊要~~~

我地依家諗住出年2月攪個新年團拜+半歲生日party
你地意下如何???
日子: 2月13
地點: prefer 沙田區club hse (有冇mami有club hse可以提 ...

報名:
1. koala小寶寶
2. Vicky_F 2A1B

大宅

1. koala小寶寶
3. KISSBABYBABY 2A1B

複式洋房

唔係住沙田, 可以參加嗎??

原帖由 kissbabybaby 於 10-12-20 13:59 發表
1. koala小寶寶

複式洋房

唔好漏左我呀, 不過我個女2月9日打針, 只要佢12號無發燒我都一定會到

1. koala小寶寶
4. kkestherbb

大宅

1. koala小寶寶
4. kkestherbb
5. halambaby 2A1B

大宅

另外有個沙田8月媽媽係住「御龍山」
佢話佢果度可以book club house...但係就唔係好大..同埋都幾貴

$750/hour..可以for 30人
咁我計30人即係大約9-10個家庭,
book 2 hour都係每個家庭 $130 左右

但係最緊要睇下大唔大.....

佢係fackbook開左個group... for 8月沙田媽媽...

首頁
45678...9

尾頁

跳至