自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日我媽媽比左呢筆錢我,叫我入落戶口,係未來的醫藥費(cancer)....我用存錢妥的存錢機將d現金入落去時,佢出現故障!!!!只係比左張收據我,我打左22333000同左客戶服務傾,佢亦記錄低左,話過4-5天的日子再去check數!睇下有冇過到數...好驚呀!!!!好驚佢話乜record都冇...你知啦!電腦都會出錯架嘛!!依家都訓唔著...><

有冇做銀行的人,或者有呢個經驗的人解答下呀??pls...

禁止訪問

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

CCTV

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

大宅

銀行如果check過晒果部食錢機當日既所有紀錄後發現係有多到錢而又有你所講既金額相等既話就會過番俾你架喇~

別墅

回覆 1# super667 的文章

我之前試過幫c6入錢, 部機又係吞咗d錢就short 咗, 我當時打hotline 又無人聽, 惟有用手機影低部機個no. , 第二日c6再打去銀行check, 佢地都話要幾日先知, 後來覆番黎個銀碼唔同, c6 緊係話唔係啦, 要佢地check 清楚, 前後攪咗成個星期先入番條數!所以如果肯定入咗, 要同銀行confirm 岩條數, 日日call 佢地問幾時入番去a/c 到!

子爵府

好媽媽勳章

我試過同你一樣情況(入左過萬),仲要連收據都冇,我打左去個熱線佢話要直接落分行填表,check到部機裡面有呢筆數就會過返落我戶口,我第2日落左分行填左表過幾日就收返d錢,所以唔洗咁驚

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我曾經試過2次,都係渣X銀行.
2次都係打熱線報告,之後第二日就再有銀行職員打電話俾我,要我再詳細講一次入咗幾多張100元,幾多張500元及幾多張1000元.
最後要等3-4日才入番俾我户口.
照計佢地數咗部機係多咗錢,而又同你報失的銀碼相同,一定會入番俾你户囗.

珍珠宮

大廚勳章

據我所知,銀行會搵兩個人一齊打開部ATM,就算你果條transaction無咗,佢地數錢都會數到多咗錢,加上你有張紙仔証明你有用過部機, 我諗應該OK的.

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

同樓上講的一樣,你要等佢地數過d錢,對哂所有 transaction,d錢多左,又同你講的銀碼一樣,咁就可以入番你戶口。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我老公試過,真係嚇死佢啊..
d錢代人入咋..
好彩無事..
最慘係當時部機周圍無電話號碼
搞到佢唔知應該點做好

大宅

多謝你地呀!我有收據呀!但係我唔記得左有幾多張500幾多張一千...咁我阿ma一疊過比我,我數左係有19500蚊,點會理佢有幾多張500/1000?

我當時真係嚇到呆左囉!打去客戶服務一路跟住話音指示,但係人一亂就會錯!!!又從新來襟過...成身出晒汗好緊張,愈打愈覺得煩...係咁叫我按數目字,心諗...快d搵人聽啦!

對有錢人來講19000好似散紙咁洗,對我來講,好似百九萬一樣囉...好擔心呀!!!!仲要過幾日...都唔知追唔追倒!

男爵府

我都試過,最初都係嚇到鼻哥窿冇肉,但最後冇事,幾日後攞得番。
你打去客戶服務多數都係錄音,駁嚟駁去等好耐都冇人聽。你打去話自己遺失信用咭,就會即刻有人聽。
我亦都見過有人又係畀部入數機食錢,連收據都冇彈出嚟,我見佢打完去客戶服務熱線之後,仲好勞氣,驚冇得追究,於是報警,差人又好快到現場添,但最後差人點做我就唔知喇。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

樓主, 你唔需要驚. 你的情況我都試過.
我嗰時入完錢後部機仲要無出收據, 於是我走去櫃檯同d 職員講, 接著佢地就俾份form 我填(內容有幾點, 邊部機, 大約有幾多錢 - 我都唔記得有幾多500元.....) .
跟住d 職員俾左份form 的copy 我, 仲話應該2-3天後就會有答覆俾我.
過左3天後, 佢地d 職員就打俾我, 話check 到條數, 之後就過返俾我la........
總之, 你俾得到d 証據佢地, 佢地一定查得到.放心........

複式洋房

放心,一定取得返.

男爵府

我x年前 hsbc 中環总行第一部入$機 做白老鼠.
當年冇人肯試, 個cs 猛叫我試, 佢話因為有好多人monitor 個使用率. 我就諗住個CS+成班techicians 可以做証, 結果真係食咗 8000元. 2日後入番户口.

唔使擔心!

男爵府

放心, 銀行會CHECK到入番俾你. 我都試過.

大宅

放心, 我都試過, 不過我個間恒x銀行差不多成10日才入返我戶口

禁止發言

大宅

10日先入??????????????唉.......佢等住找數囉!今次之後真係以後都唔用存錢機..我尋晚5點鐘先訓!一路諗..一路諗..我今朝再打去,佢話要我阿ma電話,有咩事打比佢..佢0係醫院病到都迷迷糊糊,打比佢都聽唔倒啦!!
我話..你不如記低我所有資料,有咩事搵我,佢死都話唔得,其實有d情況銀行都識轉彎啦...如果佢唔係有事都能夠親自入錢啦!洗咩搵人幫?
rules係死架嘛..人係生架嘛...如果拖一個月人就唔荒唔死了...

首頁

尾頁

跳至