自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最近响facebook發覺, 越來越多朋友鍾意旅行時帶埋佢地d公仔去, 然後影相時人影都唔見, 全部都係影景+公仔...

唔好意思, 可能係我out, 但我真係唔係好明囉! 首先我去旅行真係想'領'少一樣得一樣... 公仔雖然唔重得去邊, 但都幾'牙'位 - 有個朋友有次仲响description度寫有一件行李係專放佢d公仔!

同得屋企人朋友去旅行, 我都想同大家影相留念; 特別係依家多左個小朋友, 通常都會幫佢影. (不過我d帶公仔旅行影相既朋友都係未結婚; 或者結左未有仔女, 但都三十出頭)

只係個人意見, 不喜勿插, 或者叫我'唔鍾意就delete/block左去囉, 無人迫你睇'.... 因為我唔係唔鍾意, 只係唔明!

珍珠宮

佢應該都有影自己,不過唔想post出來,咪影個公仔囉。 齋post景無人既相好悶架麻

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我同意...
不過我個人都係鐘意影風景+人,多過影D公仔
原帖由 sasa@uk 於 10-11-16 06:32 發表
佢應該都有影自己,不過唔想post出來,咪影個公仔囉。 齋post景無人既相好悶架麻

大宅

= =|||
或者...
佢係o係當地買個公仔,走o個日就將個公仔送俾房務員呢...
[取巧o既講法]

男爵府

哈哈! 有可能 有可能 ~

原帖由 041810537 於 10-11-16 06:41 發表
= =|||
或者...
佢係o係當地買個公仔,走o個日就將個公仔送俾房務員呢...
[取巧o既講法]

侯爵府

如果樓主有機會去歐洲自由行的話,

係經常會見到很多外國的朋友會帶公仔去旅行的,(有些更帶自己的枕頭, 被等, 他們通通排在背囊外)

他們明顯係要和公仔一起訓, 一定要用自己用開的睡眠用品..

而把帶去旅行的公仔影相留念, 是近年流行的拍攝手法, 他們把自己喜歡的東西影相留念, 真係好普遍的...

複式洋房

如果個公仔細細個,其實都幾有趣。我都試過將小朋友帶出街的公仔玩具影下相,有時出來效果都幾靚。
原帖由 TSX 於 10-11-16 06:25 發表
最近响facebook發覺, 越來越多朋友鍾意旅行時帶埋佢地d公仔去, 然後影相時人影都唔見, 全部都係影景+公仔...

唔好意思, 可能係我out, 但我真係唔係好明囉! 首先我去旅行真係想'領'少一樣得一樣... 公仔雖然唔重得去 ...

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

其實都係影相凡另一種風格姐,講真,如果你話唔明點解要影公仔,不如唔明點解一定要UPLOAD上FACEBOOK啦,依家有好多人都係為左UPLOAD上FACEBOOK而影相,佢地唔會理其實朋友想唔想睇

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我以前都有帶"公仔"出街影相,
興趣黎姐~

首頁

尾頁

跳至