跳至

首頁

尾頁

複式洋房

時間過得好快呀~ 今日12w喇~ 之前兩日o係公司個茶水亞姐大大聲咁問我係咪有左..我就同佢講過幾日先話去知~ 依家唔怕講喇~

不過早幾日有d有經驗o既姨媽姑姐問我99我係咪有左..d人對眼點會有利架...好在我99都係例牌答佢地我肥左o者...勁合作~

別墅

我都係近排d 人發現我先講,因為真係開始漲,尤其係晚上.

複式洋房

回復 2# chaco 的帖子

點解夜晚個肚會漲d呀??

複式洋房

恭喜恭喜~~!:lol

洋房

Lucky you! Your 99 is very cooperate la!! I am in my 9w and my 99 hasn't found out yet although my tummy is out already (we live together!!)

Last year when I was 6w pregnant, told her not to tell anyone until my 12w but the next day, she told her 99, other relatives and everyone in the church!!! That day, I lost my BB... the feeling just terrible...That's why this time, I only told my c6 and we agree not to tell anyone including 99! (except friends and coworkers who had babies).

But when I am in my 12w, I don't really know if I want to tell my 99 at all...or should I just let her find out herself?

別墅

原帖由 yuyu0121 於 10-11-17 16:17 發表
Lucky you! Your 99 is very cooperate la!! I am in my 9w and my 99 hasn't found out yet although my tummy is out already (we live together!!)

Last year when I was 6w pregnant, told her not to tell an ...

u better tell her when ur BB stable, because she live with you. but tell her dun tell other ppl if she loves the BB.

I'm 1 week left till 12 wks ar!~~

洋房

回復 1# carolandy 的帖子

Unfortunately, she is the type who can't keep secret...

大宅

恭喜!!!

我依家先係7W6D
但係我公司個個都知
因為我要arrange d job duty
其他人就未知呀!!
但我依家都覺得自己肥左好多呀!!!

子爵府

恭喜晒!
我打算做完oscar先同屋企人講, 因為我係都幾高齡吓! 呢胎係意外! 都預左俾人鬧,我之前兩次都係成3個幾月先話俾屋企人聽.
小朋友放暑假比平日更忙!

男爵府

環保接龍勳章

我媽又係搞搞震嗰D人 ! 但我死口唔認 , :;pppp: 然後叫佢唔好咁多事 !
99更加唔會有機會俾佢知 !:;pppp:

其他人就等18w現肚先至會認 ~

民房

我都係岩岩到0左12 week, 但除左屋企人知之外, 我都唔係好想講比其他人知住, 因為都係想stable d 先 同理見埋醫生先, 我要到12月8 日先有醫生見...

大宅

我都係想等到oscar報告出了先真正地講!

複式洋房

哈哈,咁又唔會同好多人講嘅,啲人見到問的話,先講囉,唔問就唔講架喇。

珍珠宮

而家oscar結果出咗,過關了!但係仲未俾屋企人知,因我都係高齡媽咪,萬一oscar有乜差池,免得各位老人家擔心同失望。
我諗住搵日大家一齊出嚟食餐飯,叫我個仔替我公開喜訊。
至於同事,亦無需刻意講,睇下可否過埋聖誕節,自然揭曉吧!(因為上一胎五個幾月先見肚)

洋房

我都 12 weeks啦! 感覺可以鬆一口氣, 唔洗太緊張啦.

之前有mama介紹一個Taiwan網(http://www.tintint.com/)話可以把BB相整成本書, 諗緊不如整本送俾自己先. 如果好的話, 遲D可以幫阿B出本. 我果本諗住記錄自己懷孕10個月的變化(依家每個月都有影相, 記低自己個樣同個肚大咗幾多), 加埋BB的超聲波相、 BB的尺寸、小小自己當時的想法 (冇寫blog/日記的習慣, 但都有同大家係這裡分享下, 或者抽D回覆放入去), 都應該幾有趣...

大家小心D, 一齊努力呀!

大宅

我仲差兩個禮拜先到12w呀, 勁難捱, 我不嬲唔係好講大話, 有d熟我既朋友知我想要bb好耐, 佢地問開我都會講比佢地知, 公司d人一早就知啦, 依家希望快d到12w隱定d就可以名正言順咁同人講啦~

大宅

我今日都12w啦,oscar都出咗,pass啦!超開心~ 我心諗,呢個喜訊終於都可以公佈啦

別墅

Refer 之前私家,今日就十一週六,今早去醫院照頸皮話有十二週,bb 長 5,2厘米,好開心呀

大宅

原帖由 carolandy 於 10-11-23 12:56 發表
Refer 之前私家,今日就十一週六,今早去醫院照頸皮話有十二週,bb 長 5,2厘米,好開心呀

我都係, 之前私+話我12week2, 政府就話我12week6, 差4日咁多啦....我諗唔差太遠就ok掛

6W3D- 0.38cm
9W6D- 2.10cm
12W2D- 5.9cm

珍珠宮

好媽媽勳章

我都12w喇終於~~~~~~~~~
我有兩隻大小魔怪""

首頁

尾頁

跳至