跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家有無覺得自己個樣有變呀?

除咗肥咗4磅之外, 唔知點解.. ..近排照鏡覺得自己越黎越醜樣....even 化咗妝都唔好得去邊....

別墅

我個樣未變..好彩.. 暫時未重~我而家9個WEEKS了,希望KEEP到4-5個月先比人發現我大肚啦

大宅

MommyPanel勳章

我個肚大左,手腳同臉都瘦左,應該無重到,8w開始無咁反胃個人精神左,加上呢排可能無食熱氣嘢,皮膚好左喎~~

複式洋房

嘿嘿...依家12w1, 除左肥之外..冇咩變...覺得皮膚仲好左...唔知係咪介口介得清左呢?!

大宅

MommyPanel勳章

今朝出左次post...無post 到出黎, 寫多次先:
我個肚大左, 腰粗左但手腳瘦左, 臉都瘦左, 可能少左食煎炸野, 飲多左奶, 皮膚反而好左!

別墅

BK Milk勳章

宜家9W幾,但有同事話我個鼻大O左同埋個肚開始凸凸地,但其實只係重O左1磅咋喎!
陳家大B仔同小B女已於2011年5月27日出世喇!

大宅

輕左少少, 肚都冇突同平時一樣, 皮膚差左, 額頭出粒粒呀

不過我覺得自己烏wear左......可能真係冇乜心機扮靚, 頭髮又唔敢染, 黑色髮根出晒唻, 一照鏡就冇心機

自己又冇害喜現像, 真係好唔實在, 有時好擔心呀!mouth:

大宅

個樣殘左,因為訓得唔好,食得唔好。

塊面肥左,就黎變做pizza面。

大宅

我11w3,成日好夜訓,又無戒口,面上d皮膚差咗好多.呢家同未生之前比重咗成10磅

洋房

我個肚大咗肥咗, 比Bingo前重咗5-6磅, 我friend said我become a pretty mama樣 .

不過同Babyshino 1樣, 冇害喜現像...訓得好食得好...真係好唔實在. 有時forgot自己係有咗!!!我都好擔心呀...is bb still with me?

大宅

真係好想屋企有部超聲波, 哈哈~~~
原帖由 yuyu0121 於 10-11-18 11:53 發表
我個肚大咗肥咗, 比Bingo前重咗5-6磅, 我friend said我become a pretty mama樣 .

不過同Babyshino 1樣, 冇害喜現像...訓得好食得好...真係好唔實在. 有時forgot自己係有咗!!!我都好擔心呀...is bb still w ...

大宅

10磅?!?! 未生之前?定未有之前呀?

你本身瘦唔瘦架? 聽講12週前最好係+1KG左右.....當然要睇返你自己本身身形啦, 我依邊醫生話全個懷孕過程+5-7KG最理想, 所以盡量避免過重, 要小心D呀~

原帖由 031231 於 10-11-18 11:22 發表
我11w3,成日好夜訓,又無戒口,面上d皮膚差咗好多.呢家同未生之前比重咗成10磅

珍珠宮

未見肚,冇重過,不過上圍就大咗成個碼有多!

洋房

原帖由 Babyshino 於 18-11-2010 11:56 發表
真係好想屋企有部超聲波, 哈哈~~~

Agree!!!!好想時時有得睇到佢 ^.^

別墅

好媽媽勳章

我比之前重左3磅, 每餐都食好多野, 好似有大食症咁...
個肚好漲, d裙同褲都好緊, bra bra都好緊

塊面咀巴周圍勁生瘡, 好殘...
我諗好快會有人問我係咪有左...

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個鼻大咗 .... 塊面水腫咗....
個肚腩突哂出嚟

洋房

我依家11w4, 食得又訓得, 重左4lb. 過左12weeks, 要加D exercise先!

肚同上圍大咗, 個樣就冇乜變, c6話: 一定係hormone冇變化, 應該生女wor~

大宅

我都聽人講過, 係仔既話, 多男性荷爾蒙, 毛孔會粗, 手腳毛快長, 又會生粒粒, 女既話女性荷爾蒙多, 皮膚會好架喎~ 都唔知係唔係真

有冇第2任媽媽可以方享經驗??
原帖由 schan818 於 10-11-18 16:05 發表
我依家11w4, 食得又訓得, 重左4lb. 過左12weeks, 要加D exercise先!

肚同上圍大咗, 個樣就冇乜變, c6話: 一定係hormone冇變化, 應該生女wor~

珍珠宮

原帖由 Babyshino 於 10-11-18 16:24 發表
我都聽人講過, 係仔既話, 多男性荷爾蒙, 毛孔會粗, 手腳毛快長, 又會生粒粒, 女既話女性荷爾蒙多, 皮膚會好架喎~ 都唔知係唔係真

有冇第2任媽媽可以方享經驗?? ...

唔關事架!
以上的情況都冇出現在我身上喎!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Babyshino 於 10-11-18 16:24 發表

有冇第2任媽媽可以方享經驗?? ...

我已經生過3粒瘡, 宜家有1-2粒仲谷係裡面
不過皮膚質地係好在, 訓得夠同戒得清

首頁

尾頁

跳至