跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

冇得見呀B的。佢地用尺度BB SIZE。用一個專係聽心跳既儀器聽心跳。

我上胎完全冇在贊育/瑪麗見過呀B,連照結構都睇唔到。我全部在私家醫生到先見到BB。

原帖由 devilmelody 於 25/11/2010 13:38 發表

我11/13見左姑娘同做埋oscar架喇~
跟住依家就11/30見e生囉~

嘩...做末片...2年前到做過..咁即係差唔多時間要做啦~好怕比人用鴨咀鉗搞...

咁聽bb心跳...同度size...即係又有得見亞b?!

哈哈 ...

大宅

原帖由 wuws 於 10-11-25 14:40 發表
冇得見呀B的。佢地用尺度BB SIZE。用一個專係聽心跳既儀器聽心跳。

我上胎完全冇在贊育/瑪麗見過呀B,連照結構都睇唔到。我全部在私家醫生到先見到BB。

...

冇得見呀B then how can they measure BB SIZE??

大宅

好媽媽勳章

佢地用手同類似軟尺的物體來度。

原帖由 Mabel1218 於 25/11/2010 16:16 發表

冇得見呀B then how can they measure BB SIZE??

大宅

原帖由 wuws 於 10-11-25 17:05 發表
佢地用手同類似軟尺的物體來度。

still don't understand ................. Do they need to take any ultrasound pictures when measuring??!! if yes, why cannot they let us see the bb in ultrasound machine??

子爵府

虎到金來勳章 DHA勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

提一提大家, 如果想報產前運動,
記得要先搵e生簽申請表 ...

複式洋房

咦,咁我上次响贊育照oscar都有得見亞b架!咁唔知係咪依家先進左?!
原帖由 wuws 於 10-11-25 14:40 發表

...

大宅

好媽媽勳章

我冇在贊育照過ultrasound。每一次返去贊育,醫生都係用手搵bb位置,用儀器聽心跳。跟住就話bb ok。

瑪麗照結構時,部機在我個頭旁,我想睇時,仲要俾佢寸叫我唔洗睇,你睇唔到o家喇!激死!

原帖由 devilmelody 於 25/11/2010 20:28 發表
咦,咁我上次响贊育照oscar都有得見亞b架!咁唔知係咪依家先進左?!

複式洋房

下午就去見醫生喇!睇完再黎update 先!

複式洋房

畀面勳章

請問 book 產檢個電話幾多號? 我打總機, 打左成日都無人聽

複式洋房

原帖由 chamywong 於 10-11-30 13:42 發表
請問 book 產檢個電話幾多號? 我打總機, 打左成日都無人聽

你試下25892100啦

子爵府

虎到金來勳章 DHA勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

之前打總機, 都係叫打以下電話.

原帖由 devilmelody 於 10-11-30 13:49 發表

你試下25892100啦

複式洋房

畀面勳章

BOOK 到啦

8/12 yeah

複式洋房

終於見完醫生喇!等多過見,全程計埋約下次覆診及照結構,一共用左個半鐘!
一去到就磅重驗尿,之後就等見醫生,見醫生佢就講番之前嘅驗血同唐氏報告,又問番第一次姑娘問嘅問題,跟住就上床,聽bb心跳,同check下個胸咁簡單。大約十五分鐘左右啦!
之後就等約下次覆診排期同上三樓約結構超聲波!

大宅

好媽媽勳章

星期六我都去左第一次贊育了。冇咩人每個鐘得6個人,而家照OSCAR 冇年齡限制,所以我都BOOK 左。不過我想問下devilmelody你在地下照定係3/F照?照既時候見到個SCREEN嗎?

我應該在地下照,如果我可以即刻知道頸皮厚度(而又OK),我就吾去私家照了。

原帖由 devilmelody 於 30/11/2010 16:42 發表
終於見完醫生喇!等多過見,全程計埋約下次覆診及照結構,一共用左個半鐘!
一去到就磅重驗尿,之後就等見醫生,見醫生佢就講番之前嘅驗血同唐氏報告,又問番第一次姑娘問嘅問題,跟住就上床,聽bb心跳,同check下個胸咁簡單。大約十五分 ...

複式洋房

原帖由 wuws 於 10-12-6 09:31 發表
星期六我都去左第一次贊育了。冇咩人每個鐘得6個人,而家照OSCAR 冇年齡限制,所以我都BOOK 左。不過我想問下devilmelody你在地下照定係3/F照?照既時候見到個SCREEN嗎?

我應該在地下照,如果我可以即刻知道頸皮厚度(而又OK) ...

我oscar 係地下照~ 有個big screen架...全完睇到..好清楚!! 佢度果陣會同第二個姑娘講係幾多mm..咁果時我有問佢算唔算厚...佢都會話比你知..咁都ok啦~

大宅

好媽媽勳章

唔該晒,我星期三就去照了。希望ok,噤我可以慳番千幾蚊。

原帖由 devilmelody 於 6/12/2010 11:04 發表

我oscar 係地下照~ 有個big screen架...全完睇到..好清楚!! 佢度果陣會同第二個姑娘講係幾多mm..咁果時我有問佢算唔算厚...佢都會話比你知..咁都ok啦~

複式洋房

畀面勳章

大鍋, 我張驗孕証明唔見左, 我明天去贊育做產檢呀, 你估個姑娘會否比我後補呢 ?

複式洋房

原帖由 chamywong 於 10-12-7 19:38 發表
大鍋, 我張驗孕証明唔見左, 我明天去贊育做產檢呀, 你估個姑娘會否比我後補呢 ?

試下先啦,到時扮死狗,希望ok啦!

大宅

原帖由 chamywong 於 10-12-7 19:38 發表

唔得架, 我試過啦, 我唔記得帶, 佢地都要我番屋企拎番番去, 佢地話咩都可以後補, 係驗孕證明唔可以無....

6W3D- 0.38cm
9W6D- 2.10cm
12W2D- 5.9cm

複式洋房

畀面勳章

攪掂啦. 我叫醫生再開比我, 今朝去照 OSCAR , BB 係度瞓覺 HAHA, 我等左唔係好耐, 成個過程都係 1.5 小時

首頁

尾頁

跳至