單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果你前夫悔過想番黎求你原諒俾佢做番個好爸爸好丈夫,你會點?

於我來說,呢個假設性問題絕對好少機會發生,皆因人家宜家不知幾風流快活...
雖然我仍然未放低同佢之間十幾年既感情,但如果要再同佢一齊生活訓埋同一張床,我會覺得佢好DIRTY無論行為同思想上都係DIRTY...所以都係唔會頂得佢順,都係由得我同阿女兩個大字形訓哂成張床開心D.. YEAH!!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我同呀仔個老豆未結婚......係好彩要搞結婚既時候5批

甘多年呢條粉腸無比過錢養仔, 知道個仔甘多野都靜係鬧我點解會甘, 點知...........最近佢話希望遲d環境好d既話,希望可以同我結婚 ,我回信say no,2個大人無感情, 齋為個仔結婚我5稀罕, 仲產爆佢添
According the Law of Hong Kong, I have no need inform you any of his news even let you two meet again since you didn't give him regular provide and I explained to him why we are in very bad situation here and he knows that you never give him regular provide like other dads.
我d friend 睇完話我好串

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

no la....我唔係聖人,要當完全冇事發生過再對住佢好難,除非佢就死又好多錢啦,都或者會諗諗

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我試過,當時亦都有比過機會佢,但佢無對我同個囡好過,佢只係諗住有個地方比佢瞓,唔夠錢用有人幫佢諗掂去,要買嘢有人幫佢做分期,佢依然都仲可以出去周圍影相同溝女,諗住可以仲同嗰件top model聯絡,最後當然係比我out咗啦!

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

醒目開學勳章

回頭?? for what?

做丈夫.......no thanks啦! 三番四次對感情不忠既人, 到處留情時, 仲有我地兩母子存在咩? 依家孤伶伶一個人想要個家..........呸!

我個仔至出娘胎到依家無阻止佢做爸爸既責任喎!
仔仔既生活有俾過錢無? NO
仔仔既起居有無幫過手? NO (p.s. 係得未出院係醫院果五日, 每日一次換片n喂奶, 係我屋企叫佢先肯去做有乜佢心裡有數!)
仔仔既教育有無做過乜? NO

事實上, 佢曾經有提出過呢個要求, 但我堅持佢未還清欠我既錢之前唔好同我傾其他嘢!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

再回頭,我也不要你....

複式洋房

咪同佢講~大家只可做朋友,如若想見牙仔,就打俾我約時間~
我諗講完之後,一般都唔會再搵你~

侯爵府

兒子很愛爸爸,可能已經離開他年幾了,時間已經慢慢把他對我做成的傷害淡忘了!!
當初差d唔係您死便是我忘的情景,變成了今日我有麻煩他會黎幫我,我要錢,他會盡能力幫我,如果他真的同我講他想回頭,希望他可以在我拿出勇氣在披上嫁衣前,或許我會因為兒子的關係在比他一次機會!

別墅

呢個問題…我都有諗過
可能因為叔仔成日話佢遲早會後悔會返黎
=.= 其實佢地咁講對我黎講都幾折磨
好似樓主話齋, 同返佢一齊真係覺得好dirty
尤其當知道晒所有野之後
即使佢返黎,我都唔會同返佢一齊住
若真係再愛我,即使唔一齊住
都會對我同個仔好吧! 哈哈
人~總是愛幻想! 我仲夢見過同佢一齊
訓醒感覺都幾折磨!
人在做,天在看!
>>小三<<

別墅

呢個問題上個月我有諗過,唔好話十年感情,我呢d2,3年貨仔0既感情,我都未擺得低晒,平時點踩佢,點嬲佢,但係個心依然有一點在乎佢,但係諗深一層,佢對我已經變左心了,佢番來我身邊,我每一天仲會懷疑佢仲有冇搵女人?日日你猜我我度你咁...對大家都係一種折磨!
因為大家中間已經失去了最基本的"信任" 信任不是一日半日就可以恢復番過來,你都唔可能突然間好相信一個陌生人啦?!時間可以証明一切,唔係唔可以一齊番,但係要等時間,佢想做好老豆好爸爸,唔一齊住亦可以付出誠意同真心做一個好老豆的,所以我的決定都係唔會同佢一齊!
candice

複式洋房

原帖由 派大星 於 10-11-20 14:59 發表
呢個問題上個月我有諗過,唔好話十年感情,我呢d2,3年貨仔0既感情,我都未擺得低晒,平時點踩佢,點嬲佢,但係個心依然有一點在乎佢,但係諗深一層,佢對我已經變左心了,佢番來我身邊,我每一天仲會懷疑佢仲有冇搵女人?日日你 ...

我認同你既諗法~因為我都係咁諗同咁做,但對方唔明白,到最後我叫佢唔好再搵我同個仔~

大宅

醒目開學勳章

ME3

原帖由 mavis1985hk 於 10-11-20 15:30 發表

我認同你既諗法~因為我都係咁諗同咁做,但對方唔明白,到最後我叫佢唔好再搵我同個仔~

侯爵府

環保接龍勳章

如果佢想做個好爸爸....我吾會阻止佢見亞仔同照顧亞仔,只係佢選擇左做烏龜....(但分開貢多年..都無做過LAW...)

而想做番個好丈夫.....無可能啦!...我的心態吾同左....吾想比一個人傷害2次....

原帖由 sylviayan 於 10-11-19 16:22 發表
如果你前夫悔過想番黎求你原諒俾佢做番個好爸爸好丈夫,你會點?

於我來說,呢個假設性問題絕對好少機會發生,皆因人家宜家不知幾風流快活...
雖然我仍然未放低同佢之間十幾年既感情,但如果要再同佢一齊生活訓埋同一張 ...
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

複式洋房

完全讚成你講法....(唔好意思要借你個位o申下)

比機會佢回頭真係好痛苦....
就算佢而+冇唔返o黎訓...冇再去夜...但我依舊日日流住莫明奇妙既眼淚...成日發惡夢....我個心死左啦.....但唸到自己點解大住個肚要咁慘呢..自己根本唔會再信佢...就算佢點關心我同個bb怕我抑鬱症...一句簡單既說話都會覺得佢講大話...一齊生活但好假...每一句對話都衹會圍繞肚裡臉個仔...其實咁既生活真係好難挨...但冇辨法...大住個肚唯有見步行步..我都有不停咁唸..我知道其實離婚係一個更好既開始....可惜我屋企人唔係香港我冇辨法及承受大住個肚自己一個人既壓力...怕傷害到個bb....為左個bb都要繼續假落去....)

仲有個後遺症....而+真係除左阿媽...唔會再信人地講既野....如果知道有人係度講緊大話.....就算件大話唔關我事....我都會好唔開心...我會唸點d唔講大話好似唔安樂咁既....個世界幾時變成咁架....以前細個都唔係咁....點解乜好地地要變得咁復習既.....

原帖由 派大星 於 10-11-20 14:59 發表
呢個問題上個月我有諗過,唔好話十年感情,我呢d2,3年貨仔0既感情,我都未擺得低晒,平時點踩佢,點嬲佢,但係個心依然有一點在乎佢,但係諗深一層,佢對我已經變左心了,佢番來我身邊,我每一天仲會懷疑佢仲有冇搵女人?日日你 ...

別墅

原帖由 annachee 於 2010-11-20 17:08 發表
完全讚成你講法....(唔好意思要借你個位o申下)

比機會佢回頭真係好痛苦....
就算佢而+冇唔返o黎訓...冇再去夜...但我依舊日日流住莫明奇妙既眼淚...成日發惡夢....我個心死左啦.....但唸到自己點解大住個肚要咁慘呢 ...

其實你個心0個個傷口跟本就未好番,你老公訓0係你隔離,仲未比倒一個被肯定的感覺你,你唔知佢幾時會變,加上你大住個肚,更加覺得好委屈,呢D就係所謂的信任了!
我詞窮可能有D感覺我形容得唔貼切,但我明白...你的感受,明白你的處境,我唔可以幫你解除心裡面的憂慮同幫你療傷,因為只有你有呢個能力去做到,我比你的意見係,坐低同你老公3口6面傾清楚,唔係互數大家不是,將你0係呢度打0既感覺,由發生事至到依家都講比佢聽,想維繫感情係一定要溝通,唔係全世界的男人都係回不了頭,唔係全世界的男人都係仆X,如果佢真心回心轉意,你試下暫時唔好諗佢的錯,佢做好的事就放大D,你開心D時愛自然會再產生的,是真的....但唔係3,5,7日做倒,所以點解我會叫你同佢傾,因為解鈴還需繫鈴人,邊個整喊你就是繫鈴人,只有佢先可以慢慢幫你包扎傷口!!
佢愛你的話,自然會做更多的事令你恢復安全感同信任!
candice

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果佢真係咁....我會好心痛

別墅

其實大家會唔會諗…佢回頭
會唔會係因為果邊唔要佢啦…
佢先返黎?要咁先返黎又為咩呢?
可能我知道太多佢既野了…每次諗起
都好傷心…或者…佢永遠都唔好搵我就最好了!
因為我見到佢對個8婆sms
(個8婆有男友返工係舖頭勾搭左我c6)
『我愛你唔會俾佢少』fxxk!
人在做,天在看!
>>小三<<

大宅

原帖由 lamkel2005 於 10-11-21 22:20 發表
其實大家會唔會諗…佢回頭
會唔會係因為果邊唔要佢啦…
佢先返黎?要咁先返黎又為咩呢?
可能我知道太多佢既野了…每次諗起
都好傷心…或者…佢永遠都唔好搵我就最好了!
因為我見到佢對個8婆sms
(個8婆有男友返工係舖頭 ...

我個case同你好似, 個賤人都係本身有男友, 我又係見過C6比個賤人既sms. 我都從未收過C6留咁既sms. 2個都正賤人.

別墅

原帖由 希嫙mama 於 10-11-21 23:59 發表
我個case同你好似, 個賤人都係本身有男友, 我又係見過C6比個賤人既sms. 我都從未收過C6留咁既sms. 2個都正賤人.

我個c6…唔玩msn, sms呢d野
識左個賤人就開始用, 舊年出iphone都係因為佢
又買車, 方便去個賤人度
我仲知佢買野俾佢…呢d賤人點解咁多!
c6果陣仲同我講係人都知結左婚
"人地"有男朋友! p佢個j, 大話連篇!
仲將所有責任歸咎於我!
人在做,天在看!
>>小三<<

大宅

哈, 有冇似成咁?? 我C6原本都係唔識打sms架. 換左部手寫既電話之後就大派用場啦.
喺第1階段 (只發現sms)時, 佢都講過話玩下, 話全世界都知佢有老婆&仔, 個老婆重要係大住肚, 所以一定唔會有人吼佢, 重多次強調自己一把年紀添. 都係大話連篇.

佢想留係呢個屋企, 我覺得都係為左有地方瞓. 同埋有對仔/女比佢keep住做好爸爸呢個image.

首頁

尾頁

跳至