論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

可能答過好多次,但我真係想知

謝謝
20101011190800M

酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢換passport您無責任要比呀.

子爵府

除咗護照本身,係咪唔會有 d 乜費物費?

工作簽証就咁做transfer,都唔駛比$,對嗎?

個工人一向都係自己續約,冇揾agent好耐,所以唔想爲呢件事,打去問佢哋

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 BingJing 於 10-11-20 21:42 發表

個工人一向都係自己續約,冇揾agent好耐,所以唔想爲呢件事,打去問佢哋 ...

我菲姐去續passport,好似唔駛比其他$$喎.
我只係同佢續約個d $$就我比.passport $$佢無要我比,因為我菲姐數口好勁,如該我比既,佢一定會比收據我.

男爵府

工作簽證唔一定要 transfer - 除非您自己鍾意,就咁新舊兩本護照釘埋一齊用就得。

到續約時新visa自然會級返在新護照上。

原帖由 BingJing 於 10-11-20 21:42 發表

個工人一向都係自己續約,冇揾agent好耐,所以唔想爲呢件事,打去問佢哋 ...

子爵府

唔該哂兩位

男爵府

菲傭4/2011滿約, passport 1/2012到期, 如同佢續約, 我問過入境處,
1. 叫佢續約前renew咗passport先, 但可以提早咁多(差唔多一年前)換新passport嗎?
2. 如用舊護照續約, 咁佢要幾時換新passport,同埋之後又有咩手續要做, 如:又要再去入境處...等等

many tks.

子爵府

姐姐已取新謢照
但舊 passport 上的豆腐印 有留港限期,現在去續期,要科 $160

我 email 咗問入境處,佢哋係咁答我,講聲比大家知啫mouth:

男爵府

您限期滿前帶佢出外行一轉, 記住用護照出/入境, 咪唔水比 $160 lor。

不過行一轉使費應該唔止 $160。

原帖由 BingJing 於 11-1-14 17:54 發表
姐姐已取新謢照
但舊 passport 上的豆腐印 有留港限期,現在去續期,要科 $160

我 email 咗問入境處,佢哋係咁答我,講聲比大家知啫mouth:mouth:" />

珍珠宮

原帖由 咕怪媽媽 於 11-1-14 17:58 發表
您限期滿前帶佢出外行一轉, 記住用護照出/入境, 咪唔水比 $160 lor。

不過行一轉使費應該唔止 $160。

唔得~~~個回頭簽之前已經用咗,出去再返入嚟都係比返依家個期我
         ~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 joyce_baby 於 10-11-26 17:03 發表
菲傭4/2011滿約, passport 1/2012到期, 如同佢續約, 我問過入境處,
1. 叫佢續約前renew咗passport先, 但可以提早咁多(差唔多一年前)換新passport嗎?
2. 如用舊護照續約, 咁佢要幾時換新passport,同埋之後又有咩手續 ...

我同你情況相同,亞菲已經自動波去RENEW passport
是她說要先renew passport,才 再續約
因為她 之前都係咁(她在 ex-老闆家服務6年)

首頁

尾頁

跳至