自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

還未收到FORM要供股, 點算, 有乜途徑問???

大宅

好媽媽勳章

原帖由 超正龍吐珠 於 10-11-23 00:30 發表
還未收到FORM要供股, 點算, 有乜途徑問???

'致電有關H股股東熱線: 2862 8633

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

如用開網上銀行,可能自己上網攪

複式洋房

我個 agency 星期一 call 我話我隻 3988 可以借股, 問我供唔供, 我只得1000股, 最多只可供多100股, 佢話$200多少少, 而家 3988個價 around $4.3, 都供得過.

但琴日我打比 agency 話供, 原來$200多少少呢個價係未計手續費, 計埋手續費要成 $474.8.

嘩, 咁未貴過市價入, 咁我就決定唔買, agency 話可以買咗個供股權, 扣埋手續費有幾十蚊袋番, 其實我都唔係好識, 唔知咁既決定啱唔啱呢?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

打左去話如果收唔到就要親身到wanchai 補領wor......

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唓, 佢地寄失又要親身去(無姑姑), 我得2000股, 唔去LA, 要等2個鍾.mouth: mouth:

男爵府

畀面勳章

原帖由 吹水媽咪 於 10-11-23 08:54 發表
我個 agency 星期一 call 我話我隻 3988 可以借股, 問我供唔供, 我只得1000股, 最多只可供多100股, 佢話$200多少少, 而家 3988個價 around $4.3, 都供得過.

但琴日我打比 agency 話供, 原來$200多少少呢個價係未計 ...

据我所知唔係BOR, 我見份FORM係寫住$274.00(因我都係得1000股, 供100股), 總之開票係呢個價啦, 另外我問咗我個FD, 佢話供股相對係著數O架(如果你無諗住而家放咗去), 照咁睇中銀係以市價O既一半比你供, 即係變相佢比 你賺...around$1xx(扣埋手贖費)...仲有, 我fd話呢100股唔係碎股, 都係正股, 如果你供咗, 佢會寄番張股票比你o架(但through agency買o既就唔清楚係咪一樣, 我無經agent買o架, 所以手頭上仲持有張股票)
仲有仲有, 中銀亦都比你另外額外申請多d股, 有份form比你填o架, 例如你想再供多1000股, 你可以填form你要多1000股, and then比埋 (加多$2740), 但你未必一定可以供多do架, 如果到時中銀比唔到你, 佢會退番果$2740 比你lor(即係額外果d供股 )

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

delete

首頁

尾頁

跳至