烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

早前係某團購見到有$74買價值$150現金劵,
心急急冇睇原來只係現金劵, 並唔係半價食放題.

勁鍾意食放題既honey緊係心急去食啦, 但因為尖沙咀泊車真係勁煩,
所以幾次去都因為冇車位而放棄,
上星期2終於立定決心唔揸車去(住得遠冇車幾唔方便),
估唔到令滿心期待既我地極失望.

去到等位情況都尚可, 大約10分鐘就有得入去,
座位情況同其他放題店相似, 都係迫.
一坐低即寫紙仔點野食, 最先寫好食刺身, 寫完即比侍應,
再慢慢寫其他, 心諗刺身應該最先有得食.
但等完又等, 等到我地以為佢漏單, 所以再寫過...
等左足足成二十分鐘先黎...真係唔明點解可以咁慢,
最慘係d甜蝦有殼, 用成分鐘先食到1隻...浪費時間.
連最鍾意食甜蝦既Honey都冇心機食.

其他食物總括質素比其他$160左右放題店好,
亦都有幾款比較特別食物, 例如鹽漬螢光魷魚, 牛腸, 生牛肉.
但係食物種類少得過份, 連最基本既湯都冇,
飲品仲要加$18先有任飲汽水, 只有汽水.
落肚既唔係燒物, 就係炸物, 再唔係就刺身,
除左油仲係油... 而且選擇少, 食得好悶,
悶到我同Honey都食得勁少野.

最後我地決定埋單, 等埋單時仲講:
"如果唔係半價, 真係搵鬼黎啦. 唉... 仲有2張半價劵阿, 算啦74蚊咁平仲嫌咩阿."
侍應走埋黎講"多謝$147!"
我即講"點解咁貴既?"
侍應好似覺得我地唔想比錢咁, 即時提高聲線"你地用150蚊現金劵, 我地個放題係208蚊架"
我比錢, 有唔明問清楚洗死咩? 我又冇話唔比錢.

$208+$18+10%, 1個人成$250先埋到單, 我比多幾十蚊可以去正宗日本餐廳食放題啦,
又坐得舒服, 服務又好, 仲要多選擇質素高.
唉...我仲有2張$150現金劵, 仲要食多次...唔係錢既問題, 係食物種類少既問題.

男爵府

唔係呀...我仲買左$75二張, 即係用$150買300現金卷, 都係諗住揸車去, 而家咁樣, 但係都買左, 都要用架@@

複式洋房

大宅

好媽媽勳章

即係邊間??

原帖由 nana832 於 10-11-23 17:01 發表
早前係某團購見到有$74買價值$150現金劵,
心急急冇睇原來只係現金劵, 並唔係半價食放題.

勁鍾意食放題既honey緊係心急去食啦, 但因為尖沙咀泊車真係勁煩,
所以幾次去都因為冇車位而放棄,
上星期2終於立定決心唔揸車 ...

:pint:  :hammer:  :sm:  :wave:  :lalala:  :mrgreen:  :chair:  :fighting1:  :ranting:  :tongue:  :weapon:  :adore:  :giveup:  :sleep:  :party:  :verycold:

大宅

呢間垃圾野, 根本唔係有心做生意的~
比錢佢賺仲要受佢氣~
我去過一次~
即刻Blacklist佢, never try again~
唔使錢都唔去~:;pppp:

複式洋房

oh~真係咁差a~仲想去試下添!!!

男爵府

唔係呀..............

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

謝謝分享

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

多謝提醒....爭d賴野.....

首頁

尾頁

跳至