自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

午餐肉, 炸魚皮

侯爵府

畀面勳章

星期六係我細佬生日,想喺屋企打邊爐,請問各位有咩好嘢介紹?? 唔想成日都係丸同肉...唔該哂~~

我只諗到:
肥牛

雞子
蔬菜菇類

魚片

唔該哂各位~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

餃子 / 雲吞 / 魚皮餃
魚滑
生根 / 支竹 / 豆腐

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

粟米
大魚頭
白鱔

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

一定要有 - 廣島蠔
仲有 - 墨魚滑 生根 八抓魚丸 .........

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

大宅

醉雞
田雞
牛柳粒
肥牛
蝦蟹
魚頭
大蜆

帶子

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好多款式的丸類,
蔬菜類

雲吞

生根
豆腐...
C6最後會用D湯來6麵食,不過我巳經好飽,吃不下了

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

GOOD! 簡直係近期佳作, 又甜又平, 又可以frozen留返下次, 超正!
吉吉島都好多好野, 豬肉片, 日式雪櫃有一pack"豆皮袋"入面裝年糕, 唔錯, 又有墨魚滑等, 仲有烏冬, 魚皮鮫, 粟米...

最衰都係你地, 撩起晒我舖癮

原帖由 rubyplk 於 10-11-24 08:36 PM 發表
一定要有 - 廣島蠔

男爵府

肥牛, 蔬菜, 蝦, 生根, 豆腐, 貢丸, 魚疍...

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我啱啱打完呀! 一定要有

肥牛
海参
炸支竹
蕃茄
墨魚滑
象拔蚌
鮮冬姑
班片
海蝦
唐蒿菜

複式洋房

牛骨髓一定要有~~~:lol

大宅

我地會用鹽爆魚肚, 味道好似豬皮, 又可以吸湯底o既味! 牛肋條, 切到薄薄地咁! 一袋有好多個o既細薯仔, 雖然係好難刨皮, 不過值得一試!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

別墅

呢期好中意食: 芝心丸同忌廉蘑菇丸.

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

除左以上各位所講既大部份都鍾意,我仲會加埋豆卜,冬瓜同埋日本蘿蔔

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 rubyplk 於 10-11-24 20:36 發表
一定要有 - 廣島蠔

係點o架 ??
同平時果 d 有咩分別 ????

禁止訪問

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

一定要有金菇--因為可防癌...
新鮮淮山、冬菇、粟米、露荀、百合

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

民房

嘩!我好鍾意hotpot架, 我們夏天都照打架...
以上差不多全都是我的至愛.
還有一樣可試,就係桂花蚌, 好正..

我今晚都會在家中hot pot,
我們必買龍躉肉, 好滑又唔"鞋",
特別佢塊皮好厚好膠, 好口感, ...
冧起都流口水...
另,係吉吉島有隻海帶咁既野, 一舊舊打左蝴蝶結,
好食, 有益....

還有湯底都好緊要, 想健康的可自行餚湯底,
用白蘿蔔,蕃茄,粟米煲湯底,
又可以用水蟹煲海鮮湯底,
如方便快捷可用小肥羊湯包, 係門口都聞到香味,
或者用濃湯寶都好好味, 雖然有味精, 但間中食一餐唔緊要啦.

首頁

尾頁

跳至