自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好奇一問...成日聽倒好多父母同自己小朋友一齊訓...

仲訓都5...6歲...倒

甘點咩牙!?張床又細又易整醒個小朋友...

伯爵府

等佢地瞓咗先囉, 你唔係玩好多花式的話, 其實都唔係太郁到床架咋, 未必會整醒佢的.

水晶宮

ask your friend directly
no need talk here

大宅

畀面勳章

要曳曳, 唔一定响床㗎嘛

日本の平安を祈ります

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 大力mi 於 10-11-25 10:30 發表

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

動作唔太大,又唔好咁大聲,小朋友唔會冇啦啦醒既 ^^

禁止訪問

侯爵府

我張床係king size, 6'x6.5', 所以OK, 都唔覺太迫嘅.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

係呀
原帖由 KT0603 於 10-11-25 11:15 發表
從小朋友的角度,和父母瞓是甜蜜的回憶.
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我地一家三品各訓一張床,我訓房內大房(可以訓曬我地三個),囡囡訓小床,老公做廳長。
不過,最近囡囡半夜醒佐會上我張床同我一齊訓(其實我唔多仲意同囡囡一齊訓,我一轉身都驚動醒佢,好累)

男爵府

我同囡囡瞓張四呎半床, 都OK兩個都舒服唔迫, 晚晚瞓前都會傾吓心事, 好SWEET
要同老公玩時, 咪等囡囡瞓咗先囉, 張床細咪用梳化, 浴缸, 窗台... 隨個人喜好

大宅

唔止小朋友, 我諗我老左都會, 家下除左阿女想同我瞓, 其實我自己都想同佢瞓bor, 想同阿女瞓多過老公bor, 而家我仲瞓中間, 唔知可以瞓到幾時呢, 哈哈
原帖由 KT0603 於 10-11-25 11:15 發表
從小朋友的角度,和父母瞓是甜蜜的 ...

伯爵府

畀面勳章

我都係同呀仔瞓, 老公瞓書房/梳化, 我like同仔瞓多d, 溫馨過同老公瞓好多 好同意以上有d媽媽講, 要玩吾一定要係床, 隨個人喜好

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我個仔就行雷閃電,殺人霖樓都嘈唔醒D人,所以我地我老公玩咩高難度花式都絕對無問題~~

等待驗證會員

我同阿女一齊瞓

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

同意, 我都同囝囝瞓, 晚晚瞓覺前同囝囝講心事, 真係好SWEET . 而爸爸則拍住瞓單人床.

本身我哋張床係4X6. 但囝囝唔知點解, 晚晚都會黏住我果邊瞓. 所以差不多每朝瞓醒, 都係只用咗半邊床. 所以瞓得唔好果個係我而唔係囝囝.

之前囝囝細個時老公都反對, 怕囝囝會變 "裙腳仔". 但佢話而家睇囝囝無禁既情況, 所以都批准.

另, 我覺得仲有一個好處, 就係小D病. 囝囝瞓覺成日踢被, 如果我唔係瞓佢側邊, 幫佢加被, 可能病咗好多次啦 (touch wood) !

原帖由 sukiwongsk 於 10-11-25 13:09 發表
我都係同呀仔瞓, 老公瞓書房/梳化, 我like同仔瞓多d, 溫馨過同老公瞓好多 好同意以上有d媽媽講, 要玩吾一定要係床, 隨個人喜好

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 大力mi 於 10-11-25 10:30 發表

哈哈!

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

我地兩公婆同兩個仔一齊訓,兩張床拍埋一齊~ 我訓兩個仔中間,c6訓最側 (大仔隔離) ,我地本身係一人一個枕頭,但訓訓下兩個仔都會訓晒上我個枕頭到....變左c6訓半張床,我地三個迫半張床.....另一張床冇人訓 =,=

公爵府

其實同仔女瞓好warm,
喺細細個先仲有機會,
雖然d人成日話要佢哋獨立,
但隨住年紀成長,
有佢哋自己想法朋友,
唔通佢大個仲會同你瞓咩!!!
嫌你阻鬼住添呀!!!

子爵府

我接受唔到搞野時個女瞓喺隔離囉,好似做比佢睇咁
未經本人許可, 不得轉載

首頁