論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

AGENT沉晚打比我. 問下工人而家情況等. 初時我覺得佢咁好. 但講完2, 佢就問我有有冇工手提電話? 我話佢有手提, 但我冇佢手提電話NOS. 佢跟住話, 你可唔可以叫工人打個電話比我. 初時唔為意, 就話好呀. 但之後我問, 你搵佢做咩呀. 佢停一停話, 想同佢傾D野啫. 咁我就同佢收線.

返到屋企諗返 覺得有D, 無端端搵我工人傾D. 會唔會想叫佢跳槽 ? (工人剛剛滿7個月) 我冇同工人講, 但屋企有時得工人. 佢打離屋企咁點算 ? PASSPORT重係AGENT. 怕唔怕?

PLEASE HELP !

大宅

回覆 1# evawa 的文章

打咗比AGENT, 原來AGENT驚工人借錢. 所以想搵工人傾傾.

跟住傾開, AGENT話近排好多工人借錢, 咁我話工人上兩星期問我攞屋企地址. AGENT話都驚工人會借錢.

唉 ! 同AGENT講完, 個心重沉重咗. 希望唔會喇 !

侯爵府

有冇agent咁好呀! 係咪叫佢見工呀?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

agent 點會咁關心工人有無借錢? 有借有還有咩問題? 係咪佢上手老闆打俾佢(如果都係同一個agent) 投訴個工人唔還錢, 而家收數路追上門? 我個ban ban 唔做, 人一走, 2間財仔就前後腳出現啦, 我都好想摑佢出哩鬧佢 , 可惜佢個手提已經cut 左線

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得唔好比你個agent直接跟工人接觸...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都覺得有呢個可能,咁agent就再賺一筆agent fee
原帖由 29XX86 於 10-11-25 13:16 發表
有冇agent咁好呀! 係咪叫佢見工呀?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

agent 點會無個工人手提號碼? 除非個工人一轉新工就改號碼, 用意係咩? 唔想有人剿到佢囉

複式洋房

我agent都有問我攞工人電話, 佢真係問下佢做成點, 我叫佢夜晚打來屋企, 比佢同工人傾, 傾完我工人表現仲好左, 我覺冇咩野

大宅

原帖由 sy1119 於 10-11-25 17:03 發表
我agent都有問我攞工人電話, 佢真係問下佢做成點, 我叫佢夜晚打來屋企, 比佢同工人傾, 傾完我工人表現仲好左, 我覺冇咩野

邊間agent呢???收費如何??
可否pm我, 我要請新工人, 謝!!!!!!!!!

子爵府

原帖由 wcpcelia 於 10-11-25 13:32 發表
我覺得唔好比你個agent直接跟工人接觸...

好難阻止 wor, 如果工人放假時上去 agent 度, 都會接觸到.

男爵府

我剛炒的工人相信响放假時都有上吓agent度打探吓市道同埋睇下有無更筍的工,因佢有時放假返嚟話agent叫佢去韓國做嘢,我串佢話:你英文得咩!有時又話佢個friend揾到份好工,淨係照顧個識行識走既老人家,於是我又串佢:你又可以揾下,我心諗:你d0甘既工作表現,請着你都好倒楣,我限不得你自已辭識走,唔駛我補錢送你!

首頁

尾頁

跳至