跳至

首頁

尾頁

別墅

唔知點解越來越無記性...點解陀bb會無記性尼...
我今晚要返學test...下個月有一個exam...
我完全讀唔到入腦...mouth:
下一個sem會暫停...但係生完之後聽人講會緊加無記性...還可以繼續嗎?

大宅

我都覺得我開始無記性.....出街忘記帶電話...

大宅

真架,會越來越冇記性,我上胎報完個mba冇耐有咗,考試真係有啲吃力,盡力而為囉﹗我今年都畢業咯(生嗰個月delay咗一個sem),仲係graduation with merit﹗唔好放棄呀﹗

別墅

回覆 1# kristinecheng 的文章

你真係好犀利吖...
我諗我可能會放棄

別墅

上個course剛剛完左, 之後冇耐就有左喇, 一有左就咩都冇報, 我唔係驚自己冇記性, 係驚自己日頭要返工, 夜晚要返學, 精神會頂唔順.....我都係上mba喇....到時唔合格仲死.... .所以而家停哂所有學業, 等生完再黎過~~

大宅

原帖由 kristinecheng 於 10-11-25 17:27 發表
真架,會越來越冇記性,我上胎報完個mba冇耐有咗,考試真係有啲吃力,盡力而為囉﹗我今年都畢業咯(生嗰個月delay咗一個sem),仲係graduation with merit﹗唔好放棄呀﹗ ...

嘩, 你好犀利呀!!

我聽日都係考MBA試, 呢兩日就請左假最後衝刺, 但唔太入腦之餘仲要成日瞓覺...聽日PASS都偷笑... 如果唔係比晒錢同埋讀左超過一半, 我估我都會想放棄...

我估冇記性係正常架, 因為自從我有左之後我老闆叫我做野佢都會寫低佢, 因為佢話以前佢老婆有左同一個問題會問佢幾次, 所以佢明白大肚婆係會冇記性架

複式洋房

因為荷爾蒙的影響, 懷孕記性會變差...

複式洋房

我有咗BB之後都冇記性咗, 最近返工成日唔記得0野, 要諗一諗先記得返, 連同事都笑我... 大肚婆,冇記性~
我都係讀緊 Master Course... 我發現除咗冇記性之外, 專注力都下降... 明明溫過0既0野, 轉下頭就唔記得... 弊! 下個月考試都唔知點算
最慘係我考試同預產期撞期, 我17/4預產期, 但16/4 要考試囉... 但我唔想停一個Sem./postpone 呢一科... (<<<不過 department suggest 我停囉~) 我想駁下, 照去考, 但又諗如果考考下穿水都好樣衰下~
又返工, 又返學, 又讀書, 又考試, 又陀B... 都真係好辛苦下! 大家都要努力呀!

大宅

我上胎陀住阿b考試,個professor仲同我講佢有個學生考完試第2日就入院生添~

努力呀﹗我下個月行畢業典禮,本來如果唔係有細b,我會係英國行禮,雖然宜家焗住係香港,其實都好有意義,professor仲叫我帶埋大b俾佢見吓~

原帖由 Potato1220 於 10-11-26 21:17 發表
我有咗BB之後都冇記性咗, 最近返工成日唔記得0野, 要諗一諗先記得返, 連同事都笑我... 大肚婆,冇記性~
我都係讀緊 Master Course... 我發現除咗冇記性之外, 專注力都下降... 明明溫過0既0野, 轉下頭就唔記得 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係冇記性左好多,懷孕後試過2,3次都係之後發現自己返屋企插左鎖匠在木門唔記得抆返(好在係木門)。尋日朝返工出左門口5分鐘先發現自己唔記得拎公司laptop...唉...

大宅

嘩, 你地大住肚讀MBA, 好強啊!
我是今年6月時交哂MASTER COURSE D ESSAY先努力造人架!
大住肚考試好辛苦吧......
哈哈, 過2個WEEK會同肚內的BB一起行畢業典禮

洋房

原來大肚真係記性差D...我仲以為自己老咗!但有冇科學跟據嘅呢?

複式洋房

哈哈!我朋友個auntie 陀佢表妹時就係今日考試第二日就入院生佢表妹...哈哈哈!

我自己就上完曬堂...得返d exam...有左小b..就要delay 曬.諗住生完先考返... 唔係e頭記完個頭就唔記得..同麻又易累成日想訓....

唔知係咪大肚婆24小時都掛住肚內個小b..根住其他野就自然記唔實入腦...又專注唔到其他野呢..哈哈哈!

原帖由 kristinecheng 於 10-11-30 17:53 發表
我上胎陀住阿b考試,個professor仲同我講佢有個學生考完試第2日就入院生添~
...

首頁

尾頁

跳至