跳至

首頁

尾頁

複式洋房

條脷側生咗粒痱滋好痛, feel 到自己好濕熱 ... 又唔敢亂揸藥膏及飲涼茶

心思思想睇中醫調理吓 , 但又怕食中藥唔知對小B有無影响呢.... 依家10w4d....

別墅

我有睇架. 果個係我一路睇開條理身體嘅醫師. 我懷孕之前都係睇佢. 知到有左之後都有睇佢食下d安胎茶.

但個人認為, 如果本身冇一個睇開嘅中醫就唔好食中藥. 驚到時d藥唔夾就麻煩喇!

男爵府

我都有睇. 都係我一路睇開條理身體嘅醫師

複式洋房

我條脷粒痱滋真係好鬼痛, 痛到已經影响食嘢... 屋企有吻百蜜又唔敢揸...
我諗還是明天去看一吓中醫吧 ( 懷孕之前都有睇開嘅...)

複式洋房

我都係由調理身體至有亞b,不過醫師叫我食中藥至6w左右就唔好食住,要我12、13w先去再搵佢!

最正嘅係沖濟,最駛煲,慳番d時間~

民房

我都有睇, 係我一路睇開條理身體嘅醫師,未有BB已開始睇佢, 現在得閒就會去睇睇, 佢好多人睇, 要提早成個禮拜約先得, 都係開D有少少補的藥材俾我煲湯飲同埋煲水當茶飲,安下胎, 到現時都幾好,touchwood都冇試過作嘔同其他唔舒服

大宅

我係因為有左之後, 有身痕問題, 所以先睇中醫, 呢個中醫我之前係未睇過. 佢話好多人大肥都有呢個問題, 主要係我個人本身係比較濕同熱, 所以先會咁. 一定要介口. 而家差唔多日日都要飲中藥, 都飲左成2個星期. 真係好d. 如果食錯野, 又會痕. 好辛苦呀...

首頁

尾頁

跳至