跳至

首頁

尾頁

複式洋房

主任話如果沒有交錢的話,當天就可以不用上學,早些放假,我就覺得有點怪怪地

交錢時,主任話好多小朋友都參加,我就講明話好貴哦...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

是在哪裡舉行的? 我k1冇收到有關資料呢?
只收到1個唔記得係乜乜小學有攤位活動, 好似都關於聖誕活動的.

別墅

回復 1# daisymanyu 的帖子

我小朋友讀n1, 都沒有收到通告呀!! 我想知邊日舉行party 呢?

大宅

我無收到通知要交錢,我只報了12月4日到坑口某小學舉行聖誕party,有攤位遊戲等等!

原帖由 daisymanyu 於 10-11-26 09:41 發表
主任話如果沒有交錢的話,當天就可以不用上學,早些放假,我就覺得有點怪怪地

交錢時,主任話好多小朋友都參加,我就講明話好貴哦...

複式洋房

咁就奇怪哦,點解我個仔(k3)有通告,你哦會冇? 通告內容大概講開聖誕party,自行穿扮化粧回學校,日期係12月17日...

不如你啲打回學校問下,我都想知點解會咁樣?冇理由淨係k3開party啊?

子爵府

我囡囡K2都無通到喎。

原帖由 daisymanyu 於 10-11-26 13:13 發表
咁就奇怪哦,點解我個仔(k3)有通告,你哦會冇? 通告內容大概講開聖誕party,自行穿扮化粧回學校,日期係12月17日...

不如你啲打回學校問下,我都想知點解會咁樣?冇理由淨係k3開party啊? ...

大宅

我女k2都有通告...要交$150聖誕party的費用....我都已經交咗啦....

別墅

啱啱打去問咗吳主任, 佢話n班都應該有通告架喎!! 我話我無收過, 佢話補番比我喎!! 咁亂既??

原帖由 daisymanyu 於 10-11-26 13:13 發表

不如你啲打回學校問下,我都想知點解會咁樣?冇理由淨係k3開party啊? ...

子爵府

點解開party要比錢既?
我囡囡每一年開party學費都已經包哂

你地既學費係咪比較平架?
之前我囡囡開學讀k2,我問過院長,佢話平學費要另外交書薄費的,你地係咪?

原帖由 BOYBOYYIP 於 10-11-30 16:19 發表
啱啱打去問咗吳主任, 佢話n班都應該有通告架喎!! 我話我無收過, 佢話補番比我喎!! 咁亂既??

複式洋房

下...乜學費有得收平D既咩?

子爵府

比諾有幾種收費的。
比紅日多既假期的話,學費係會平的,減完學劣劵學費$6xx
我囡囡就少假期跟紅日放,學費會貴d ,減完學劵學費$834 (呢個假係包哂書薄費及茶點費)

原帖由 ywc_852 於 10-11-30 19:11 發表
下...乜學費有得收平D既咩?

複式洋房

我都有問過點解以前都不用收費,近兩年開始收費(上年收購100),吳主任話以前係包係學費,呢兩年冇,所以要收費,仲有我個囝都係返少假期個種,如果好似你咁講,都應該不用交才對啊...

學校的行政真係好亂...

原帖由 goofyszesze 於 10-11-30 18:03 發表
點解開party要比錢既?
我囡囡每一年開party學費都已經包哂

你地既學費係咪比較平架?
之前我囡囡開學讀k2,我問過院長,佢話平學費要另外交書薄費的,你地係咪?

...

子爵府

以我記憶一次都無收過額外費用,係今年開始收雜費冷氣費。

原帖由 daisymanyu 於 10-12-1 09:39 發表
我都有問過點解以前都不用收費,近兩年開始收費(上年收購100),吳主任話以前係包係學費,呢兩年冇,所以要收費,仲有我個囝都係返少假期個種,如果好似你咁講,都應該不用交才對啊...

學校的行政真係好亂...

...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁有冇k1有收到通告?
我女k1都仲未收到有關聖誕party通告喎
點解攪個party要收$150一個人咁貴嘅
咁大家知唔知3號開生日會, 11號家長日, 以大家所知學校仲有咩野活動攪, 係度交流吓

子爵府

生日會及11號家長日,我都知道。

原帖由 塵大聞 於 10-12-1 10:46 發表
咁有冇k1有收到通告?
我女k1都仲未收到有關聖誕party通告喎
點解攪個party要收$150一個人咁貴嘅
咁大家知唔知3號開生日會, 11號家長日, 以大家所知學校仲有咩野活動攪, 係度交流吓 ...

大宅

畀面勳章

我女都係k1,,有收到通告呀
3號生日會及11號家長日,我都知道
150都交左,,,我都覺得貴 =.=
以前讀中學搞要比$$$自己搞
都無佢甘貴,,,,,

我細女2011/8讀k1
諗住同家姐同一間
上星期去留位
$690
上年550,,佢又貴左啦~
下年學費唔知又會+幾多呢

子爵府

回復 16# wingnn 的帖子

$660 留位費到時係第一期學費會扣返,報名費係 $30 ,我覺得都OK。

男爵府

牛年勳章

我今年年中交咗$660留2012下學期N1...

原帖由 wingnn 於 10-12-4 18:16 發表
我女都係k1,,有收到通告呀
3號生日會及11號家長日,我都知道
150都交左,,,我都覺得貴 =.=
以前讀中學搞要比$$$自己搞
都無佢甘貴,,,,,

我細女2011/8讀k1
諗住同家姐同一間
上星期去留位
$690
上年550,,佢 ...

首頁