自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

今日放學後, 我要同亞女去牙科保健check牙,
今年是家長第一次去....

醫生話:「你的小朋友門牙有少少疏(八字型), 可能要cool牙, 政府就有這個服務,自己要搵私家矯齒專科比整」

請問大家有冇合理價錢醫生介紹比我? (要細心)

cool牙係點?? 是否鐵架果款?? 帶的時間長唔長?
我亞女11 years....

請報料,thanks!!

珍珠宮

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2221647&extra=page%3D2
睇下呢版幫唔幫到你?
原帖由 ru_663th 於 10-11-27 12:25 AM 發表
今日放學後, 我要同亞女去牙科保健check牙,
今年是家長第一次去....

醫生話:「你的小朋友門牙有少少疏(八字型), 可能要cool牙, 政府就有這個服務,自己要搵私家矯齒專科比整」

請問大家有冇合理價錢醫生介紹比我? ...

伯爵府

原來政府牙科保健有得cool牙? 係唔係平啲呀?

男爵府

表哥仔剛 cool 完, 佢係一隻門牙稍稍外爆, 是一個透明的一排牙套似的東西, 大概5-6隻牙咁上下範圍, 戴左一個月左右就搞掂。

好似唔水錢。

題外話, 亞女都 join 左牙科保健, 無聲氣去 check 牙o既? 事緣佢有幾隻駐牙, 過年後其中一隻要杜牙根, 使左千幾銀。其他果d, 牙醫叫佢忍得就忍, 忍到牙科保健搞, 慳返 d 錢。搞到我望穿秋水, 希望快 d 可以輪到亞女.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

幾多歲先有得cool???
亞女9歲似我,
順順利利 大吉大利       

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 charmaine_1 於 28/11/2010 13:53 發表
幾多歲先有得cool???
亞女9歲似我,

11歲到LA.

複式洋房

唔水驚喎, 我女門牙都好似你女咁樣,牙科保健話唔會幫人cool牙,我初時都好似你咁唔知點好, 後來經朋友介紹左個牙醫在Causeway Bay (Sogo對面), 咁 F.1就開始cool (當然一定要換晒牙先可以開始cool啦), 我女要cool 18個月, 頭一次比$6千, 之後每次1千total $24,000
咁分期冇咁肉痛囉, 我女E 家cool左一年已經靚晒喇, 不過都係要cool多半年, 如你雖要資料才pm我啦, 不過個醫生勁多人, 約好時間都要等等等成粒鐘架.

男爵府

唔係喎, 表哥仔就係牙科保健同佢 cool 喎.

原帖由 June5 於 10-11-28 14:27 發表
唔水驚喎, 我女門牙都好似你女咁樣,牙科保健話唔會幫人cool牙,我初時都好似你咁唔知點好, 後來經朋友介紹左個牙醫在Causeway Bay (Sogo對面), 咁 F.1就開始cool (當然一定要換晒牙先可以開始cool啦), 我女要cool 18 ...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 kellyly 於 10-11-28 14:11 發表

11歲到LA.

O.........要等下
順順利利 大吉大利       

男爵府

表哥仔7years old, 岩岩 P2.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 咕怪媽媽 於 10-11-28 17:07 發表
表哥仔7years old, 岩岩 P2.

7歲就有得cool牙
順順利利 大吉大利       

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

乳齒未換哂都可以....

男爵府

Yes, 岩岩上星期除 cool.

原帖由 charmaine_1 於 10-11-28 17:14 發表

7歲就有得cool牙

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

醫生都叫我個仔矯牙...但係我覺得好貴...仲諗緊..

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 咕怪媽媽 於 10-11-28 18:02 發表
Yes, 岩岩上星期除 cool.

唉......亞女剛睇完牙,醫生提都無提過要cool
唔知出年有無份
亞女隻門牙比左右兩邊迫到(爆)出嚟,出去私家整會唔會好貴呢
順順利利 大吉大利       

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

原帖由 charmaine_1 於 10-11-28 18:28 發表

唉......亞女剛睇完牙,醫生提都無提過要cool
唔知出年有無份
亞女隻門牙比左右兩邊迫到(爆)出嚟,出去私家整會唔會好貴呢

我個囡同你囡囡一樣呀....上星期先去完睇牙醫,但都冇提過可以cool牙,原來牙科保健有得cool,我真係唔知呀....

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

如果參加了牙科保健唔需要等到指定日子先去的,如果有緊急的可以打電話去約的

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我記得是唔包cool 牙的

首頁

尾頁

跳至