自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

公爵府

畀面勳章

如果結局可相處耐d會更好....

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

喊c我...實在太感動~~

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

"睇下邊個行先囉, 如果我行先, 咪我等你囉。“

。。。不過我同我老公講, 下世咪搵返我呀, 唔該, 哈哈。

珍珠宮

不過麗華條命太好 ,九姑娘死前住間屋好大!
anyway,好戲!我今晚會重睇回味!

大宅

真係好感動呀!三十年,這段情真是不易,那種堅持,等待,期待,盼望.最感人的是劉醒在九姑娘旁永遠睡著了,在那一刻仍守著對九姑娘的承諾,會在她死後等她.好感人呀!這一場好酸呀!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 karkar39 於 10-11-28 23:59 發表

係真實既一定唔會有拍戲既結局

睇潽傑與王妃, 因為日軍投降, 潽傑被捉咗入集中營, 王妃流忘返日本, 跟住中日繼交, 被迫分開好多年, 其間大女死咗, 兩公婆妤多年之後先可以重逢, 但重逢唔係好多年王妃就死咗, 呢個係真人真事LA 掛

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

The lyrics of the theme song really can tell how's the love of Lau Sing to Gau Mui.

未懼身上被子彈留痕 維護妳我卻甘於捨身
站在風浪下對抗黑暗 而為妳 是毫無疑問

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 muimui313 於 10-11-29 06:36 發表
"睇下邊個行先囉, 如果我行先, 咪我等你囉。“

。。。不過我同我老公講, 下世咪搵返我呀, 唔該, 哈哈。
REALLY TOUCHING!

公爵府

回復 49# 健朗媽咪 的帖子

令我想 起 司棋姐 + 秋官 + the touching song: 愛在心內暖 <《流氓皇帝 >>

http://www.youtube.com/watch?v=lM09rj40FFA

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

吾知點解,我睇完覺得打日本仔時都無後來甘慘...(內戰 韓戰 文革)雖然無乜交待(都係三言2語)但我聽到好心寒

子爵府

祥仔雯女+楊C9 ...超好戲...好睇

公爵府

回復 3# weiwei 的帖子

李司棋好靚呀

男爵府

醒目開學勳章

個ending雖然係happy ending, 但係淒美左d, 分格10年就見番會好好多. 而家格成30年, 仲要見番幾年劉醒就死左, 真係好慘.

呢段愛情係而家既電視劇或電影而家好難見到, 一段咁刻骨銘心既愛情係完全無床上戲, 無除衫, 仲要只係係最後一集既少少時間先見到佢2個拖手, 真係好好睇. 難度極高, 但係佢真係做得到, 呢d就係套劇成功既地方, 亦係呢套劇既劇本比起其他劇優勝既地方.

有料既人, 真係唔駛夠除衫賣肉架!!

我覺得劉醒今次做得好好, 進步左, 好似佢自己講, 佢以前既戲浮跨左少少, 今次多左好多內心戲, 但係佢都handle得好好.

而鄧卒雯亦都係做得好好, 做到那種霸氣, 那種台型出黎. 2個都very good 呀.

我反而唔鐘意亞心姐, 成日將把聲"鍊"成大戲聲咁...... 同部戲唔match!!

最佳女配角我覺得應該係惠英紅, 佢尋晚那一集扮老太婆真係似到不得了, 我初頭睇背影, 以為係個臨記黎的. 但係望正面先知係佢, 真係好神似.

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

我覺得最感動....排骨講劉SING3次偷渡不成功...被判坐監....夾夾埋埋10年個PART....個時劉SING都唔細好有HEART....好好....比2個放棄了

子爵府

好媽媽勳章

冇見30年,見返先開心得5年長D就好啦

寶石宮

「你去邊我就去邊,你做乜我就做乜」from Lau Sing, very touching!!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

最尾果後分開再重遇真係好好睇,
"睇下邊個行先囉, 如果我行先, 咪我等你囉"
配合紅蝴牒真係好感動,喊C我

首頁
12345...6

尾頁

跳至