跳至

首頁

尾頁

大宅

我十二月六號預產期(順產),唔知点解心情好矛盾....好驚生嗰刻....見到好多JM律續生咗,自己有冇乜跡象...好緊張呀!
另外醫生話BB連續3星期冇乜大個,好擔心呀...亞B39週,但係頭&肚得36W幾,腳有38W,宜家只有五磅半...唔多胎動,旭得冇以前30週咁大力(大力到成個肚會跳起),宜家我要用手放係肚皮上面先感覺到亞囡係入面好慢咁轉吓....我好擔心呀...

大宅

唔好太擔心,我今個星期四入院,星期五開刀,現在都有D緊張。

大宅

回復 2# Ericang 的帖子

你係邊度生呀?!BB足6磅未?!
祝你一切順利!!BB&MaMa 健健康康 

珍珠宮

嘩~~ 我同你幾乎一模一樣呀~~
只係我既預產期係12月13日(政府)
我而家38周, 我星期六去檢查, 又係BB頭同腳都唔係好大, 36周左右, 5.5磅~
同埋又係呢幾日郁得少左, 前排仲每日1,2個鐘就已經夠10下胎動, 而家要幾個鐘先夠! 仲要唔係大力果隻, 只係輕輕頂下咁~~

我都想B女快D出黎, 等我可以谷肥佢~~

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

我12月6 , 開刀
好緊張 ....
呢幾日晚晚發惡夢tim ....

洋房

我也是6/12 但希望可順產la......唔好緊張,一切隨緣!

原帖由 bb1215 於 10-11-29 17:26 發表
我12月6 , 開刀
好緊張 ....
呢幾日晚晚發惡夢tim ....

大宅

真係一模一樣呀!!咁你醫生有冇要你催生?!
我BB最大“獲“係3星期冇大個,keep住個size......

你係邊間生?!

原帖由 小寶貝兒 於 10-11-29 17:23 發表
我而家38周, 我星期六去檢查, 又係BB頭同腳都唔係好大, 36周左右, 5.5磅~
同埋又係呢幾日郁得少左, 前排仲每日1,2個鐘就已經夠10下胎動, 而家要幾個鐘 ...

大宅

而家開始個肚有時會痛痛地,
恥骨超痛,
你地會唔會

複式洋房

我又係等緊,預產期是 12 月10號
上星期二係 c+產檢已經照到bb囡重 7.9lbs
但一點動靜也沒有。 今日係放產假的第一天,真係好期待見到亞囡。

複式洋房

me too.. 預產期9/12, 現在38週3日, BB 6.5磅, 沒有什麼動靜, 只是多了宮縮,但又唔係陣痛.. 好緊張, 唔知幾時係真...

珍珠宮

原帖由 kklum 於 10-11-29 17:32 發表
真係一模一樣呀!!咁你醫生有冇要你催生?!
我BB最大「獲「係3星期冇大個,keep住個size......

你係邊間生?!

有呀~~ 政府產檢果陣, 醫生話我有妊娠糖尿, 足40周就會同我催生架啦~
如果中間血糖高左(不受控)亦都會同我催生!

我個B都唔好得幾多, 3,4w黎只係重左0.5kg....

我係廣華呀~~ 你呢?

男爵府

我明天開刀, 因為產科問題要咁選擇
我的心情係, 想BB 盡快吸多啲有營養的嘢, 長胎長得好啲..
明天可以見到我個BB, 開心同感動, 怕見到佢第一眼同聽到佢喊嗰下會自己都喊, 因為我好眼淺。

大宅

我等到病左! 感冒中, 又唔想睇醫生食藥, 唔知點好!

複式洋房

我預產期12月7日,仲有一個星期咋! 有啲緊張,因唔知bobo會喺邊一刻出世。

呢幾日多咗d假宮縮,個肚又好低,上星期五產檢,醫生話佢已經一半入咗產道,好可能一個星期內會出世。

Bobo已經有7lbs,所以我唔擔心佢會唔夠重,不過希望容易生啦!

祝各準mama一切順利!

大宅

其實頭細咪生得冇咁辛苦LOR, 都唔使咁擔心!
多D諗下生的情況, 有心理準備冇咁緊張架, 而輕鬆D, 到時都冇咁痛, 加油呀!!!
我聽日都38WK 喇, 阿B都隨時出世, 希望到時順順利利啦!!

珍珠宮

原帖由 candice001 於 10-11-30 12:06 發表
我等到病左! 感冒中, 又唔想睇醫生食藥, 唔知點好!

我前2個星期都病左, 最後頂唔順去睇醫生, 食左幾次藥, 見冇咁辛苦就唔食啦~~

我有問過D醫生, D藥對BB冇影響, 同埋去到咁後期, 所有野都READY好, 都唔驚D感冒菌會影響到BB~~

別墅

我預產期係9/12 但已經見紅見左6日la, 入過一次院觀察見冇咩動靜又出返黎!又冇穿水同陣痛....

呀><!好擔心呀!!!!好想佢快d出黎呀!!

洋房

我都係廣華生呀! 6/12 預產期, 期待中! 大家都要relax D 呀! 一切隨緣, 順順利利小D痛啊! good luck to all of you!!

原帖由 小寶貝兒 於 10-11-29 17:23 發表
同埋又係呢幾日郁得少左, 前排仲每日1,2個鐘就已經夠10下胎動, 而家要幾個鐘 ...

大宅

廣華 or st teresa ar,
醫生話我恥骨窄,....會好痛,但廣華叫我試生先,唔得先開刀.......勁灰

原帖由 小寶貝兒 於 10-11-30 02:41 發表

有呀~~ 政府產檢果陣, 醫生話我有妊娠糖尿, 足40周就會同我催生架啦~
如果中間血糖高左(不受控)亦都會同我催生!

我個B都唔好得幾多, 3,4w黎只係重左0.5kg....

我係廣華呀~~ 你呢? ...

大宅

咁你應該係哩幾日嫁la wo...加油呀!!!!

原帖由 呀妍 於 10-11-30 13:24 發表
我預產期係9/12 但已經見紅見左6日la, 入過一次院觀察見冇咩動靜又出返黎!又冇穿水同陣痛....

呀>

首頁

尾頁

跳至