跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我預產期10/12呀...但都好似無咩動靜..我諗bb唔願早點出世丫...正係夜晚覺得有點m痛既感覺...同埋覺得佢郁得小左...真係好期待bb來臨丫 ^^

大宅

wyeth冷知識勳章

我明天入院開刀啦,好想快啲見見面,二來個肚實咗好大,行幾步就氣喘,晚上又睡不着,So Happy!!!!!!!!!!!!

大宅

我預產2/12呀...放左產假都成12日lu>.<
不過阿b好似無咩想出來的感覺...點算呢..

公爵府

畀面勳章

雖然已經第三個,但係都好驚,有產前恐懼

大宅

雖然我而家只係36w4d, 但見到你地好快會見證到bb出世, 我自己都會諗住生嗰一刻會係點, 好驚好驚.......

大宅

病到頂唔順, 去左執中藥, 希望快O的好返先生!

大宅

原來都好多12月BB唔肯早出來..哈哈..我D朋友第一胎都早一兩星期..我個B偏偏住要足40WEEKS都唔願出來咁...

預產期就係天日喇...唔通今晚阿B會爬出來?

洋房

me too , 第二胎驚過上一胎..........加油啊!

原帖由 快樂 於 10-12-1 00:31 發表
雖然已經第三個,但係都好驚,有產前恐懼

公爵府

畀面勳章

原帖由 shampoo77 於 10-12-1 19:38 發表
me too , 第二胎驚過上一胎..........加油啊!

因為我地已經知道整個過程同埋知道有幾痛嘛!

男爵府

回覆 29# 快樂 的文章

你第三胎一定易生好多的!放心啦!

健健康康,快高長大啊~

公爵府

畀面勳章

原帖由 siuting111 於 10-12-1 21:01 發表
你第三胎一定易生好多的!放心啦!
我上兩胎都生得好快,不過聽第三胎D MAMI講,第三胎係最痛既又唔會剪,自己爆

男爵府

原帖由 快樂 於 1-12-2010 23:43 發表
我上兩胎都生得好快,不過聽第三胎D MAMI講,第三胎係最痛既又唔會剪,自己爆

你第三胎相隔幾多年呀???
我剛剛朋友生第二胎,相隔有7-8年...唔駛剪呀,去到產房半個仲,就生左出黎啦...第一胎有剪,第二胎唔駛剪~
其實係唔係睇你bb依家咩size,個頭仔大唔大呢??

健健康康,快高長大啊~

大宅

我預產期係22號...今日37週啦! 愈來愈緊張.....真係超驚痛!!!

別墅

我都第2胎, 私家比我5號, 政府比我10號. 今日放第2日假, 好想行下葵廣, 深水埗, 又驚隨時作動. O係屋企對住個仔又勞氣~
開心d啦, 好快就一世啦

男爵府

原帖由 rhodo 於 2-12-2010 10:59 發表
我預產期係22號...今日37週啦! 愈來愈緊張.....真係超驚痛!!!

痛~~我都係超驚痛...
不過,有時正面想下囉...每個女人都可以咁生...
我地應該得既...同埋痛係10幾個仲以上...痛好快就會過去...之後見到BB後,又另外一種心情~
一齊加油啦~

健健康康,快高長大啊~

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

預產期15/12, 而家日日都好心急, 好想快d見到佢! 一見有M痛, 就以為自已生得 , 仲有夜晚訓得唔好~~~

大宅

原帖由 siuting111 於 10-12-2 11:01 發表

痛~~我都係超驚痛...
不過,有時正面想下囉...每個女人都可以咁生...
我地應該得既...同埋痛係10幾個仲以上...痛好快就會過去...之後見到BB後,又另外一種心情~
一齊加油啦~ ...

我都係咁諗...有D朋友比我怕痛好多都生到! 自己都應該得既! 唯有望就望自己唔駛痛咁耐啦>"<
好想快快趣趣生左佢!! 唔駛驚咁耐丫!!

男爵府

原帖由 rhodo 於 2-12-2010 11:09 發表

我都係咁諗...有D朋友比我怕痛好多都生到! 自己都應該得既! 唯有望就望自己唔駛痛咁耐啦>"<
好想快快趣趣生左佢!! 唔駛驚咁耐丫!!

我都係咁想...希望自己可以捱到囉...
每個人忍受痛既情況真係唔同...不過到時每個人應該發左顛架啦...唔好亂叫..浪費D力囉...留力係最後必BB出黎...

健健康康,快高長大啊~

大宅

原帖由 siuting111 於 10-12-2 11:12 發表

我都係咁想...希望自己可以捱到囉...
每個人忍受痛既情況真係唔同...不過到時每個人應該發左顛架啦...唔好亂叫..浪費D力囉...留力係最後必BB出黎...

而家有時俾阿B踢到好似好急尿咁...阿B都同我地做緊REHARSAL啦! 已經感受到果種急既感覺....都有少少難忍! 到時就肯定更加啦.........!! 你預產期係??

男爵府

原帖由 rhodo 於 2-12-2010 11:16 發表

而家有時俾阿B踢到好似好急尿咁...阿B都同我地做緊REHARSAL啦! 已經感受到果種急既感覺....都有少少難忍! 到時就肯定更加啦.........!! 你預產期係??

依家既感覺算係小兒科囉...到時...真係痛到....叫又唔係...坐又唔係..行又唔係....咩都唔係...HAHA....
我估到時我只係不斷求主....唔係叫阿媽了...因為阿媽幫我唔到了...只有主幫到我呀...haha...
成日同bb講,唔係令mama辛苦呀,快d必出黎呀...
我12月29日,你呢?

健健康康,快高長大啊~

首頁

尾頁

跳至