跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都39wks la...但阿b 都未肯出來....我想佢快d ar....

大宅

見11月媽媽好多都要催生呀.........

d人又話第一胎會遲d, 一d人又話早d....
希望唔使催生喇, 因為通常都要痛足10個鐘, 又唔一定順產到

大宅

原帖由 gbmama 於 10-12-4 11:13 發表
見11月媽媽好多都要催生呀.........

d人又話第一胎會遲d, 一d人又話早d....
希望唔使催生喇, 因為通常都要痛足10個鐘, 又唔一定順產到

我都唔想遲呀! 催生要痛足十個鐘? 仲唔一定可以順產架??? WHY??

複式洋房

今日預產期嚕~
但阿B都未捨得出黎....
吾通真系要等入醫院催生><

大宅

原帖由 rhodo 於 10-12-4 13:34 發表

我都唔想遲呀! 催生要痛足十個鐘? 仲唔一定可以順產架??? WHY??

催生其實係落藥等子宮頸開, 有時落一次藥唔夠, 要再加藥, 所以通常會耐小小
係呀, 唔一定可以順產, 因為自然開都唔一定可以順產啦, 要睇下到時BB的位置, 媽咪夠唔夠力, 同咪盆骨夠唔夠大咁....

男爵府

係啦.最好見紅,穿水,自己入院...催生真係辛苦...
祝各位mama順順利利...bb乖乖快d爬出黎啦~~haha

健健康康,快高長大啊~

大宅

畀面勳章

如果BB可以自己爬出來就好啦,我都已經38周了,日日都盼望BB出來,會唔會系今日呢?日日都諗緊呢個問題,但系都系聽天由命吧啦~~~

男爵府

原帖由 yanyanma2007 於 6-12-2010 10:17 發表
如果BB可以自己爬出來就好啦,我都已經38周了,日日都盼望BB出來,會唔會系今日呢?日日都諗緊呢個問題,但系都系聽天由命吧啦~~~

係呀~~~真係天先知道,bb幾時爬出黎了~:loveliness:

健健康康,快高長大啊~

大宅

我成日都以為佢會早, 點知唔係! 我WED 入院催生, 有O的驚! 聽完我個FRIEND講完, 仲驚! 今次第二胎好似仲緊張過第一胎!

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

我又係日日都以為佢出黎, 點知到而家都未出世! 過埋聽日就39週啦! 好心急~~~~~

大宅

而家攪到我屋企人好緊張! 唔知邊日, 我阿媽仲好笑, 好似如臨大敵咁! 買定晒O的豬肉, EGG, 同羌, 一個TEL 就開工抄飯, 去醫院! 好攪笑!

男爵府

回復 71# candice001 的帖子

你有第一胎經驗...唔怕啦....知道個情況...
一定順利好快生BB出黎架~~
等你報喜啦~~

健健康康,快高長大啊~

大宅

原帖由 ching_800322 於 10-12-6 09:24 發表

催生其實係落藥等子宮頸開, 有時落一次藥唔夠, 要再加藥, 所以通常會耐小小
係呀, 唔一定可以順產, 因為自然開都唔一定可以順產啦, 要睇下到時BB的位置, 媽咪夠唔夠力, 同咪盆骨夠唔夠大咁.... ...

我產檢一直以來都冇人話我知我盆骨夠唔夠大, 係咪要到生果陣先知架? 我有D擔心呢....非常之唔想開刀呀!!

大宅

原帖由 siuting111 於 10-12-6 09:42 發表
係啦.最好見紅,穿水,自己入院...催生真係辛苦...
祝各位mama順順利利...bb乖乖快d爬出黎啦~~haha

如果有得揀, 我想係陣痛>穿水, THEN生得!! (因我媽咪都係咁) 因為陣痛既話你仲可以選擇唔入院住, 密D先入都得....
同埋好想BB下星期出世呀! 因為天氣又暖返D! 同埋都夠38週了!! 終於等到呢日!

男爵府

原帖由 rhodo 於 6-12-2010 11:59 發表

我產檢一直以來都冇人話我知我盆骨夠唔夠大, 係咪要到生果陣先知架? 我有D擔心呢....非常之唔想開刀呀!!

我又係呀~~~無人講過我知...大唔大...
不過,我有個朋友,佢盆骨都幾大架..最後生唔到..都要開刀,真係估唔到....

健健康康,快高長大啊~

大宅

原帖由 siuting111 於 10-12-6 12:02 發表

我又係呀~~~無人講過我知...大唔大...
不過,我有個朋友,佢盆骨都幾大架..最後生唔到..都要開刀,真係估唔到....

會唔會係佢個B大隻呀?
千其唔好要開刀呀....我完全冇呢個準備@@

男爵府

原帖由 rhodo 於 6-12-2010 12:02 發表

如果有得揀, 我想係陣痛>穿水, THEN生得!! (因我媽咪都係咁) 因為陣痛既話你仲可以選擇唔入院住, 密D先入都得....
同埋好想BB下星期出世呀! 因為天氣又暖返D! 同埋都夠38週了!! 終於等到呢日! ...

我問我阿媽,已經忘記了....
我都係咁話...陣痛..自己穿水...THEN生得~~

健健康康,快高長大啊~

男爵府

原帖由 rhodo 於 6-12-2010 12:14 發表

會唔會係佢個B大隻呀?
千其唔好要開刀呀....我完全冇呢個準備@@

其實最後真係估唔到架...真係生唔到...會開刀架~
始終BB係入面咁耐唔係太好.....

健健康康,快高長大啊~

大宅

如果個B 旭得比之前少左O的同細力左, 即係差不多時間生LA!

大宅

原帖由 candice001 於 10-12-6 13:03 發表
如果個B 旭得比之前少左O的同細力左, 即係差不多時間生LA!

咁有排啦...佢仲係郁得好鬼勁同好大力....成日踢我條到肋骨"卡"一聲, 好似阻住佢咁!!
唔通真係40W先生得.....

首頁

尾頁

跳至