跳至

首頁

尾頁

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

11-3-2011

14-4-2011

召藥師  最後一周up相喇~請把握機會!  發表於 11-5-25 17:16

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我又參加呀 !!

我家怪獸棵花由2小塊葉,而家有10塊葉,在廚房種植中.等我拍照上來給你們看~

召藥師  睇唔到相啊~ 請選擇在一個回覆內貼哂所有相片(可用bk相冊上載相片)  發表於 11-5-25 18:01

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章

呢棵由學校拎回家的時侯, 大約十一月初!

呢個時候已經係2月尾啦, 要拎回學校呀, 不過仲未開花呀!>,<

等待開花呀!

過2日就開花了!

召藥師  睇唔到相啊~ 請在同一回覆貼相,可用bk相冊上載相片  發表於 11-5-25 17:38

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章

已經開了一朵花了~~

召藥師  睇唔到相啊~ 請選擇一個回覆貼哂所有相片(可用bk相冊上載相片)  發表於 11-5-25 17:41

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

孖寶寶第一次參加"一人一花計劃", 但學校喺3月中先派花苗... 開花無望 lu~

day 1

day15

day 30

day45

召藥師  請把握最後機會貼相呀~  發表於 11-5-25 18:05
~錫晒您喔~

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

1/4第一日學校派回家

6/4第六日出多2片BB葉

4/5第三十四日有七片葉

召藥師  最後一周貼相喇~  發表於 11-5-25 18:05

侯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章

我果棵開第一片花瓣時一個不留神濕死咗

伯爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

召藥師 睇唔到相啊......最後一周up相喇! 發表於 昨天 16:52

多謝提醒!!
唔該~
當遇到困難的時候

成功就在你的前面

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

死咗

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

醜樣豬 發表於 11-5-26 18:02
死咗

點解呀? 唔記得咗淋水? 定係淋太多水?
盡我一己之力,發放正能量!

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

因為仔仔攞過返學校,返到黎兩棵都散哂

召藥師  咁慘救唔番&gt;_&lt;  發表於 11-5-31 17:08

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

召藥師 發表於 10-11-29 15:45
只要在此主題內貼上您與小朋友種植大岩桐過程的照片,便可獲得精緻勳章一枚,顯示於個人資料及討論區回應的 ...

即管試吓...唔知得唔得...

真係唔係幾識搞...

召藥師  係唔係set咗相冊唔公開? 好細張啊,click張相後會見到妳空間話冇公開。  發表於 11-5-31 17:34
召藥師  記得貼夠4張唔同時期相片先有得被投票贏取bk精品呀~ ^_^  發表於 11-5-31 17:08

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

RE: 百折不朽的大岩桐

10-1-2011
第一天從兒子學校交到我手, 落校車已被兒子跌在地上. 天氣也很冷, 弱小的大岩桐幼苗.

13-1-2011 (3 days)
一塊葉子因為澆水濕了, 已腐壞被剪掉.

15-2-2011 (5 days)
經過寒冷的農曆年, 慶幸仍保住小命, 原來氣溫太低, 牠不太長大.

15-4-2011 (3 months)
之前亦有2 片葉壞掉. 經高人指點, 加上天氣回暖, 慢慢長大一點, 決定給牠換大屋, 並加入葉肥.

31-5-2011 (4.5 months)
可惜小朋友粗心大意, 又一次把牠絆倒, 整株主莖幾近斷掉, 葉子開始枯黃, 搬家後新居陽光稍遜, 相信快要跟我們說再見. 我把泥舖到莖斷掉的位置. 誰知, 半個月後, 牠又奇蹟活過來, 葉子轉綠, 已長大到出盤外. 新葉排隊出場.

看著我們不屈不撓的精神, 及在BK 咁多年無功都有勞, 送返個章我都好滿足. 謝謝! 最希望等到佢開花, 好想知這棵阿信一樣堅強的大岩桐花會是什麼顏色.

別墅

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

終於都貼到相片啦!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

上載圖片終了!
稍後會進行投票活動。
現將主題關閉。

超級版主

唔好意思! 今次依個活動係大臣放手俾我搞,所以投票都係會由我發起。但係我仔女考緊試,考埋星期三就搞掂,我會盡快開投票主題俾大家投票,到時我會再pm或以打招呼形式通知入圍(合資格被投票)會員在主題內拉票,另外我會在自由講場開主題提大家去投票。

多謝各位支持!

首頁

尾頁

跳至