興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 littlefatc9bk 於 11-1-30 00:42 發表
玩左一日喇,叫做set好個版面

覺唔覺得好攰呢....

侯爵府

畀面勳章

原帖由 littlefatc9bk 於 11-1-30 00:42 發表
玩左一日喇,叫做set好個版面

慢慢黎啦,
Android 機其中一樣好玩o既就係桌面widget,
唉瘋都冇得玩架,只係得一個個icon...

侯爵府

係吖,依家set咗個別來電鈴聲/圖片/識控制上網已經係一大突破

過多一排用順d,版面應該可以再靚d
真係多謝你地

男爵府

A346,

剛路過, 有嘢想請教:

本用NOKIA 5300, 想換部影相+拍片靚D嘅機, games 唔玩, 間中睇下自已copy嘅片 (小朋友歌仔), 手機上網唔識但都想開始在街用下, 但唔會經常上, 另如果有埋駕車地圖就perfect.....大約3,xxx
請比D意見.....tks

男爵府

"唉瘋"太單調, 市面的android有多款外型, apps已增加很多.

侯爵府

畀面勳章

原帖由 nat62 於 11-1-31 15:29 發表
A346,

剛路過, 有嘢想請教:

本用NOKIA 5300, 想換部影相+拍片靚D嘅機, games 唔玩, 間中睇下自已copy嘅片 (小朋友歌仔), 手機上網唔識但都想開始在街用下, 但唔會經常上, 另如果有埋駕車地圖就perfect.....大約3,x ...

你可以睇下
Dell Venue , 800萬像相機,4" Mon
HTC Desire , 500萬像相機,3.7" Mon
Moto Defy , 500萬像相機,3.7" Mon
等等

以上幾部都符合你要求,
地圖本身就有,開埋GPS仲可以show你係邊,
如果唔係join無限plan我可以教你整離線地圖,
但想要埋導航的話就最好買套Android版Papago黎用...

男爵府

Thanks for yr adv.
Dell 嘅鏡頭好唔好? 其實有睇過SE X10但嫌太大部, 而Moto Defy 都幾好, 但500萬print 4R photo 可以嗎?
仲想問下果嗰Papago地圖大的$$?? 會唔會直接買部車用嘅機會好D呢? 煩請多多指點....

原帖由 A346 於 11-2-1 14:04 發表

你可以睇下
Dell Venue , 800萬像相機,4" Mon
HTC Desire , 500萬像相機,3.7" Mon
Moto Defy , 500萬像相機,3.7" Mon
等等

以上幾部都符合你要求,
地圖本身就有,開埋GPS仲可以show你係邊,
如果唔係join無限plan我可以 ...

侯爵府

畀面勳章

原帖由 nat62 於 11-2-1 22:26 發表
Thanks for yr adv.
Dell 嘅鏡頭好唔好? 其實有睇過SE X10但嫌太大部, 而Moto Defy 都幾好, 但500萬print 4R photo 可以嗎?
仲想問下果嗰Papago地圖大的$$?? 會唔會直接買部車用嘅機會好D呢? 煩請多多指點....
...

Dell我未用過,
不過你可以睇下呢度o既Dell Venue測試,
有相片測試樣本
http://digital.sina.com.hk/news/7/4/1/1000557/6.html

曬4R最少要300萬像素,
所以500萬像係OK o既,
不過要記得雖然有500萬像,
不過手機個鏡頭始終冇正式相機咁靚,
所以就算相同像素之下影出黎都係冇相機咁靚...

Papago for Android 約 $3xx,
你可以睇下呢篇介紹
http://www.car1.hk/news/2010/07/papago-x5-google-android-2-1-gps/
我冇買車亦好少係香港開車,
所以只可以用日本租車時用GPS o既經驗講,
車用o既GPS反應會好o的,
而且我相信車用GPS o既接收天線係車身之外(我諗係掛,唔肯定)所以收得好,
而手機版係用番手機內置o既GPS天線,
係香港高樓大廈咁密集o既地方用好多時會定唔到位,
如果你真係好經常用部GPS的話我覺得車用會好o的(雖然車用會貴o的),
但如果只係間唔中用下或經常用係唔同o既車咁可以考慮手機版...

複式洋房

唉! 我都係十五十六決定吾到換iphone4定android, 而家用緊iphone3, 吾想跟住iphone一生一世, 所以有諗過換android, target緊htc desire (聽聞好快無電)同galaxy s, 又怕要重新適應.

侯爵府

畀面勳章

原帖由 ausansan 於 11-2-17 20:41 發表
唉! 我都係十五十六決定吾到換iphone4定android, 而家用緊iphone3, 吾想跟住iphone一生一世, 所以有諗過換android, target緊htc desire (聽聞好快無電)同galaxy s, 又怕要重新適應. ...

比較快無電果部係 Desire HD (4.3" Mon果部),
如果係 Desire (3.7" Mon) 就正常o的...

你問我的話(睇開呢度o既人都知)我一定會叫你買Android機,
不過平心而論,你有冇比錢買左一o的iphone apps/games?
如果放棄果o的iPhone apps/games 會唔會覺得可惜?
會的話都係轉用iPhone 4啦...

如果學你講唔想跟iPhone一生一世,
咁依家計就要轉Android (其他幾個OS都唔多掂),
至於考慮邊部Android機可以再幫你諗諗,
另外你用開iPhone咁用Android會幾易上手,
因為除左o的制唔同外其實行apps o既流程都差不多...

複式洋房

Thanks A346.
我無比錢買apps,所以到無乜後顧之憂.哈哈! 其實我老公last month買左部mo記DEFY諗住睇下我岩吾岩用,我覺得吾好用囉. 打野個陣中英文切換好麻煩,手寫又容易"諧"到d link,我用到好"萌諍" 另外, 又吾會好似iphone甘未接來電show係畫面度而係show係最頂好細粒個d icon度喎,一d都吾方便. 如果用android,心目中首選係HTC desire, 吾知有無mo記哩d問題?

侯爵府

畀面勳章

原帖由 ausansan 於 11-2-19 01:32 發表
Thanks A346.
我無比錢買apps,所以到無乜後顧之憂.哈哈! 其實我老公last month買左部mo記DEFY諗住睇下我岩吾岩用,我覺得吾好用囉. 打野個陣中英文切換好麻煩,手寫又容易"諧"到d link,我用到好"萌諍" 另 ...

我冇用過mo記機所以佢個中文輸入同手寫係點唔清楚,
我用開HTC就中英文切換都係襟一個icon,
因為好少用手寫所以冇留意會唔會諧到o的link,
呢方面問題其實你只要去o的電訊商羅部掛牆o既Desire試一試就知o岩唔o岩你心水,
就算唔o岩心水係market上面都有其他中文輸入法可以DL試試...

至於未接來電會show係上面notification bar反而係Android一個賣點,
有個icon通知你然後將條bar拉落黎就見到詳情,
iPhone就係呢類notification做得差成日比人話,
我相信你係因為用慣左所以唔慣另一套方式,
不過想類似iphone咁出畫面missed call通知可以上Market DL apps 就做到...

男爵府

Hi A346,

我在電話開yahoo的mail開吾到, 佢話用戶端程式出錯,點解?

請幫忙, thanks

侯爵府

畀面勳章

原帖由 tszhuentong 於 11-2-19 11:29 發表
Hi A346,

我在電話開yahoo的mail開吾到, 佢話用戶端程式出錯,點解?

請幫忙, thanks

你係咪講緊 Yahoo Mail Apps?
有冇試過移除再從新係 Market DL 過?

男爵府

你的意思是要DL yahoo mail app 先可以看到 ? 我以為往常在電腦操作就可。

侯爵府

畀面勳章

原帖由 tszhuentong 於 11-2-21 09:23 發表
你的意思是要DL yahoo mail app 先可以看到 ? 我以為往常在電腦操作就可。

如果想係電話度用 Yahoo Mail 有兩個辦法,
一係上Market DL "Yahoo Mail" Apps 黎睇,
二係用手機Browser 上 m.yahoo.com 睇手機版,
但去正常版o既Yahoo Mail應該開唔到...

男爵府

明白,等我試吓先,謝謝 ~~

別墅

我想問咁1010服務OK嗎?會唔會好似123咁收多錢呢?THANKS!

原帖由 'bernice' 於 10-12-6 22:36 發表
123又收多錢, 3又接收唔好, 咁咪得返smat通.......!!!

侯爵府

畀面勳章

原帖由 JanetBin 於 11-3-3 01:53 發表
我想問咁1010服務OK嗎?會唔會好似123咁收多錢呢?THANKS!

1010 一般係商務客多,
服務倒OK,不過較貴,
因為係同 123 根本係同一個台,
所以o的野都差唔多...

別墅

謝謝您!
係呀CSL月費係貴過123,同一個PLAN貴$20,仲要加$38增值服務(一年),簽24個月。
而123有中銀信用咭就不用加增值服務。我諗緊好唔好係123度出機及上台。

原帖由 A346 於 11-3-3 09:51 發表

1010 一般係商務客多,
服務倒OK,不過較貴,
因為係同 123 根本係同一個台,
所以o的野都差唔多...

首頁

尾頁

跳至