自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

多謝提點,如果唔係,對d13~4歲既妹妹仔,可能真係會失防守,依單case會令我以後對更謹慎~~

子爵府

好媽媽勳章

複式洋房

帶小朋友出去真係要睇實

翡翠宮

畀面勳章

乜而家香港變得咁得人驚?真係睇少眼都唔得。

想問下三個小朋友幾多歲,會唔會有某個年紀既小朋友係高危,拐子佬特別中意?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

會唔會係諗多咗?
可能個女仔係同小朋友玩....始終証實唔到佢係擄子佬(拐子妹?)喎? 係咪因為佢係講國語先至有咁嘅聯想? (聽唔到佢講乜但係又知佢講國語 )

未能証實嘅傳聞聽唔少...但係証實確有其事(小朋友被人拐帶)嘅新聞真係無乜點聽過

另外,大6人都無理由特登黎香港拐小朋友,都唔make sense....講衰d要拐喺大6大把啦...

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我尋晚都係fb 睇到呢段野呀!! 我睇完真係好驚呀~~依家hk 真係好雜呀好恐怖呀~~一帶小朋友落街都已經好大壓力, 一定全程mark 實個仔....但我自己帶都還好!!我最驚最驚就係我爸同我媽, 佢地成日覺得自己睇得掂放手任佢周圍走....但同時又唔係睇實佢喎自己周圍睇其他野!!咁先係我最驚, 驚到我連工都唔想返自己全職湊仔~~~~~~(我好似已經去到過度緊張, 但我控制唔到試過一次走失左亞仔, 果次令我癲左~~)

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

多謝提點 ~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

但唔係個個小朋友都識聽國語架喎!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我諗係因為無報導出黎......我上次走失左個仔, 商場d 職員個個都係到細細聲講又唔見細路喇~~
原帖由 whoareyou 於 10-12-1 09:57 發表
會唔會係諗多咗?
可能個女仔係同小朋友玩....始終証實唔到佢係擄子佬(拐子妹?)喎?
未能証實嘅傳聞聽唔少...但係証實確有其事有(小朋友被人拐帶)嘅新聞真係無乜點聽過 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 lily_liu817 於 10-12-1 10:14 發表
我諗係因為無報導出黎......我上次走失左個仔, 商場d 職員個個都係到細細聲講又唔見細路喇~~

我唔係好信如果真有其事會無報導囉....
我覺得保持警覺性就幾時都要...但又唔洗俾太大壓力自已嘅。

首頁

尾頁

跳至