自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

家教會加油價!!!!!!!!!

侯爵府

最基本尊重人都唔識, 學咩做老師!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

津貼中學咪一樣有口臭「老c」﹏對一些成績低下的學生講:「之前有個學生重讀又重讀卒之咪知醜轉左校囉」目的係想成績唔好的學生自動轉校;咩叫教育工作者!咩叫口德!佢地都係為$打工咋!

男爵府

教師係良資事業, 工資又高, 面對一班"就算"係爛仔學生都好, 不能以爛仔老師姿態出現, 無用架!

講開老師, 我識得一位教中學o既老師, 佢由97教到現在, 由1萬7千蚊到現在5萬, 有邊份工甘好搵.

佢仲好早收工tim! 因學校只谷成績, 無課外活動要跟, 校長只睇老師教出來既公開考試成績喎! even早收工, 校長都對佢好好, 因公開考試成績好, 就mug都得.

複式洋房

睛靈勳章

回想自己讀書時都遇過冇口德嘅老師, 到依家都重記得, 好刻骨銘心, 攪到以為自己好差.

原帖由 三順 於 10-12-2 13:48 發表
津貼中學咪一樣有口臭「老c」﹏對一些成績低下的學生講:「之前有個學生重讀又重讀卒之咪知醜轉左校囉」目的係想成績唔好的學生自動轉校;咩叫教育工作者!咩叫口德!佢地都係為$打工咋! ...

侯爵府

不知所謂嘅老師.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

揾律師?好喎!攪大件事,炒作到入10年香港大事回顧仲好!
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 ceomum 於 10-12-2 12:35 發表
其實都唔只呢間的老師係咁,所以聽完都唔覺得出奇

我記得細個時(廿幾年前),我哥(當時佢男校中學,都係好學校)同我父母講過話,上堂時老師講粗口 ~ 佢仲話,老師話返到屋企,就算你地同父母講,父母都唔會信你地。因你地個個讀得到書,成績好,就會無問題。所以其實好多名校,d學生粗口係勁過普普通通既一所學校。

但我學校可能係女校,就無發生過呢d事,從來只有被老師話返轉頭,要坐得斯文d,唔好咁粗魯呢d野囉。

事後,我就好記得daddy就話,你要做一個講粗口既人,阻唔到你。只有粗人講粗話,所以要睇場合,咁唔通你去飲時,你會係咁同人講粗話?又或者你對住地盤工人,好斯文咁講野 ~ 都係入唔到佢地既世界! 咁你自己諗下你要做邊類人!! 事後,我有問返我哥,佢有無講,我哥都認晌學校有,晌屋企,就算佢同同學講電話,我就未聽過佢講囉。

公爵府

醒目開學勳章

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 nyfng 於 10-12-2 12:26 發表
枉為人師!根本响度蠶害梗下一代!希望學校唔好袒護呢d賤老師,否則呢間學校真係好有問題。不過,其實校長同其他老師有無可能一d都唔知呢個老師嘅品格、行為呢?蛇鼠一窩?縱容?定係漠視? ...
agree~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

直情係虐待兒童, 雖然不是體罰, 但是精神虐待喎.
但咁樣上堂, 咁樣教法, 唔只一個受虐, 係全班同學咪受罪囉.

大宅

佢哋肯行出第一步、做得好呀,希望佢哋可以激發一啲平時忍氣唔出聲ge家長同學生啦........

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 so_999 於 10-12-2 11:35 發表
Video錄音:[時事] 直資李國寶中學Sir 辱罵窮學生走狗
http://youtubehk02.blogspot.com/2010/12/sir.html

涉公然羞辱「你老竇冇嘢撈」貧窮男生被罵走狗
一名就讀直資學校李國寶中學的中四貧窮學生,控訴獲批學費全免 ...

老師 真過份,

不過:
兒子的學業成績不是太好,今年需重讀中四,亦曾被教師搜到香煙,有段時間與一些背景較複雜的同學來往。

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 唔該 於 10-12-2 17:08 發表
佢哋肯行出第一步、做得好呀,希望佢哋可以激發一啲平時忍氣唔出聲ge家長同學生啦........

大宅

好媽媽勳章

呢間係jason母校,個時jason出事,間學校懶有心,我仲以為間學校好好,原來抽水就叻

大宅

好多學校都有呢D學生,唔認為D老師可以講咁核突嘅野,D女學生聽到點算

原帖由 lok1503 於 10-12-2 19:47 發表

老師 真過份,

不過:
兒子的學業成績不是太好,今年需重讀中四,亦曾被教師http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=577&cb=1108搜到香煙,有段時間與一些背景較複雜的同學來往。 ...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

呢間學校校風不褸都唔係咁好(幾年前升中選校時收風番嚟,初時諗住搵間直資買保險),亞sir比人錄咗音無得抵賴.但係睇記招,當事人個樣做到死狗樣,形象好似乖乖仔咁.不過,搜煙單嘢;學校會唔會揀個真正"on直"乖仔嚟"屈"?

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

翡翠宮

畀面勳章

就算真係搜到煙,老師都唔可以公然咁羞辱學生,仲要全班聽住,其他無關既學生一樣要聽埋咁既野~~~學校而家真係斷正,唔知會點處理呢?

首頁

尾頁

跳至