論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

裝ip cam好定cctv好?

打算裝4支應該裝邊隻好?
家中工人有問題, 依家等緊新姐姐黎, 有個2歲又有nb, 我應該裝邊種cam好

cctv有得錄影好似好d, 但係佢有線裝係屋企似好麻煩
ip cam就有得郁好似多角度都睇到~
大家係裝咪架?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你只是在工人換衫的地方,以及洗手間唔可以裝cam,其他地方你都可以話事的

洋房

我以前裝針孔四支. 用video sever . 可錄也可以through internet, 係公司睇直播.

不過,, 最终我炒q左個菲.
因為佢係厠所跌左我個B, 撞到個頭. 針孔冇裝係厠所. 只睇到厠所外邊. 但係我用skype聽到BB勁喊..............

別墅

聽到BB勁喊都好心痛. 我裝PANASONXX 270度GE CAM. 一個LIVING ROOM一個BB房. 都係公司THROUGH INTERNET 睇LIVE

開心d啦, 好快就一世啦

複式洋房

陪月勳章

我就裝咗3cam, 廳、BB房同主人房。其實我重想裝支響厨房,睇嚇平時點煮嘢俾阿B吃都好。

大宅

我裝1隻無線ipcam响廳, 有聲同郁得, 亦都係經internet响公司睇. 買機時會跟埋隻software碟, 內有programme給安裝recorder. 我响屋企同公司部腦都裝左recorder, 裝左之後只要開左部腦同個programme, 簡單setting之後就可以用得, 都好方便.

其實我都想裝多隻, 因為始終有的盲點係睇唔到.

複式洋房

i install 3. 1 in kitchen, i in dinnerRoom and 1 in the master room.

男爵府

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ip cam

原帖由 manabcd 於 10-12-7 15:36 發表
裝ip cam好定cctv好?

打算裝4支應該裝邊隻好?
家中工人有問題, 依家等緊新姐姐黎, 有個2歲又有nb, 我應該裝邊種cam好

cctv有得錄影好似好d, 但係佢有線裝係屋企似好麻煩
ip cam就有得郁好似多角度都睇到~
大家係裝 ...

複式洋房

我装左11支,包括bb專用既廁所, 講明唔可以帶bb去冇camera既地方,
另3支ipcam,分別装在先生房,衣柜房, 和我房

象牙宮

原帖由 janice830 於 10-12-8 16:27 發表
我装左11支,包括bb專用既廁所, 講明唔可以帶bb去冇camera既地方,

ipcam 什么 mode
多少錢?
操作 易嗎?

複式洋房

陪月勳章

我装咗vivotek同LevelOne support到iphone既

大宅

11支, 你間屋一定好大...哈哈

原帖由 janice830 於 10-12-8 16:27 發表

洋房

回覆 2# Peanut2010 的文章

我都想裝!我係用緊iphone的。係咪即是除時可以睇到?大約幾錢?有冇聲音同可否自動移動架?唔該哂

複式洋房

陪月勳章

Vivotek系四千幾,而levelOne就千幾,兩個響電腦都可以收到聲,響iphone就無聲。可以響界面控制上下左右移動。裝咗之後覺得安全好多,工人都唔敢太放肆。

原帖由 chingg2288 於 10-12-9 15:02 發表
我都想裝!我係用緊iphone的。係咪即是除時可以睇到?大約幾錢?有冇聲音同可否自動移動架?唔該哂

男爵府

原帖由 Peanut2010 於 10-12-9 15:20 發表
Vivotek系四千幾,而levelOne就千幾,兩個響電腦都可以收到聲,響iphone就無聲。可以響界面控制上下左右移動。裝咗之後覺得安全好多,工人都唔敢太放肆。

...

vivotek 邊個model? 請問用iphone 係指用safari 定係有專用apps?

複式洋房

陪月勳章

PZ7131,iphone 用Safari就得了。

原帖由 sorman 於 10-12-9 15:56 發表

vivotek 邊個model? 請問用iphone 係指用safari 定係有專用apps?

禁止訪問

複式洋房

陪月勳章

可以,不過個angle只可以轉100左右,我用來放响细房嘅角位,效果都好好。

原帖由 25503558 於 10-12-9 16:33 發表
想請問Level One 千幾元便可以, 對嗎? 我想除了厠所外, 其他地方都看到, 是否可以呢?

侯爵府

我 裝 左 IPUS 電腦, I-PHONE 都可以收到聲,可以響界面控制上下左右移動. 在 I PHONE 睇 都 好 清

象牙宮

原帖由 Peanut2010 於 10-12-8 10:49 發表
我就裝咗3支cam, 廳、BB房同主人房。其實我重想裝支響厨房,睇嚇平時點煮嘢俾阿B吃都好。

裝支響厨房 : agreed, 有bb 的家庭. BB 出入的地方為主: 廳、BB房、厨房 + 主人房

首頁

尾頁

跳至