跳至

首頁

尾頁

男爵府

上次經過大元邨,見到有間新餐廳,咪去試下個早餐,個自製包好好味,好似話個廚以前係酒店做,有無人聽聞?

大宅

有呀, 我都試過, 下午餐甜品都超正, 呀仔成日放學都去食香蕉班戟架

原帖由 EdmundMaMa 於 10-12-7 21:18 發表
上次經過大元邨,見到有間新餐廳,咪去試下個早餐,個自製包好好味,好似話個廚以前係酒店做,有無人聽聞?
hinhinmum

男爵府

我都有食過,佢既餐包真係好好味,同麥記隻新包有d似,但佢比麥記更鬆軟,我食完個包要再加包添!另佢既蕃茄濃湯螺絲粉及忌廉螺絲粉都好正!我真係成碗飲晒架!

大宅

我食過佢D甜品同豬扒包, 超好食.
原來係酒店師傅出品,

子爵府

姐係邊間呢?因為大元有好多餐廳呀.thxthx!!!!!

伯爵府

膳藝餐廳啦! 上次我本來去隔離食早餐, 點知要等好耐, 阿女又唔想等咪諗住去試下, 點知一試出事, 真係好好食, 而家間唔時去開大埔中心都會去食, 最得係個飽同甜品, 重有凍檸水超正!!!

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

有冇晩餐??? 正唔正?
曉昕都可解作晨曦, 希望曉昕的人生像聖經說:「但義人的路好像黎明的光, 越照越明, 直到日午。」
巧楠的英名係 Hannah  ( 哈拿 ) -- Sammuel 的 mother (一個向主傾心吐意的女人.)

大宅

原帖由 安安 於 10-12-8 07:03 發表
膳藝餐廳啦! 上次我本來去隔離食早餐, 點知要等好耐, 阿女又唔想等咪諗住去試下, 點知一試出事, 真係好好食, 而家間唔時去開大埔中心都會去食, 最得係個飽同甜品, 重有凍檸水超正!!! ...

我都有去食呀﹐亞囝食完都經常嚷着要回歸﹐但我經常聽錯他講去'視藝'。:p

亞囝 like 「自製包的多士」﹐我鍾意下午茶時段供應的甜品﹐真有酒店水準﹗因為間中會換款﹐所以每次都抱住試新組合的心理去﹐有新鮮感﹗
熙熙&樂樂媽咪

男爵府

Yes, 係大元邨平台。不過,好似暫時未有晚飯!

大宅

有一次我試水牛城雞翼, 都好正, 喜歡辣的朋友千萬唔好錯過呀

hinhinmum

男爵府

我都有試佢既早餐, 我至鐘意食麵包, 估唔到佢既麵包咁軟熟. 唔同普通茶餐廳. 仲有, 有我至愛既奶茶, 好香濃, 好耐無飲到呢種味道.

我未試下午茶呀, 要搵日去試下先. 不過我覺得間餐廳好乾淨, 可能新開張, 夠光猛, 又有紙巾供應, 睇得出好細心, 我食都食得安心d.

大宅

原帖由 puiyi 於 10-12-8 10:48 發表
有冇晩餐??? 正唔正?

Puiyi, 我試過早餐同下午茶了, 早餐妹妹食晒番茄通粉先去跳舞, 佢話好味喎,佢地煎的煙肉唔似出面咁乾身, 食落有好香肉汁, 我見佢地寫住麵包是自制, 所以下午茶試了過豬扒飽, 個包唔似出面用的豬仔包, 好鬆軟, 唔痴牙, 仲有番茄同生菜, 出面好多只查牛油, 幾特別 !

我見佢周六日有二人份量甜品 供應, 睇相好正, 可能我鐘意食甜品. 下次行開要試吓.

子爵府

BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

貴唔貴呀?

大宅

原帖由 8仔 於 10-12-8 15:50 發表
貴唔貴呀?

普通茶餐廳價錢, 但有煙肉的貴少少 !

男爵府

都係十幾廾蚊一個餐囉!唔貴架!

其實佢仲可以做包場、到會,上星期日我朋友先同呀女係嗰度搞左個生日會,小朋友可以整曲奇,真係好正!

男爵府

我都食過佢個早餐,最低消費$20,已有齊火腿,蛋,茄汁豆,自制包同通粉,另可加$5,就有大件夾好食嘅自制餐包。
原帖由 HealthYan 於 10-12-8 16:01 發表

普通茶餐廳價錢, 但有煙肉的貴少少 !

大宅

原帖由 8仔 於 10-12-8 15:50 發表
貴唔貴呀?

Just found the menu on their website.
http://www.foodartscafe.com/shan-yi-cai-dan

亞囝必食早餐:
A10 奶醬 / 奶油包(自製餐包) 送餐茶 ..... $15

熙熙&樂樂媽咪

男爵府

原帖由 HP 於 10-12-8 16:49 發表

Just found the menu on their website.
http://www.foodartscafe.com/shan-yi-cai-dan

亞囝必食早餐:
A10 奶醬 / 奶油包(自製餐包) 送餐茶 ..... $15

呢個都係我個仔既至愛呀!!! 我覺得無多士咁熱氣!

大宅

好媽媽勳章

我今日都走去食呀..包包真係好好味...

首頁

尾頁

跳至