跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 安安 於 10-12-8 07:03 發表
膳藝餐廳啦! 上次我本來去隔離食早餐, 點知要等好耐, 阿女又唔想等咪諗住去試下, 點知一試出事, 真係好好食, 而家間唔時去開大埔中心都會去食, 最得係個飽同甜品, 重有凍檸水超正!!! ...
安安好少咁極力推介喎!等我聽日去試下先XD

大宅

呢間我同朋友去過食tea, d野唔錯, 價錢唔貴就食到酒店水準的特色甜品, 而最like d甜品無出面d整得咁甜,
甜味啱啱好 , 仲有豬扒包都好好味,
不過早餐就未試過, 搵日再去先~

大宅

有無人食過佢地個甜品拼盆呀, 個個星期唔同架, 我最喜歡茶香慕絲同焦糖燉蛋, 次次叫都比個仔或老公食咗個焦糖燉蛋...我食得一口 ..如果有得獨立叫就好喇........
hinhinmum

伯爵府

原帖由 ABBC 於 10-12-8 22:43 發表
安安好少咁極力推介喎!等我聽日去試下先XD

係呀! 覺得好食咪同大家分享囉。 好似你推淋巴咁好都應該出山啦... 哈哈

子爵府

wing媽:
係咪Food Arts 呀? 其實我已經試個幾次啦, D野食真係同普通茶餐廳好唔同, 特別係佢地既甜品. 有次又去食Tea, 咁岩老板娘係到, 閒談中知道佢地有得包場攪生日會, 仲要係有得整cookie, 個女聽到不知幾興奮, 見呀女12月生日, 所以就book左佢地個場開生日會. 老板娘都幾好傾, 同我傾餐單既時候都會比d好中肯既意見我, 果日佢仲係到幫埋手招呼客人添! 哈哈! 成個party
攪左3個幾鐘, 我地overrun 左老板娘都無趕我地走. 佢地既餐單好特別, 木糠蛋糕, macaron, 水牛城雞翼同埋心太軟. 全部都係我至愛既甜品, 當然仲有其他食物啦. 我請左差不多20個小朋友, 開頭都擔心整cookie 既時候會混亂, 但佢地既安排好好, 小朋友個個都整到佢地既心頭好. 人人走既時候都可以拎番佢地自製既曲奇番屋企食, 連小朋友都話好好味. 以往我多數book會所叫到會幫個女開生日會, 次次帶遊戲都唸到頭都爆, 今次就唔駛煩, 個個小朋友都有得整曲奇….哈哈. 仲有一樣我覺得唔錯既, 因為廚房係埋到, d野食佢地會分批出, keep住都有熱野食, 唔駛好似平時叫到會咁, 一陣間d食物已經冷冰冰.

老公開頭問我間野有無ref. , 會唔會唔掂. 我都係博一博, 無唸個係大埔都有餐廳可以有Cookie Birthday Party, 成日都以為要係旺角果D地區先有,
今次既食物連老公都好滿意, 總括黎講係值得推介.

原帖由 cheukwing媽咪 於 10-12-8 16:20 發表
都係十幾廾蚊一個餐囉!唔貴架!

其實佢仲可以做包場、到會,上星期日我朋友先同呀女係嗰度搞左個生日會,小朋友可以整曲奇,真係好正!

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

等我今個weekend都去試下先, thanks for shared!

大宅

咦~有得book場搞生日會架?幾好喎~
唔洗下下去麥記咁悶

原帖由 mama1210 於 10-12-9 13:21 發表
wing媽:
係咪Food Arts 呀? 其實我已經試個幾次啦, D野食真係同普通茶餐廳好唔同, 特別係佢地既甜品. 有次又去食Tea, 咁岩老板娘係到, 閒談中知道佢地有得包場攪生日會, 仲要係有得整cookie, 個女聽到不知幾興奮, ...

複式洋房

我今日都試左喇, 真係好正

複式洋房

我今日都試左喇, 真係好正

子爵府

原帖由 安安 於 10-12-9 11:41 發表

係呀! 覺得好食咪同大家分享囉。 好似你推淋巴咁好都應該出山啦... 哈哈

哈哈,多謝你先呀!我依家真係搵到個地方呀,喺大埔廣場架!cheuk pm pls^^

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

食完個包真係會有少少掛住..諗住聽日再去食..KAKAKAKA

別墅

試左d包,正!有d食物想試,但賣晒,價錢不貴,意粉仲大大碟,SERVICE幾好,我食食下講電話講左好耐,碟意粉凍晒,個老板娘主動問駛唔駛幫我整翻熱

伯爵府

原帖由 ABBC 於 10-12-11 22:55 發表
食完個包真係會有少少掛住..諗住聽日再去食..KAKAKAKA

係啦, 唔知個飽點整架呢... 咁好食!!

我聖誕屋企都攪個小PARTY, 見佢有到會, 於是訂左佢D食物, 因為我唔想再食大X 樂, 美X 呢D行貨, 想試下新野, 我食野時睇左好耐都唔知到會D咩, 個事頭婆話我知有咩係SIGNATURE, 所以我都訂左, 主要係甜品同飽等, 心大心細唔知訂唔訂埋火雞, 我想食唔晒。

子爵府

醒目開學勳章

你地講得咁好,我一陣都會去試下,下午茶幾多點開始??

大宅

樓主 : 請問包場消費要幾多$. 我都想開個生日會. 謝謝

原帖由 mama1210 於 10-12-9 13:21 發表
wing媽:
係咪Food Arts 呀? 其實我已經試個幾次啦, D野食真係同普通茶餐廳好唔同, 特別係佢地既甜品. 有次又去食Tea, 咁岩老板娘係到, 閒談中知道佢地有得包場攪生日會, 仲要係有得整cookie, 個女聽到不知幾興奮, ...

洋房

我新搬入黎大埔,睇完你地推介,琴日去左食,佢d食物真係好得又唔貴!我食完過菇肥牛飯,仲忍不住叫左個下午茶甜品,佢個木糠布甸及焦糖燉旦真係好滑,但又唔太甜,連唔係好食甜品既老公都話正!
可惜,呀女剛過左生日,唔係我一定係佢度搞生日會,有得整曲奇實在太吸引!我問左佢既包場消費真係唔贵!抵過M記!我剛係M記搞生日會都要成3k!

不過,試過菜後,老公、呀女都鍾意食,我已唸住x'mas party會訂佢既到會!多謝大家既推介!

子爵府

原帖由 安安 於 10-12-13 09:34 發表

係啦, 唔知個飽點整架呢... 咁好食!!

我聖誕屋企都攪個小PARTY, 見佢有到會, 於是訂左佢D食物, 因為我唔想再食大X 樂, 美X 呢D行貨, 想試下新野, 我食野時睇左好耐都唔知到會D咩, 個事頭婆話我知有咩係SIGNATU ...

係喎~搞生日要幾多銀呀?我都想幫個囡搞生日會呀...

子爵府

星期日既min. charge $3000, 其他日子唔sure, 你可以打去問下老板娘.....26669834

原帖由 Eve0405 於 10-12-13 13:54 發表
樓主 : 請問包場消費要幾多$. 我都想開個生日會. 謝謝

伯爵府

原帖由 ABBC 於 10-12-14 12:04 發表

係喎~搞生日要幾多銀呀?我都想幫個囡搞生日會呀...

如果你去呢度開記住請我喎.. 哈哈。

首頁

尾頁

跳至