自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

入得,點會唔入得,手抱都可以,但就一定要買飛,入場規則定明,任何年齡(手抱BB都要買)都要買飛
原帖由 月希 於 10-12-8 20:21 發表
咁細個入得咩?
有d演唱會..人地寫明under 6歲唔比入...

男爵府

好心你啦! 仲使問人既? 梗係唔好啦!

What a mother!!!

珍珠宮

唔好帶佢啦!! 帶我去好d!!

男爵府

P.S
我上個月先同個女去睇容祖兒,以為個女細,唔洗買飛,點知係唔比入,要入就要即場買多張飛比個女

珍珠宮

講明一人一票架! 手抱都要飛.

原帖由 溫柔 於 10-12-8 22:28 發表
P.S
我上個月先同個女去睇容祖兒,以為個女細,唔洗買飛,點知係唔比入,要入就要即場買多張飛比個女

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

演唱會咁嘈, 梗係唔好帶啦, 我個女6歲我都唔會帶佢去睇, 可況你小朋友得22個月~

公爵府

Of course NOT. Too late & too noisy.

大宅

好媽媽勳章

其實我冇認為過睇演唱會緊要過個仔,個仔係我痛左24小時生出來,我絕對唔會去傷害佢,如果我唔顧佢安危,我個日的埋佢去,唔洗上黎bk問啦我一直搵緊解決方案,解決唔到,最後搵唔到人湊我咪唔睇,我冇諗過唔可以犧牲吖。。
上黎bk問野/傾計都係當bk mami係朋友,同埋想集思廣益,但大家萍水相逢,互不相識,點解某d人可能連內容都未睇晒就可以評論人唔識做人亞媽。。
因個別言論想發表下個人意見,不喜勿插,唔like請skip,thank you

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

場內D音響真係好好好嘈, 咁細既小朋友真係會驚同埋會辛苦囉~

伯爵府

演唱會音響咁大聲, 會唔會影響到BB聽覺? 就算用綿花塞耳, BB咁細個腦部發育又未完全, 我覺得唔好冒險喇.....

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我啱啱都睇完容祖兒, d音響真係好大聲... 特別係一連串快歌, 真係有d辛苦架...

重有...如果坐係你旁邊的係FANS... 佢地真係有頭叫到尾架.... 好恐佈.... 到時一定會嚇親個小朋友....

所以...都係吾好帶個小朋友去啦~~

男爵府

我就係去到至知,收飛個人同我講手抱BB都要買飛先入得場.....
原帖由 macca 於 10-12-8 22:30 發表
講明一人一票架! 手抱都要飛.

公爵府

好媽媽勳章

22個月, 聽力器官發展成熟未?
唔好話佢驚唔驚先, 你係咪可以好肯定唔會對佢耳仔或聽覺造成任何損害?
大人覺得冇乜野, 對細路可能係好好好震撼架
娛樂啫, 唔使咁搏下嘛......

水晶宮

準備乜野????

你準備要早走, 掃興囉.
天空之城, 快樂之地

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 均均媽 於 10-12-8 23:58 發表
其實我冇認為過睇演唱會緊要過個仔,個仔係我痛左24小時生出來,我絕對唔會去傷害佢,如果我唔顧佢安危,我個日的埋佢去,唔洗上黎bk問啦我一直搵緊解決方案,解決唔到,最後搵唔到人湊我咪唔睇,我冇諗過唔可以犧牲吖。。: ...

我明白呀, 無媽媽想自己囝囡唔好過, 係唔係你仲未講掂你老公, 驚佢嬲? 其實不如叫佢自己上來睇下各位媽咪意見, 佢會發覺自己咁諗好自私.

演唱會真係唔適合咁細小朋友去, 音響太勁fans太嘈, 座位太窄太斜太危機............佢都唔想有咩意外ga?

你都係等DVD出啦, 食完飯同小朋友番屋企休息囉, 大時大節夜晚我諗都幾難搵人湊到小朋友......

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

侯爵府

醒目開學勳章

我老公睇草猛個晚, 因為真係對正個喇叭位, 係正一正個隻, 所以佢即刻用廁紙塞住對耳(因為叫起手無可能有棉花), 但係佢都話頂唔順, 好辛苦. 我地係好大聲講野都根本聽唔到對方講咩的, 你諗下大聲到點??!!

都唔明d 演唱會點解要開到咁鬼大聲, 我唔知係咪因為今次對正喇叭既關係, 但係今次真係超頂唔住.

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

你試下比人睇住, 如果無人睇就自己唔好去, 如果你老公竟然唔開心堅持話要帶佢去既, 你就要佢答應「如果bb 喊佢就要帶佢出場外安撫好bb 先可以返入黎繼續睇」, 因為係佢堅持話要帶既

其實帶bb 入場對bb 唔好之外, 對其他買左票入場睇的人都好慘, 一面聽歌一面要聽bb 喊聲.... 同埋bb 嚇親可能會成晚都發惡夢, 邊可能忍心咁對佢呀?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

22 個月, 未必肯比你塞耳仔.

你試吓囉, 唔對路你都要走.

我仔試過比d 武獅 嚇親, 成幾晚都瞓得唔好, 病埋.

珍珠宮

唔好去啦

會嚇親... 到時大細都冇引呀

何苦

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

太嘈喇, 又音響又人聲, BB仲咁細, 傷到聽覺就一世架喇… 扭計不特止, 夜晚仲會發惡夢呀, 而且又夜, BB會扭眼瞓的。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

首頁

尾頁

跳至