跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

起碼所有北區媽媽唔洗出沙田...
不過到時又擔心內地孕婦會使用了很多床位...

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

之前大埔那打素都有產科,沙士之後才取消咗,設備已經有,其實重開返會好過北區醫院開。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

聽聞北區醫院以前都有,不過依家政府真係唔多夠產科的人手...

大宅

一定多大6人la....

子爵府

好媽媽勳章

07年我有被分流去北區醫院做產前檢查...
做o左兩次檢查, 一次照結構... 之後再返威爾斯一次,其餘時間返健康院...

但之前9週時見紅入過急症, 覆診就要返北區婦產科, 不過o個度寫明係冇產科, 生BB一定要去健康院或威爾斯先登記...

所以就算當年去北區醫院做產前檢查都唔係去北區o既婦產科, 係要去其他樓層登記, o個度係寫新界東聯絡網產科...

原帖由 karenchan1981 於 10-12-12 10:55 發表
一定多大6人la....

我想要9999呀...

雲母殿

係呀,所以北區的準媽媽要做產檢,一時又要去粉嶺,一時又要去北區醫院,一時又要去威爾斯...到生bb,一定要去威爾斯...其實真係幾辛苦的

原帖由 靖嵐 於 10-12-12 21:14 發表
07年我有被分流去北區醫院做產前檢查...
做o左兩次檢查, 一次照結構... 之後再返威爾斯一次,其餘時間返健康院...

但之前9週時見紅入過急症, 覆診就要返北區婦產科, 不過o個度寫明係冇產科, 生BB一定要去健康院或威 ...

子爵府

好媽媽勳章

出出入入當運動o下唔係幾辛苦咋喎...
如果計辛苦, 等候時間淨坐咪慘...

原帖由 wcpcelia 於 10-12-13 08:25 發表
係呀,所以北區的準媽媽要做產檢,一時又要去粉嶺,一時又要去北區醫院,一時又要去威爾斯...到生bb,一定要去威爾斯...其實真係幾辛苦的

我想要9999呀...

大宅

原帖由 wcpcelia 於 10-12-11 08:17 發表

無錯!到時10張床有9張都唔係本土人使用.....

大宅

原帖由 kittylam 於 10-12-11 12:07 發表
之前大埔那打素都有產科,沙士之後才取消咗,設備已經有,其實重開返會好過北區醫院開。
大埔梗係好過北區啦~如果北區開左產房~香港孕婦可能訓走廊囉~千祈唔好開係北區添~

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

我唔想佢係北區開, 因為實會大部份都係內地人. 我寧願去威院.

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

伯爵府

牛年勳章

原帖由 wcpcelia 於 10-12-11 08:17 發表

醫管局咪有錢賺囉!
早d通知聲,我係對面村屋租幾棟來搞"陪月服務",酒店式服務,香港式坐月餐,陪診服務...賺大錢!

男爵府

就算有,都比的內地媽咪book 晒架啦!

首頁

尾頁

跳至