跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

我是打電話問學卷申請處的,原來2008bb一定要今年申請先有3年學卷,如明年申請只有2年,你們也可打電話去問吓.可以大家討論吓.

大宅

根據申請表所講,學券有效年期是根據入學級別,即入K1就3年,K2就2年. 而入讀咩級別只有最低年齡限制,無最高. 所以理論上0811BB出年入K1的話都應該有3年學券.
會唔會係辦事處誤會你出年入K2呀? 你問多次啦!
如果0811BB出年入K1只有2年學券,呢個安排一D都唔 make sense,應該俾人嘈左好耐啦!

複式洋房

學劵有效期為3年, 每張學劵上會寫明是哪3年.

for 2008 年出生的小朋友, 如打算在2012才讀K1的, 就應該出年才申請學劵, 不是今年了.

如在今年申請了學劵(即有效期是2011 - 2014年的)而最終決定出年才讀K1, 可以打電話去學生資助辦事處, 將正本學劵退回, 重新申請一張係2012 - 2015年有效的學劵便可了.

男爵府

但我是說今年沒有學校收仔仔,明年2012仔仔才入讀k1,但那職員答我仔仔2008出生明年入讀k1只有2年學卷.要2009出生明年才可申請到3年學卷.職員好肯定的回答我.

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

leo168,

我大仔在2004年出生, 當年我亦申請了2007 - 2010 的學劵, 但最後我決定了比他做大B, 所以遲了1年入學, 所以此張學劵沒有兌現, 我就如我所述, 將此學劵的正本退回學生資助辦事處並同時申請另外1張新的2008 - 2011的學劵.

男爵府

我再打電話問,他們又答如果解釋到原因可能明年入學又會批3年,但未必一定批wall....!!!

禁止發言

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至