懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無食排卵藥成功有BB的媽媽分享下,你地食在幾多個月先bingo呀?

禁止訪問

複式洋房

嘩!perfect!! 祝你同BB健健康康!!好開心!!
你之前試在幾耐?

原帖由 cat_ysl 於 10-12-13 15:21 發表
我食左第一個月就bingo..龍鳯胎..32週了...

別墅

我兩年前食左一個月加iui bingo
今個月再試....希望一樣咁順利

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我!!!
我試咗三個cycle排卵藥... (失敗)
跟住做咗一次 IUI... (失敗)
原本諗住休息一個cycle之後再做 IUI,
休息個cycle都有食排卵藥... 結果BINGO咗!!!
BB下星期出世喇~~

複式洋房

我食左2個月就BINGO了, 現在12WEEKS啦... 今日去屯門醫院照, 見到BB個頭同手手腳腳, 好得意呀~~

複式洋房

Wah~ So happy!!
食完藥有無D咩要留意家?身體有無咩感覺?

原帖由 winniepooh123 於 10-12-13 17:18 發表
我食左2個月就BINGO了, 現在12WEEKS啦... 今日去屯門醫院照, 見到BB個頭同手手腳腳, 好得意呀~~

複式洋房

原帖由 Love.is... 於 10-12-14 14:46 發表
食這些藥都無乜特別注意, 只係在食藥前己知自己有這個多襄卵巢症, 用了半年時間用中藥調理好身體及介凍飲, 半年後先去私家度攞排卵藥食, 因為知自己身體比較差, 好多時都覺得好凍, 希望調理好先去懷孕, 唔希望會累了bb,,,,在食完排卵藥後第一天再飲雞精, 飲足7天...之後就停了, 等bingo....

複式洋房

原帖由 Love.is... 於 10-12-14 14:46 發表
食這些藥都無乜特別注意, 只係在食藥前己知自己有這個多襄卵巢症, 用了半年時間用中藥調理好身體及介凍飲, 半年後先去私家度攞排卵藥食, 因為知自己身體比較差, 好多時都覺得好凍, 希望調理好先去懷孕, 唔希望會累了bb,,,,在食完排卵藥後第一天再飲雞精, 飲足7天...之後就停了, 等bingo....

水晶宮

我食左三個cycle就bingo lu! bb依家31週

男爵府

環保接龍勳章

我食左1個cycle
但吃中藥+食療食咗1年半 !

別墅

我食咗第二個月就有喇, 其實係第一個月食完之後撇低咗老公同個同事去咗韓國旅行, 所以冇如期進行....跟住去完返來, 第二個月試就bingo了, 女女而家7個多月大了, 出世仲有8.2磅...ha ha! 我身邊都有些朋友食排卵藥懷孕的, 一般成功率都十分高, 通常都唔超過2個月就中...醫生話咁嘅情況下懷有多胞胎機會比自然的大!

複式洋房

嗶! 好多謝你share心得~ 聽到都開心.

原帖由 kongwt 於 10-12-15 12:32 發表
我食咗第二個月就有喇, 其實係第一個月食完之後撇低咗老公同個同事去咗韓國旅行, 所以冇如期進行....跟住去完返來, 第二個月試就bingo了, 女女而家7個多月大了, 出世仲有8.2磅...ha ha! 我身邊都有些朋友食排卵藥懷 ...

別墅

不過食排卵藥唔可以亂吃的
一定要醫生開先得

禁止訪問

回覆 3# Love.is... 的文章

複式洋房

睇黎好多都係兩三次成功。希望排卵藥真係work for me la~ 我本身體質廋和食好少野,吾知會吾會差D呢?

複式洋房

我食左5個月先至bingo, bb依家33周^^

首頁

尾頁

跳至