跳至

首頁
12345...50

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

由於主題 1月 人奶媽 的回應已過2千,現特此開新主題讓大家繼續討論,版主會將原有主題關閉。往後如主題帖數超過二千也麻煩各位自行發新主題。謝謝!

大宅

阿仔好多新聲效,每晚同佢睇書,想學我咁.ah fu..fu.da..da.we.we..咩音都有d,就係無ma ma呢兩個音。

多多都係 想瞓覺/唔比我去沖澡...先至不停媽媽聲~

22sept09(22wk4d): 1.63lbs
28 Jan 10(10days): 3.088kg
27 Mar 10(2M10D): 4.7kg
27 May 10(4M9D): 5.6kg

子爵府

你都好丫,即係知你係叫做媽媽.我個仔係點都唔肯叫.

原帖由 miemiedongdong 於 10-12-14 11:53 發表
阿仔好多新聲效,每晚同佢睇書,想學我咁.ah fu..fu.da..da.we.we..咩音都有d,就係無ma ma呢兩個音。

多多都係 想瞓覺/唔比我去沖澡...先至不停媽媽聲~ ...

男爵府

畀面勳章

報到~

que sera sera! 認識你讓我更富有。

男爵府

畀面勳章

原帖由 Almaz 於 10-12-14 12:03 發表
你都好丫,即係知你係叫做媽媽.我個仔係點都唔肯叫.

emma 都only 識得喊.....教極唔肯叫媽媽!!!!
even 教佢叫食物 (mum mum) 都唔肯。

男爵府

原帖由 AsWife 於 10-12-14 12:24 發表

emma 都only 識得喊.....教極唔肯叫媽媽!!!!
even 教佢叫食物 (mum mum) 都唔肯。

d bbs有性格,越想佢講/做,越唔肯。

男爵府

停左淘寶一排,行完街,比較過之後,都係上返淘寶買。

http://item.taobao.com/item.htm?id=8658879733
呢件玩具係almaz屋企見過,帶阿b 去玩具反斗成玩,佢好鐘意,不過屋企細,無買到,$2xx。

某日行某屋村商場見到,$1xx。

上淘寶,仲平 $36.5mouth: 忍唔住買左。

男爵府

畀面勳章

原帖由 methy 於 10-12-14 12:59 發表

d bbs有性格,越想佢講/做,越唔肯。

yes... 越來越似一個獨立個體..... more and more individual....

男爵府

畀面勳章

原帖由 methy 於 10-12-14 13:03 發表
http://i42.photobucket.com/albums/e313/Methythecat/T2g_JvXo4XXXXXXXXX_34955701.jpg

http://item.taobao.com/item.htm?id=8658879733
呢件玩具係almaz屋企見 ...

ahahaa.. please send one to us~ thanks

大宅

上星前去反斗城($4XX)~多多驚呢隻野~...史都唔坐上去~
http://i42.photobucket.com/albums/e313/Methythecat/T2g_JvXo4XXXXXXXXX_34955701.jpg

男爵府

原帖由 miemiedongdong 於 10-12-14 14:44 發表
上星前去反斗城($4XX)~多多驚呢隻野~...史都唔坐上去~

$4XX ? 仲貴左? 定我記錯左。

未見過阿仔驚任何野,唔知係咪未識驚,多多驚時既表現係點? 一見到立即喊?

大宅

$4XX可能係xmas版~
驚時,史抓住我件衫,越近隻野越抓得緊.
隻腳好似樹熊咁. 個樣無晒笑容. 再近多D就喊聲.
真係唔知點形容...下次影低佢^^
原帖由 methy 於 10-12-14 15:17 發表
$4XX ? 仲貴左? 定我記錯左。
未見過阿仔驚任何野,唔知係咪未識驚,多多驚時既表現係點? 一見到立即喊?

子爵府

我家天台有兩隻藍色.不過應該起碼到2歲先識玩喎.

子爵府

亞仔近排好鬼'痴'身,成日要人抱,一放低就喊,一低爬喺你後面跟到你實一實.見你一停低,即刻扯住你褲腳要你抱.

男爵府

原帖由 miemiedongdong 於 10-12-14 15:53 發表
$4XX可能係xmas版~
驚時,史抓住我件衫,越近隻野越抓得緊.
隻腳好似樹熊咁. 個樣無晒笑容. 再近多D就喊聲.
真係唔知點形容...下次影低佢^^

你形容得好好笑,不過多多真係好驚喎咁
ee 錫返

男爵府

原帖由 Almaz 於 10-12-14 16:02 發表
我家天台有兩隻藍色.不過應該起碼到2歲先識玩喎.

Marcus未識自己玩.放佢坐係上面.,跟住d音樂.同佢左搖搖右搖搖,佢好high,最緊要原來係充氣式玩具,收藏容易。(之前唔知係充氣式無買.反而仲慳左錢)

男爵府

原帖由 Almaz 於 10-12-14 16:04 發表
亞仔近排好鬼'痴'身,成日要人抱,一放低就喊,一低爬喺你後面跟到你實一實.見你一停低,即刻扯住你褲腳要你抱.

你講開.marcus又係呢星期開始好痴我,真係冧c,佢未識爬.不過ee.rr.要我抱,又伏係我肩膀上,真係好sweet架原來。

大宅

好媽媽勳章

佬佬都是好痴, 一見到我就不要其他人, 都是要抱!
亞囝伏在自己肩頭, 好嗲, 做亞媽又真是覺得好sweet!
不好意思, 想問下您是否寄了d stamps 給我啦! thanks!
原帖由 methy 於 10-12-14 16:21 發表

你講開.marcus又係呢星期開始好痴我,真係冧c,佢未識爬.不過ee.rr.要我抱,又伏係我肩膀上,真係好sweet架原來。

男爵府

原帖由 YuHangMum 於 10-12-14 16:30 發表
佬佬都是好痴, 一見到我就不要其他人, 都是要抱!
亞囝伏在自己肩頭, 好嗲, 做亞媽又真是覺得好sweet!
不好意思, 想問下您是否寄了d stamps 給我啦! thanks!
...

星期日寄出,應該今日收到?

子爵府

點解我哋幾個仔呢排都咁鬼嗲,我個仔又係伏喺我肩膀上.

原帖由 methy 於 10-12-14 16:21 發表

首頁
12345...50

尾頁

跳至