跳至

首頁
23456...50

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Oh! 未收到! 但是明日是使用的最後限期, 不緊要啦! 多謝您!
原帖由 methy 於 10-12-15 15:25 發表

收到信未呢?

我寄信唔係去郵筒寄.只係放管理處,試過一次收信人成個星期先收到。

子爵府

如果個仔5歲,仲埋身,真係有d 尷尬喎,仲要係男仔.姿態係咪都好似bb咁抱住餵呢?

原帖由 methy 於 10-12-15 15:30 發表

老公個同事個仔又係突然一日唔搵阿媽食,到自己阿仔又係咁,睇書好多bb都係9-12個月咁上下唔食,keep全食人奶既,唔自己戒or阿媽由得阿b食既,可以食到好大個。

記得嗰次去會展參加個集體餵人奶活動,有個媽媽帶埋佢個差唔多 ...

男爵府

原帖由 Almaz 於 10-12-15 15:44 發表
如果個仔5歲,仲埋身,真係有d 尷尬喎,仲要係男仔.姿態係咪都好似bb咁抱住餵呢?

尋日新聞:

「要直至兒子肯戒奶」
6歲童母乳餵不停http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20101214&sec_id=15335&subsec_id=15339&art_id=14763849

男爵府

呢d最難學,因為唔多睇到.
我地問阿仔anson係邊,佢指住自已張相.真係激死.

原帖由 AsWife 於 10-12-15 13:29 發表

我教腳腳﹐鼻鼻 教左好多好多好多次~~ but no use...

男爵府

可能我地多人同佢講野(一早起身我地就同佢落街,一路行一路講,屋企工人姐姐又係好多野講佢,同佢講故事,唱歌. 到我地回家,又同佢玩字card,講故事等等) 而且我地無俾佢睇電視,專注力會高d (我覺得).

原帖由 Almaz 於 10-12-15 14:05 發表
ANSON的吸收能力超勁喎.講兩次就識.佢學嘢真係好快.比心機栽培佢呀. baba mama 我都日日同個仔講好多次,佢未有一次肯跟我講.

男爵府

好努力收緊.
咩收奶野都有食.其實已經由初初日泵80-100安,至宜家日泵30安左右.我覺得已經舒服左好多.已經唔駛拎泵返公司,可以忍10-12個鐘(會有少少漏奶)
你有咩好方法收奶記得話我知.

原帖由 Almaz 於 10-12-15 14:07 發表
如果你快d想有第二個,咁真係要收奶先得喎.

男爵府

emma 呢幾招anson 一d 都唔識. 哈哈...

原帖由 AsWife 於 10-12-15 14:22 發表

ahahaa... yes...
每個bb進度唔一樣~

但好幾個 command佢識聽﹐我地講‘飛吻’佢就會真係擺手仔埋嘴度飛俾我地。
叫佢俾手上既野婆婆or 公公佢都會俾。
抹抹都會 - 抹臺~
試過有幾次問佢"牙牙係邊"佢真係用手指摸 ...

男爵府

埋身好剌激造奶,我想收奶丫

原帖由 methy 於 10-12-15 14:27 發表

唔埋身? 呢樣要問阿b至得,可能佢覺得d奶無粥咁好味 or 我period到令到d 奶有怪味等..

你唔想阿b埋身食?

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 10-12-15 23:29 發表
emma 呢幾招anson 一d 都唔識. 哈哈...

各有所長~~~

que sera sera! 認識你讓我更富有。

男爵府

原帖由 天山雪蓮 於 10-12-15 23:39 發表
埋身好剌激造奶,我想收奶丫

如果阿b埋身時食得少,真係出少d奶,我諗起阿仔都唔係話好突然唔食,係一步步每次啜少d,啜既時間越來越短,但佢又好似好夠飽咁,到某一日完成唔食,推開我。

唔想阿仔埋身食,可能就要你做主動,唔比阿b咁多埋身食,你捨唔捨得呢?

男爵府

早呀各位...嘩, 好耐無上黎啦...

男爵府

原帖由 bduck 於 10-12-16 09:35 發表
早呀各位...嘩, 好耐無上黎啦...

早晨

大眼妹好返未呀?

Marcus洗鼻水,有d 燒,好在食得&瞓得。

男爵府

原帖由 methy 於 10-12-16 09:53 發表

早晨

大眼妹好返未呀?

Marcus洗鼻水,有d 燒,好在食得&瞓得。

好怪..佢前日無事, 禽日又all3次, 之後果2次係水...仲諗緊同唔同佢去睇醫生...我地去旅行前我幫佢去醫生度攞定d藥, 嘩, 超多bb及小朋友病, 周圍d小朋友不斷咳, 我唔想大眼妹野到病..所以如果佢剩係all, 希望佢all清就算喇...

咁你帶唔帶marcus去睇醫生呀?

男爵府

原帖由 bduck 於 10-12-16 09:58 發表

好怪..佢前日無事, 禽日又all3次, 之後果2次係水...仲諗緊同唔同佢去睇醫生...我地去旅行前我幫佢去醫生度攞定d藥, 嘩, 超多bb及小朋友病, 周圍d小朋友不斷咳, 我唔想大眼妹野到病..所以如果佢剩係all, 希望佢all ...

睇左喇.不停洗鼻水.唔想佢瞓唔到覺.拎d藥比佢食左舒服d。

肚痌都係等佢痌清哂d菌,如果有埋發燒就一家要睇囉。
去診所仲驚"野"埋其他菌。

子爵府

疴水喎,係咪應該要睇醫生呢?

好怪..佢前日無事, 禽日又all3次, 之後果2次係水...仲諗緊同唔同佢去睇醫生...我地去旅行前我幫佢去醫生度攞定d藥, 嘩, 超多bb及小朋友病, 周圍d小朋友不斷咳, 我唔想大眼妹野到病..所以如果佢剩係all, 希望佢all ...

子爵府

食豬膶+淡豆豉囉,我無乜方法架咋.

原帖由 天山雪蓮 於 10-12-15 22:56 發表
好努力收緊.
咩收奶野都有食.其實已經由初初日泵80-100安,至宜家日泵30安左右.我覺得已經舒服左好多.已經唔駛拎泵返公司,可以忍10-12個鐘(會有少少漏奶)
你有咩好方法收奶記得話我知.

...

男爵府

原帖由 methy 於 10-12-16 10:09 發表

睇左喇.不停洗鼻水.唔想佢瞓唔到覺.拎d藥比佢食左舒服d。

肚痌都係等佢痌清哂d菌,如果有埋發燒就一家要睇囉。
去診所仲驚"野"埋其他菌。

如果想佢瞓得好d, 就要睇醫生喇...

我見大眼妹, 正如你所講, 食得, 瞓得, 所以等佢all清就算喇..

男爵府

原帖由 Almaz 於 10-12-16 10:11 發表
疴水喎,係咪應該要睇醫生呢?

唔...我禽晚都同白面講, 睇埋今日先..

男爵府

畀面勳章

記得補充水份

que sera sera! 認識你讓我更富有。

男爵府

原帖由 bduck 於 10-12-16 10:29 發表

唔...我禽晚都同白面講, 睇埋今日先..

講開白面.老公最近同舊同學食飯,又係講起工人,佢個同學超"好彩",第一個玩割"默"自殺(唔成功),第二個係同性戀者,本來無咩問題既,不過突然一日有警察上門,話佢工人去左佢lover 屋企找悔氣,最後要報警處理。mouth:

聽完結論係,白面都算係咁。不過佢舊同學既例子比較極端 &唔好彩。

首頁
23456...50

尾頁

跳至