婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

哈哈~好彩PK99佢睇錢唔睇節日0者, 做節要使錢佢從來都唔做既, 所以唔使理~呵呵呵~

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

原帖由 戲如人生 於 10-12-15 18:38 發表
咁家陣係你弟婦有問題
一早約好左..佢自己約朋友就走左
咪唔好理佢LAW:;pppp:

初時, 我地以為撞咗佢娘家做節, 咁我地咪就下佢改期囉, 點知原來只係約咗朋友 . 我媽都唔堅持要齊人做節的, 又唔洗做正日, 總之方便大家就算, 但佢真係好唔like咁嘅原因改期. 我弟婦又唔係好識人情細故, 冇諗過其他人就佢改期係會麻煩到人.

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

咁我6299好好喎
男家都有D好細GE小朋友GA
佢地已經諗定...
若果打邊爐..唔知D野岩唔岩佢地食
就會煮定D飯加D魚咁...等小朋友都有得食
我地大人就打邊爐LAW
但...睇黎我的奸計唔得逞啦
62話如果係屋企食...
佢去買餸煮飯喎

BTW..我都唔食得辣GA
有次62煮左四碟餸
一碟勁辣...一碟小辣咖哩黎
一碟菜...一碟係雀仔
我死都唔死啦...只食菜同咖哩果碟算
點知佢地想我試下食雀仔
話我成日唔肯嘗試...第日BB都唔肯食喎
我心諗...D雀仔唔食都罷啦:;pppp:
同老公講番..隻C6話..佢屋企人講得岩
我咪話LAW...如果第日阿B要食雀仔我會俾佢食
但唔好係家陣經我個肚俾佢食LAW

PS...怕小朋友多手...果日真係打邊爐的話
俾張櫈仔同枱仔佢坐得唔得?
原帖由 sa2002 於 10-12-15 18:26 發表

C6d 屋企人未問過我地,
就話要打邊爐.
重要男家全部都食勁辣,
四川麻辣火煱湯底呀,
就算一邊清湯,
滾滾吓都會辣辣地
(p.s. 我唔食得辣嫁.)

唉, 我個小朋友得個3歲,
佢未試過打邊爐,
驚佢多手....危險law. ...

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

你弟婦好細個?
約好哂..個個又要返工返學
一改期...當然搞到哂D人GA啦...
佢係咪無腦GA?
俾著邊個知道真正原因..都會唔LIKE啦
原帖由 tantanmama 於 10-12-15 18:50 發表

初時, 我地以為撞咗佢娘家做節, 咁我地咪就下佢改期囉, 點知原來只係約咗朋友 . 我媽都唔堅持要齊人做節的, 又唔洗做正日, 總之方便大家就算, 但佢真係好唔like咁嘅原因改期. 我弟婦又唔係好識人情細故, ...

禁止訪問

大宅

搞掂啦! 本來撞左同我媽咪個邊同一日(星期六), 老公同99講改星期日食唔得咩? 99話細仔話星期一要返工, 呸! 好似得佢一個星期一要返工咁, 巴屎閉! 跟住老公話想齊人食星期日, 早d食咪得囉, d人唔好成日咁遲先來咪可以早d開飯囉!
真係聽到心都涼埋

大宅

以後都唔洗同99做節 ,因為講好左,有姑仔就冇我 ,最多飲荼就算

複式洋房

tantanmama, 今次真係你弟婦唔岩啦, 做節約食飯最煩架啦, 如果真係有事唔來得就話姐, 點可以自己仲應其他人約, 掉轉要長輩同其他人就自己一個
你細佬有冇話下佢? 呢啲野你地又唔方便出聲, 但如果佢唔知問題所在, 都會影響佢同你媽咪關係

ren, 你講得岩呀, 啲男人唔知做乜鬼成日都唔識打電話同佢媽溝通架, 不過好彩你老公都知衰
我老公又係咁架, 次次都要三催四請佢先會問佢媽幾時食飯, 邊日做節
而偏偏我99又幾十歲都仲成日玩野, 可以約左你個日食飯跟住玩失踪, 電話都冇個, 打俾又唔聽個種
不過做節就唔會失踪, 因為約晒啲仔女同返佢屋企, 但會失驚無神當日打電話來話改期咯!
所以如果我99改期我係唔會就佢的, 因為真係冇可能成世就一個咁冇交帶既人

複式洋房

原帖由 月師奶 於 10-12-15 22:59 發表
搞掂啦! 本來撞左同我媽咪個邊同一日(星期六), 老公同99講改星期日食唔得咩? 99話細仔話星期一要返工, 呸! 好似得佢一個星期一要返工咁, 巴屎閉! 跟住老公話想齊人食星期日, 早d食咪得囉, d人唔好成日咁遲先來咪可以 ...

俾個 你老公

複式洋房

原帖由 hinhofion 於 10-12-16 06:40 發表
以後都唔洗同99做節 ,因為講好左,有姑仔就冇我 ,最多飲荼就算

你而家同99關係如何呀?有冇見返多啲?

大宅

原帖由 asyura 於 10-12-16 10:01 發表

你而家同99關係如何呀?有冇見返多啲?

個零月飲一次荼,關係好表面,係個種叫完人,坐埋一邊,問我野就簡單答佢,我一定會保持距離,怕左佢

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我都好憎去夫家果邊做冬.次次做正曰.吴就我,佢地成棚人!我就自己一個,又要成晚比99罵.煩死:;pppp: :;pppp:

大宅

我年年兩家一齊攪~!!!

複式洋房

原帖由 hinhofion 於 10-12-16 10:07 發表

個零月飲一次荼,關係好表面,係個種叫完人,坐埋一邊,問我野就簡單答佢,我一定會保持距離,怕左佢

咁都好, 可以保護自己, 又唔駛你老公難做
最緊要同老公同仔女好

大宅

各位mami,請恕我無知,請問…邊一日係冬至?

伯爵府

我都唔洗拆,因為老公終於開火剷佢嗰2個不知所謂嘅大佬同嗰個攪屎棍老姑婆家姐,反咗面,唔洗食.
老公話以後最多團年至食一次飯,無必要唔好見喎 .
所以我今個聖節真係好開心呀!

大宅

我奶奶同屋企人都係做正日 咁我都係返99到做節

男爵府

醒目開學勳章

回復 3# mkt 的帖子

22號
:-P  :-P  :-P

大宅

原本同99就禮拜日.. 同屋企人就正日無咩問題..
但係問題係時間度囉..
1陣晏D返又話我半夜3更先返屋企丫.. 好煩.... 做節都要俾人話...

洋房

好彩我"外家"不嬲都唔做冬或正日做任何節,而正日當然留返"夫家"啦!

首頁

尾頁

跳至