論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

不知誰是出錢那個
當正自己是一家之主
話晒事今, 角色身份調轉的
同佢講親物俾你feedback 都是 否 , = that is ok , not need, cannot,
我要lock返家門, 都可以call 我, not need (again and again), never do that , 有無搞錯, 你家???
大姐, 我叫你做, 當然有原因, 如不是我都廢事出聲啦,
叫親, 都例牌駁你否, 要同佢咬一輪, 解釋了我的原因, 才聽我講
彿彿地, 不是我講, 你就要聽, 現在d工人今,
我老板出糧給我, 我都不敢不同意見啦, 未被插過嗎
但d工人可以今, 哇, 我出糧俾佢, 還要受佢氣, 有無搞錯, 什麼理

今早返工前, 見我仔比平時更單薄的衫, 我出聲叫加多一件俾仔
佢可以同我講, that is ok , this is not cold at home
我同佢講我仔變了sex boy, 是露晒2邊博頭了, cannot , 這樣佢才加多一件衫給我仔
有無搞錯, 今天是什麼天氣, 次次都是真的好凍, 又不俾多件衫我仔, 平時便穿到一個稯今
所以我下下都留意住
只是叫佢大姐就痳Q飯到嘔
指定叫佢幫他穿那件, 佢便會講 , Cannot , so hot
那是我仔, 我點解清楚點為之ok吳ok
好啦, 由佢搞啦, 又溝溝奇奇
如你真的今細心對我仔便好啦, 我便不用出聲, 俾你話晒事理我仔又如何不好呀
可惜事實不是, 但說佢不理我仔又不是, 佢有的問題~當我仔是自己仔今
只是不夠細心, 不夠全面今想今樣對我仔好不好, o 不ok 羅,
但我講親提佢大姐便餐餐無一次不否親我

同我老公講今情況, 佢便叫我吳好搞今多野, 人仔在人度, 哇, 我出糧俾佢,
我老公便講你出很多錢給人地, 你想佢識飛, 我不是搞, 我只是在我角度,
那是我仔, 點解我反而不可以話事, 調轉俾個打我工的人話事, 有無搞錯
打工人不是應聽老細, 何況我提出是合意, 點解佢反而可以下下駁我
有無搞錯, 全因我仔在人手上和,

我老公又不俾裝cam, 都不佢大姐平時搞物, 老公說裝了, 佢更加大壓力和
要玩野, 入房, 你鬼知, 什麼叫指定在廳照顧, 跟手又話搞野, 不可以裝,

佢其實只想抱住我仔, 什麼都不用做, 其他家務不理, 搬了, 開始懶, 吳多搞清潔,
平日戲都廢事交, 星期六我全程照顧b, 佢搞大清潔, 都不知佢搞了物, 只知搞了廁所平日, 都被我發現不潔
下半場不知去了那內了, 溝奇!!!!!平日都不知去了那內, 一定只是抱我仔, 我仔訓了便sms不停, 估都估到啦

救命!!!!點解我地partner 成日同我唱反調家!

水晶宮

如果佢做得唔啱,你咪堅持要佢改囉.
佢做得唔算錯,咪由得佢囉.
只要唔係黑我面,我都唔多介意.
請工人係做野,唔係做朋友,所以,我只睇重結果.

公爵府

好媽媽勳章

小朋友著衫呢part, 我覺得值得出reminder比佢. 因為, 照顧小朋友的要求, 我係zero tolerance, 其他野我都可以有彈性.

大宅

千萬唔好比佢食住你, 佢say No need, u say I NEED, DO IT!

首頁

尾頁

跳至