自由講場

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

今日佢叫做做完功課(當時我未check),跟住佢就走去午睡,睡到成9點先肯起身(摌都唔肯起),食完晚餐冇耐就走入我間房,仲上埋床蓋埋被話眼訓,唔夠10分鐘又訓著咗

佢d功課仲未完全搞掂,書包又未執,牙又未擦

子爵府

好媽媽勳章

照摌
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

子爵府

子爵府

原帖由 召藥師 於 10-12-15 23:43 發表
今日佢叫做做完功課(當時我未check),跟住佢就走去午睡,睡到成9點先肯起身(摌都唔肯起),食完晚餐冇耐就走入我間房,仲上埋床蓋埋被話眼訓,唔夠10分鐘又訓著咗

佢d功課仲未完全搞掂,書包又未執,牙又未擦 ...

係咪响 seven 買咗包迷暈檸檬茶飲

20101011190800M

酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆

子爵府

阿女進入冬眠狀態

咁就唔水食嘢,慳好多米飯喇 !

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

會否"勾"緊病?

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 BingJing 於 10-12-15 11:45 PM 發表

係咪响 seven 買咗包迷暈檸檬茶飲

我地唔買依d嘢飲架

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係咪唔舒服呀 ?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

天氣凍除咗哩响被鬥度,真係唔想郁。

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

佢d功課仲未完全搞掂,書包又未執,牙又未擦

我女整個小學時間都係咁,
1-3年級4-5粒鍾
4-6年級3-4粒
中學.....間唔中都要眠2-3粒鐘.......

超級版主

原帖由 晴B媽 於 10-12-15 11:48 PM 發表
會否"勾"緊病?

佢好正常,冇發燒,冇周身骨痛,又冇咳冇鼻水......

而家好凍,我都想入被窩暖吓

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我都想
如果我唔洗湊仔, 都會進入冬眠狀態

珍珠宮

熱血金章

亞囡係咪10歲左右, 長高期係會成日訓的. 由得佢la. 錯過左就冇架. 我都想我個女訓多d. 佢14歲已經冇乜點高了.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

超級版主

原帖由 toffeetong 於 10-12-15 11:57 PM 發表
亞囡係咪10歲左右, 長高期係會成日訓的. 由得佢la. 錯過左就冇架. 我都想我個女訓多d. 佢14歲已經冇乜點高了.

佢就快7歲......

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

男爵府

ed天氣好好訓, 我今晚都打算早d訓, 聽朝好凍難起身.

子爵府

原帖由 召藥師 於 10-12-16 00:04 發表

佢就快7歲......

貢企今日 d 功課典呀?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

超級版主

原帖由 BingJing 於 10-12-16 12:09 AM 發表

貢企今日 d 功課典呀?

唯有聽日judy hei 啦
佢搞唔掂就等老師罰佢

子爵府

原帖由 召藥師 於 10-12-16 00:14 發表

唯有聽日judy hei
佢搞唔掂就等老師罰佢
好一句 judy hei,就請你聽 hey jude

首頁

尾頁

跳至