家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題.
其實幾重, 是否需要自己拿去垃圾站掉?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果我住的大廈一定吾會清走,除非另外比$.

伯爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

有品嘅就自己掉去垃圾站,如果掉到後樓梯,d清潔亞姐(重嘅)都會帮你掉(一路掉一路咒你)

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 gigimo 於 10-12-17 18:27 發表
把微波爐掉到後樓梯, 有問題嗎?

當然有問題>>阻塞走火通道呀!!!

走火通道、走廊、或樓梯堆放家具雜物,不單容易引至火警,發生火警時更會阻礙大家逃生,後果不堪設想。
而且這是違反消防條例,會被檢控,一經定罪,最高可被罰款二萬五千元。

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

伯爵府

唔係串你,如果個個好似你咁掉個電視呀、冷氣呀、焗爐呀咁喺後樓梯,咁會變成點?

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我上次係叫樓下對面個電器收賣佬上來收左我個微波爐, 有人幫手搬走之餘仲有錢收, 好似一二十元吾係好記得:loveliness:

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

自己去垃圾站啦,倒垃圾果d工人好辛苦架。

瑪瑙宮

上次我掉梳化, 搵垃圾婆幫手, 比左 $30 佢. 您要免費就自己做.

子爵府

我叫回收上門,有$30赚

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

無問題, 如果成幢大廈永遠只有你一個住!

否則, 唔該自己掉去垃圾站啦! 啲清潔阿姐已經做到氣咳ga la, 除非另外比少少錢他們當做外快, 幫你攞走.

原帖由 gigimo 於 10-12-17 18:27 發表
如題.

複式洋房

電器無問題,d阿姐會拿去賣.傢俱就唔好!
心造福田,自有福緣.

水晶宮

有人上門收啦 ~ 仲有錢袋....

要掉都唔好掉係後樓梯啦....

首頁

尾頁

跳至