二手市場

跳至

首頁

尾頁

大宅

百佳禮券--$2000禮券,(HOLD)
萬寧禮劵 - $850 禮劵

--面值
$50 ,無限期
95折出售 (不議價)

--柴灣至旺角MTR沿線交收

有興趣請pm 我 留交收位置

大宅

事件是剛才人交收了現金劵.
3000百佳
1000惠康
3000萬寧
今次冇出post. 因為個位mami 上次同我交收完之後.
留言給我, 如果再有就找她.
所以今次我直接call 佢.
但因為交收時間吾夾. 佢找了位朋友代收.
我去佢工作地方同佢交收.
交收時佢每一間公司的禮劵都有數過. 係一張張數的.
之後佢先比錢我.
但問題就係系我離開左佢鋪頭大約15分鐘後.
佢朋友打電話比我, 話我比小左26張百佳劵. 成1300元.
當時我覺得冇理由. 但佢講到真一樣. 我以為係咪換手袋時跌左出來. 因為我用一個信封入晒d劵. 重話如果真係比小左明天再比佢.
但回家找. 沒有呀. 所有cupon 都比晒佢.
而家都吾知點算.

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

交收時佢每一間公司的禮劵都有數過. 係一張張數的.
之後佢先比錢我.

你又話交收時....每一張都數過, 點解過後會話少咗$1300, 唔啱數仲比錢?....朋友好有問題喎.....而你又同佢一齊睇住佢數, 你覺唔覺得有問題呀?....會唔會朋友 再攞出來數的時間....跌咗呀......

原帖由 WindyTan 於 11-1-19 21:27 發表
事件是剛才人交收了現金劵.
3000百佳
1000惠康
3000萬寧
今次冇出post. 因為個位mami 上次同我交收完之後.
留言給我, 如果再有就找她.
所以今次我直接call 佢.
但因為交收時間吾夾. 佢找了位朋友代收.
我去佢工作 ...

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章

貨銀兩訖! 你自己同佢一齊數噃! 但點解你對自己有懷疑呢?

大宅

既然當時係當面睇住數得清清楚楚嘅,咁就無問題啦!如果當時係數得唔清楚,佢又點會俾錢你喎,我諗無香港人會咁笨,就算你出去同其他人做任何交收,甚或乎普通買野,你都肯定係會驗清楚件貨,先再俾錢啦,Right?

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

回復 3# Juliaqq 的帖子

點解我自己有懷疑, 係因為140張coupon 我放入信封時. 整爛左個信封. 而我又換左手袋. 所以懷疑會吾會趺左出來. 而我又趕住個女換衫游水. 先話搵到再交比佢. 但坐定後再想. 佢剛才數完齊了. 才比錢我的. 咁又點會小左咁多呢. 吾係1-2張. 是26張.

大宅

原帖由 smallsam 於 11-1-23 19:50 發表
如果自己真係無比少到coupon買家, 佢打比你or pm你, 你建議佢報警啦...

差佬會查到gar, 到時就算真係是但一方跌左, 咁報失左既coupon都用唔到...or真係比人執左來用, 都追得反...所有coupon有晒record, 無得走gar.. ...

原先免煩, 話入翻比佢. 算數. 佢比左戶口我. 但我冇boc a/c 所以遲左. 但佢不斷的電話. sms及留pm又多次提出佢朋友話清白. 最好盡快解決. 如果吾係就報警.
佢朋友清白, 咁我呢. 所以今日我都叫佢. 報警.

首頁

尾頁

跳至