跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉..頭痛..喉嚨痛..鼻塞..流鼻水..最衰呢排多節目...打左幾日邊爐..依家只有勁飲水頂住...又唔想食藥..都唔知點好...

複式洋房

原帖由 devilmelody 於 10-12-20 08:44 發表
唉..頭痛..喉嚨痛..鼻塞..流鼻水..最衰呢排多節目...打左幾日邊爐..依家只有勁飲水頂住...又唔想食藥..都唔知點好...

我已經病左2星期啦..由鼻敏感..之後到咳到氣管同聲帶發炎,,到依家感冒中.....又要請左2日病假,,,,今朝又突然頭暈..好在有老公大人在....唉..真係幾辛苦

民房

原帖由 devilmelody 於 10-12-20 08:44 發表

我早2個星期都係啊,我都冇去睇醫生,見佢開始起,勁飲多d水,食橙,早d訓,, 唔駛2,3日就自己好返,你都休息多d啦,,,食返清d既野,,, take care 啊~~~

大宅

大家保重保重,我都好擔心中招,因為我老公作緊感冒>.<,我今朝都有D頭痛

複式洋房

我今朝二個幾鐘飲左成L水,加埋康鈣c,再加上食左一合藍莓同一個蘋果,好左少少,起碼喉嚨冇咩痛喇!好掛住屋企包薯片呀!!不過唔想病,我一定會忍架!!

伯爵府

多飲水、飲XX C,
爭取休息

別墅

我都唔知做咩, 琴晚嘔, 嘔完到宜家冇咩胃口但又識肚餓, 個肚又唔知點咁... 我有少少擔心...

洋房

我都病左成星期有多,睇左普通家庭doctor都係冇咩好..咳到氣管痛,又訓唔到呀><
搞到又擔心影響埋小B..今日特登去返婦產個私家doctor照下,安心d....doctor都要開抗生素..等我可以快好返..
大家都要快d好返,take care呀!

複式洋房

我呢兩日都頭痛和作病,飲多d水,屋企空氣流通d,食橙,休息多d,我慢慢就好番好多了。因我盡量唔想食止痛藥。

別墅

仲有呀, 今日好似有少少暈暈地咁... 都唔知做乜, 但我冇睇醫生呀, 諗住休息下會ok掛....

別墅

大家保重呀,放假好好休息下

大宅

MommyPanel勳章

我覺得訓多d 真係好好多, 我琴日又係有小小"wingwing 地", 返到屋企煮完飯食, 坐左陣飲左杯康鈣c就爬左上床瞓, 瞓到11點幾先起身去沖涼, 1點前又上床再瞓過, 加加埋埋瞓左9個幾10個鐘, 今朝起身即刻精神好多...

複式洋房

我上兩星期看普通科醫生食藥都唔好。係係假期時係咁瞓瞓瞓, 就慢慢好返

複式洋房

我已經尋日係屋企係咁訓...但係都唔見好得好多....一入冷氣地方個鼻又塞...

大宅

回覆 1# cathydicky 的文章

飲多D水同食多D生果/奇異果呀! 唔好怕去廁所去得多.

複式洋房

原帖由 winniecat~ 於 10-12-21 16:55 發表
飲多D水同食多D生果/奇異果呀! 唔好怕去廁所去得多.

我同事話..我咳..唔好食生果...

複式洋房

我上星期五都鼻敏感發作
仲攪到鼻水倒流同聲都變埋
之後食左粒康鈣C sa一sa
真係好左好多~hee~唔知關唔關事呢?
大家都要好好保重身體呀~!!!

大宅

回覆 2# cathydicky 的文章

你睇中醫? 咁要睇你點睇啦.我自己就冇乜介生果口呢樣嘢, 之前有少少作感冒,都日日都狂食生果同飲水,同事幾乎叫我生果王后? 暫時都冇咩事. 我就覺得真係健康D囉(反而未陀B之前好少食生果搞到成日病)

首頁

尾頁

跳至