跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問網褲係幾時著ga?
o個d尿墊又係幾時用ga?
孕婦衛生巾又係幾時..................
仲有沖洗傷水個樽又係點用架.............

唉 一早買晒d野 原來唔識用 =_= 有冇人幫幫我

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我路過的...唔駛緊張, 1)網褲係你開始入產房時要著的, 因為唔會著底褲的, 尿墊都係你入產房同產後病房用的. 2)孕婦衛生巾係生完之後的. 3)沖洗樽對我來講無咩用, 因為你生完之後每次去完大小都要用水清洗, (我覺得個樽jit上去唔方便), 我就用花灑沖, 不過你唔明, 到時醫院d姑娘/阿姐會教你用的...

大宅

原帖由 blueski 於 10-12-20 10:21 發表
我路過的...唔駛緊張, 1)網褲係你開始入產房時要著的, 因為唔會著底褲的, 尿墊都係你入產房同產後病房用的. 2)孕婦衛生巾係生完之後的. 3)沖洗樽對我來講無咩用, 因為你生完之後每次去完大小都要用水清洗, (我覺得個 ...

我都係初哥, 想問多少少呀.
3) 用花灑沖咪成個人都濕哂囉, 係唔係用普通水喉水呀? 唔怕咩?

大宅

我都聽講要用煲過的水來沖洗, 又話唔可以用生水...
其實好難避免坐月成個月唔掂生水咖啵!!唔通成個月都煲水沖涼咩?!應該點搞???

複式洋房

我都有相同問題:

用花灑沖咪成個人都濕哂囉!! 係咪再用毛巾抺乾??

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我2胎都係政府醫院生bb, d醫院阿姐教我用花灑沖(用暖水), 個花灑唔係食實果隻, 佢係可以拉落黎果隻(即屋企果d), 只係沖下身, 唔駛除衫....當然要預備條大毛巾....至於話唔好惦生水, 我覺得無問題, 我坐月都成日惦, 而家都無咩事, 只要坐月小心唔好冷親就得....另外, 我果時都有見過d媽咪, 佢地生完一落得床, 就走去沖涼洗頭tim...

別墅

我果陣時都係用沖洗瓶來沖洗下面。係醫院的洗手間有熱水的,我會入左暖水,然後去完洗手間就用黎沖洗,之後就用廚房紙黎抹乾。咁樣都唔係好煩啫,好方便!您也可以試下。

伯爵府

原帖由 blueski 於 10-12-20 10:21 發表
我路過的...唔駛緊張, 1)網褲係你開始入產房時要著的, 因為唔會著底褲的, 尿墊都係你入產房同產後病房用的. 2)孕婦衛生巾係生完之後的. 3)沖洗樽對我來講無咩用, 因為你生完之後每次去完大小都要用水清洗, (我覺得個 ...

我都想問呀!!
乜網褲唔係生完B當底褲咁著架咩??
陣痛時/穿水/見紅入院,要換衫,
好似BRA同底褲都唔著得架嘛,乜可以著網褲??

公爵府

回覆 8# 花花b 的文章

花花b好在你指正, 你講得岩, 我講錯左, 應該係入產房時用有繩衛生巾, 生完用網褲....

男爵府

where to buy 網褲?

I didn't use 網褲 for my 1st bb!!!

原帖由 blueski 於 10-12-20 18:08 發表
花花b好在你指正, 你講得岩, 我講錯左, 應該係入產房時用有繩衛生巾, 生完用網褲....

大宅

畀面勳章

你都好呀,而家開始迫驚,我到而家都未識驚,又未試過發夢生BB....真係大安旨意....哈哈...反而係身邊的人成日問我驚唔驚...

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我都打算用呢個方法
因為我睇過TMH...無拎得起的花灑設備
原帖由 JanetBin 於 10-12-20 16:31 發表
我果陣時都係用沖洗瓶來沖洗下面。係醫院的洗手間有熱水的,我會入左暖水,然後去完洗手間就用黎沖洗,之後就用廚房紙黎抹乾。咁樣都唔係好煩啫,好方便!您也可以試下。 ...

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

係護協有得賣
咁你果時著咩GA?
原帖由 Edsie 於 10-12-20 18:34 發表
where to buy 網褲?

I didn't use 網褲 for my 1st bb!!!

複式洋房

原帖由 愛麗斯傳說 於 20-12-2010 19:57 發表
你都好呀,而家開始迫驚,我到而家都未識驚,又未試過發夢生BB....真係大安旨意....哈哈...反而係身邊的人成日問我驚唔驚...

我都發過2次生仔夢...

有一次係夢入面我抱住出左世冇耐o既仔仔企係馬路中心 好得人驚..

伯爵府

原帖由 戲如人生 於 10-12-20 20:55 發表
係護協有得賣
咁你果時著咩GA?

我呀媽個陣無著
佢話生完著返D鬆D既UNDER

伯爵府

原帖由 candy2ka 於 10-12-21 09:29 發表

我都發過2次生仔夢...

有一次係夢入面我抱住出左世冇耐o既仔仔企係馬路中心 好得人驚..

我都發過2次,一次係夢見自己痛死死去活來先生得出,
一次就好輕鬆屙左出黎,個個爭住抱B,
希望我係輕輕鬆吧

首頁

尾頁

跳至