嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

明年 twins 要讀K1, 要分開班嗎 ???

子爵府

My twins will also study K1 next year, the school has 3 am class, I think it is the school's decision whether separate them or not.

大宅

回覆 2# cheersmom 的文章

我對孖B現在三年級了,我每年都要求升埋同一班,嘻嘻,我費事煩.
:fighting1:

別墅

我對囡都係下年k1, 我唔理, 由得學校安排!!

洋房

my twins will be in K1 next year, too..... The KG asked if I wanted to put them in the same class....... for sure, I'd like to put them in the same class la........

原帖由 tamfamily 於 10-12-30 10:23 發表
我對囡都係下年k1, 我唔理, 由得學校安排!!

複式洋房

多數的師都提議分班,我對B由K1開始分班

洋房

我的孖女K1同班, 自K2開始分班, 起初覺得同班問題不大, 但後來老師提議他們分班, 因為細孖較依賴! 我也感覺分班對他們獨立及合群方面的發展較好!

大宅

我地從來都未出聲,學校都自然地分左班,如果學校唔分我地都會要求分開,唔想太多比較,因為twins最大問題就係比較.
Twins 媽咪

首頁

尾頁

跳至