自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

朋友叫我唔好諗Xbox, PS3依家都有好似Kinect果D game, 點選擇好呢?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

子爵府

原帖由 emmypun 於 10-12-21 07:51 發表
朋友叫我唔好諗Xbox, PS3依家都有好似Kinect果D game, 點選擇好呢?

兩樣野黎架喎!
ps3 & wii都要靠手制去感認~

kinect連踢波和頂頭徐都得!
但真係個廳打直冇6尺都玩唔到~(單打)
仲要前面一d野都冇喎~
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

珍珠宮

好媽媽勳章

kinect 係xbox架 - 不需再使用手握搖桿, 只係靠郁動身體

ps3 有move - 要使用手握搖桿控制!

我自己就買左kinect, 超好玩, 我呢個星期晚晚同老公玩, 玩到流哂汗~ 唔知係咪太耐冇運動, 直頭玩到我地兩個, 成身酸痛! 我地玩sport既打排球, 真係要跳, 要殺波, 全部係靠身體郁動! 唔似得wii or ps3咁, 要靠控制器!

唔明你朋友點解叫你唔好諗xbox, 我自己就覺得好好好好玩!
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 joeywongmy 於 10-12-21 08:31 發表
兩樣都唔會買
因為一入豪門深似海
最怕到阿仔大個都沉迷打機就大件事

其實我係買俾自己玩gei.
我囝都有NDS, PSP, PSP係人地買, 佢玩得有好有分串gei, 所以有信心佢都唔會迷.

子爵府

如果自己玩就一定唔會買ps3玩啦~
唔岩女人玩~

xbox隻玩舞最好玩!
除非老公係舞林高手啦~唔係男人舞得好辛苦~
前日我買埋隻your shape中文,不過我未得閒玩呀!
老公玩過下,佢話岩女人多d~
阿仔米鍾意玩運動會啦!

我諗部wii一定又再封塵啦!
不過我一定要買MJ隻game玩~
psp & nds個隻好抵能~
xbox果隻應該要堅跳!一定唔得啦~

複式洋房

我想問問xbox kinet大概多少錢? 我聽朋友說是要先買XBOX個主機,再買kinet才可以玩,是嗎?
Thanks!

原帖由 tiffany_wong23 於 10-12-21 09:37 發表
唔岩女人玩~

xbox隻玩舞最好玩!
阿仔米鍾意玩運動會啦!

我諗部 ...

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我估聖誕節禮物 xbox 殺晒啦! 我都好想買......
原帖由 tiffany_wong23 於 10-12-21 09:37 發表
唔岩女人玩~

xbox隻玩舞最好玩!
阿仔米鍾意玩運動會啦!

我諗部 ...

禁止訪問

子爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 sumlam 於 10-12-21 08:07 發表
kinect 係xbox架 - 不需再使用手握搖桿, 只係靠郁動身體

ps3 有move - 要使用手握搖桿控制!

我自己就買左kinect, 超好玩, 我呢個星期晚晚同老公玩, 玩到流哂汗~ 唔知係咪太耐冇運動, 直頭玩到我地兩個, 成身酸痛! ...

係呀, 我都買左kinect套裝, 勁好玩, 一家玩好開心架.

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

PS3

男爵府

仲叫老公買wii-keep fit plus 比我!
原帖由 tiffany_wong23 於 10-12-21 08:04 發表

兩樣野黎架喎!
ps3 & wii都要靠手制去感認~

kinect連踢波和頂頭徐都得!
但真係個廳打直冇6尺都玩唔到~(單打)
仲要前面一d野都冇喎~

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我兩部都有買...wii就我同d女玩多...ps3就c6玩多~起碼平時在家都有d娛樂~

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

XBOX 多唔多GAME?

子爵府

原帖由 avismuimui 於 10-12-21 12:01 發表
我想問問xbox kinet大概多少錢? 我聽朋友說是要先買XBOX個主機,再買kinet才可以玩,是嗎?
Thanks!

4g主機+kinect=$2499

250g主機+kinect=大約$3600左右

子爵府

原帖由 福水 於 10-12-21 13:04 發表
仲叫老公買wii-keep fit plus 比我!

wii-keep fit plus 一出已買,但真係唔鍾意玩,
仲封埋塵,後尾平左$120賣走了~

子爵府

原帖由 emmypun 於 10-12-22 05:16 發表
XBOX 多唔多GAME?

其實有8-9成ps3和xbox大多數都一齊出!(7成wii都係)
除了某幾隻GAME外係自己獨家,
其實都一齊出晒~
同一遊戲ps3 d碟係貴多$100隻左右!

而家連太空戰士xbox都有得出啦~

男爵府

我想買來做吓運動,昨天行商場見到太空戰士xbox,個畫面好花,我老公話,d靚仔就啱,話唔啱我玩喎,我玩會作嘔喎,請教吓買wii或xbox 好哩!
原帖由 tiffany_wong23 於 10-12-22 08:45 發表

其實有8-9成ps3和xbox大多數都一齊出!(7成wii都係)
除了某幾隻GAME外係自己獨家,
其實都一齊出晒~
同一遊戲ps3 d碟係貴多$100隻左右!

而家連太空戰士xbox都有得出啦~ ...

子爵府

原帖由 福水 於 10-12-22 09:04 發表
我想買來做吓運動,昨天行商場見到太空戰士xbox,個畫面好花,我老公話,d靚仔就啱,話唔啱我玩喎,我玩會作嘔喎,請教吓買wii或xbox 好哩!

太空戰士老公要買返隻老反玩下先,好玩先買正版!
因為舊版xbox改左機專玩老反,
新版xbox專上網同人對打(正版)!(踢波多)

wii就一定玩老反~

以前未出kinect,如果女人打都應該wii岩d!
而家佢兩隻跳舞都好正,
your shape都可以做yoga又唔駛塊死人板,
甘一定係xbox啦~

不過一向就算未出新版xbox時,
呢3年都長期缺貨,ps3係少人買好多,
雖然ps3上網對打係免費,但唔流暢!男人一定唔肯~
同埋少可以上網對戰遊戲~
多數人買ps3,因為貪佢睇藍光~
講真,藍光碟太貴啦!
連老反都$40人仔隻啦!
加上我好少在家中睇碟,反而去戲院睇戲仲多!

話時話,十幾年前ps1有隻"九龍風水轉"真係嘔+頭暈,
幾次都係甘!

珍珠宮

Wii & PS3 & XBOX 我屋企都有。
我和囡囡只會玩Wii,其他都係屋企人玩。
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

首頁

尾頁

跳至