自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

講得好

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 亞貴 於 10-12-22 14:31 發表
我表弟啱啱噚晚落機
佢話.......佢真係比班鬼仔朋友笑到面黃
佢話班鬼仔朋友問我地班香港仔攪邊科
好似打仗咁
又嘈又把閉又要低能喎
淨係識喺機場嘈喧把閉
又話好多都打番去比父母鬼殺咁嘈
好似要香港班父母殺咗航空 ...

你表弟 ....

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 jolo 於 10-12-22 15:18 發表

你表弟 ....

唔係我表弟叻呀
係我舅母勁咋
佢真係好狠心(佢自己話成日都匿埋肉痛架)
佢真係由細到大都訓練佢D仔女獨立架
同埋真係要佢地自己照顧自己架
唔比工人幫佢地
仲規定佢地夜晚輪流煮飯做晒D家務
洗地洗浴缸乜都要做架
初初佢99(即係我亞婆)係咁話我舅母衰
話佢虐待D仔女
細細個就掟佢地去英國讀書
而家有事咪知舅母係啱囉

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

原帖由 亞貴 於 10-12-22 15:24 發表

唔係我表弟叻呀
係我舅母勁咋
唔比工人幫佢地
洗地洗浴缸乜都要做架
初 ...

我諗我都要好好反省,
我都有好似你舅母的想法, 
但自己做就兩回事囉.

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

樓主, 你講得好 班學生同家長講到好似英國打緊仗咁, 唔駛下話……

子爵府

Totally Agree!

大宅

畀面勳章

今次個話題大家都幾乎意見一致, 個d "贊成"包機既人, 係覺得自己理虧, 還是覺得 : 我地呢班人嘈又點, 佢地口大終於贏左, 費時同我地嘈o
好鬼憎d政府公務員,福利多,又蛇王

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 mon-mon 於 10-12-22 13:41 發表
各位唔好意思, 頭先錯button, 未打完就send咗.....現在從新再打一次:

睇完新聞真係火都嚟~

睇完新聞真係火都黎埋!!! 各位滯留係英國嘅留學生, 你只係幫航空公司買咗張機票咋, 唔包你生養死葬!! ...

agree

伯爵府

絕對同意樓主...我一聽到新聞講話考慮包機去接佢地返嚟...第一個反應都係覺得有冇攪錯呀! 不知所謂!

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 lady_baba 於 10-12-22 15:02 發表
其實係英國過聖誕都唔錯,返到hk,又要擔心番唔到英國開學!玩野!

no啦! 返唔到去開學好小事咋!
返唔到hk開p才是大事....:;pppp:

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主鬧得好,香港如果有機會打仗靠呢班後生死得,咩叫小小苦楚等於激勵佢地一定未聽過佢地啲父母都係一樣

男爵府

真係唔明d父母,俾得d仔女去外國留學都係想佢地學識照顧自己姐,而家落下雪未返到黎姐,又唔係死人lum樓,洗唔洗包機呀!

不過我覺得好大機會係因為呢班細路當中有好多既父母係d大粒野,唔單止係官,仲可能係d富豪,政府仲唔那那聲做野咩!上次泰國出事又唔見佢咁快手,俾澳門攞晒彩!

男爵府

原帖由 亞貴 於 10-12-22 15:24 發表

唔係我表弟叻呀
係我舅母勁咋
唔比工人幫佢地
洗地洗浴缸乜都要做架
初 ...

真係要向你舅母借鏡!

大宅

原帖由 mon-mon 於 10-12-22 13:41 發表
各位唔好意思, 頭先錯button, 未打完就send咗.....現在從新再打一次:

睇完新聞真係火都嚟~

睇完新聞真係火都黎埋!!! 各位滯留係英國嘅留學生, 你只係幫航空公司買咗張機票咋, 唔包你生養死葬!! ...

認同

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔返香港有咩大不了?
比着我就get fully refund, stay in London.

大宅

原帖由 Danjunior 於 10-12-22 16:38 發表
絕對同意樓主...我一聽到新聞講話考慮包機去接佢地返嚟...第一個反應都係覺得有冇攪錯呀! 不知所謂!

大把公務員D仔女去咗嗰边讀書,佢地梗係要包機送D宝貝番嚟啦.包學費包機票........唉!!!!

別墅

睇見佢地係機場見到老豆,老母個樣!成班未解奶咁。大佬,落雪返唔到黎啫,唔係係機場挾持你地要殺你地!呢班亞巴亞媽,我可以大膽講句(你地送班仔囡出去讀書係多餘,留番啲錢俾佢地過世,第時一定搵唔到工)呢個死人政府應包機時唔包機,唔應包時又走去包機,係咪我下次係大陸濟留機場,你又包機送我返黎???咁你一定好唔得閒,大陸機差唔多班班都遲!!希望各位唔好再生產港仔港女...咁樣保護佢地,第時出黎社會大學一定死。

子爵府

係囉!我睇完之後第1個問題就係-點解要包機呀?????
方向報又幫手撥火,又話政府無援手?反應遲頓?大佬嗰度聽講係英國唔係中國、香港,咁叻唔鬧吓英國政府?
]

首頁
23456...7

尾頁

跳至