想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

因为今年有了宫外孕, 然后身边有一位好姐妹得了乳癌, 所以决定到中环的港中医院做比较全面的妇科检查. 差不多一个星期之后, 检查报告就出来了. 医生说我的乳房和子宫都正常, 但在我的右卵巢发现1CM的功能性水瘤. 医生说这不是什么危险性的瘤, 也不会影响日后怀孕. 这种瘤多数是因为排卵或经期其间而产生的, 会在2-3M之后就自然消失. 但我还是觉得很担心. 不知道有没有姐妹曾经有过这样的经验?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我之前剛打算做IUI, 照超聲波時醫生話照到2粒水POP, 但唔可以CONFIRM係朱古力瘤定水瘤, 要下個月再照, 睇下長大左定縮細左(水瘤會自己縮細). 結果第二個月2粒都沒左, 可以開始做IUI. D水瘤話黎就黎, 話走就走, 又冇痛冇唔舒服. 你唔駛擔心喎.

原帖由 rc108 於 10-12-22 22:03 發表
因为今年有了宫外孕, 然后身边有一位好姐妹得了乳癌, 所以决定到中环的港中医院做比较全面的妇科检查. 差不多一个星期之后, 检查报告就出来了. 医生说我的乳房和子宫都正常, 但在我的右卵巢发现1CM的功能性水瘤. 医 ...

大宅

原帖由 Sonatina 於 10-12-22 23:03 發表
我之前剛打算做IUI, 照超聲波時醫生話照到2粒水POP, 但唔可以CONFIRM係朱古力瘤定水瘤, 要下個月再照, 睇下長大左定縮細左(水瘤會自己縮細). 結果第二個月2粒都沒左, 可以開始做IUI. D水瘤話黎就黎, 話走就走, 又冇 ...

谢谢你啊! 希望如此啦. 自从宫外孕之后, 我对这些"妇科问题"特别敏感.

首頁

尾頁

跳至