自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

咁不滿你咪唔好返英國law, 書如果係讀得好, 大幅都讀得好好架, 仲有, 你個女咁病, 好心你唔好送佢去咁遠la, 根本你就冇做人呀ma既責任, 你應該跟埋過去la. 入境處一日接n個電話, 你唔收咪佢收law........人地冇欠你架, 香港都冇欠你架, 唔好少少野就嘈嘈嘈la, 學下其他返來香港既學生, 感欣下la.......

侯爵府

好媽媽勳章

老又係咁, 細又係咁, 都唔知e家d人想點

子爵府

侯爵府

好媽媽勳章

咪係law, 咁矜貴就唔好比佢去咁遠, 又可以好似我d朋友咁係果邊買間屋請個人law, 真係學d人話齋, 睇到眼火爆......:;pppp: :;pppp: :;pppp:

大宅

原帖由 哈爾濱 於 10-12-23 13:49 發表
咁不滿你咪唔好返英國law, 書如果係讀得好, 大幅都讀得好好架, 仲有, 你個女咁病, 好心你唔好送佢去咁遠la, 根本你就冇做人呀ma既責任, 你應該跟埋過去la. 入境處一日接n個電話, 你唔收咪佢收law........人地冇欠你 ...

子爵府

醒目開學勳章

咁不滿你咪唔好返英國law, 書如果係讀得好, 大幅都讀得好好架, 仲有, 你個女咁病, 好心你唔好送佢去咁遠la, 根本你就冇做人呀ma既責任, 你應該跟埋過去la. 入境處一日接n個電話, 你唔收咪佢收law........人地冇欠你 ...

子爵府

醒目開學勳章

驚, 比多D錢囉..
我朋友擔心個女, 俾多幾萬即搭商務機位回港..

大宅

次次一講佢地,就吹賬

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

個阿媽都傻架,咁都賴

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

仔女有病送佢去咁遠讀書係佢地自己決定, 唔關人事, 而家只係風雪停航班啫, 唔係有即時危險喎, 又唔係打仗暴動地震......, 你咁緊張一係留佢響hk讀, 一係自己過埋去貼身受侍佢, 唔好下下有咩都怨天怨地至得架, 冇人欠你架.

大宅

去得外地讀書既, 都唔會窮得去邊啦,
包機, O.K. 既, 佢地出番 $$囉.

有病就留響H.K. 讀啦, 送佢去咁遠,
真係讀完番黎識飛咩 ??

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁矜貴就唔好比佢去咁遠啦,點做人亞媽架~

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

個女有病,作為一個負責任的媽媽,係唔應該比佢去咁遠讀書,如果有事點算,最錯就係個呀媽。
講真,聖誕返得香港,大多數非富則貴。好多學校宿舍放假,確係唔比留低的,但係好貴的,窮學生跟本住唔起宿舍,要出去找平屋住。
以前有個同事個仔去澳洲讀書,淨係放暑假先可以返來香港,因為佢地唔係好有錢,緊緊夠,無咁多錢買機票。本來係住學校宿舍,佢個仔為了可以慳些錢,跟同學出去租屋住,平好多的。慳左的錢可以返香港過年。

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

e家去得英國讀書既家庭,窮得去邊丫,我今日開電視見到個兩母女攬住喊,仲以為有咩大事發生,原來又係個班滯留學生,唔知咩事既仲以為英國受到恐怖襲擊,佢兩個劫後餘生

原帖由 Ivy07 於 10-12-23 15:04 發表
個女有病,作為一個負責任的媽媽,係唔應該比佢去咁遠讀書,如果有事點算,最錯就係個呀媽。
講真,聖誕返得香港,大多數非富則貴。好多學校宿舍放假,確係唔比留低的,但係好貴的,窮學生跟本住唔起宿舍,要出去找平屋住。
以前有個同事個仔去澳洲讀書,淨係放暑假先可以返來香港,因為佢地唔係好有錢,緊緊夠,無咁多錢買機票。本來係住學校宿舍,佢個仔為了可以慳些錢,跟同學出去租屋住,平好多的。慳左的錢可以返香港過年。

男爵府

我睇完新聞都想鬧爆佢!
入境處d人無欠佢, 人地都要走去英國幫佢地, 佢地應該多謝人, 幫到係人情, 幫吾到係道理, 我個仔都識話風雪難路, 點幫?
個女有病就應該響英國搵個人全天候照顧, 甘都鬧,都傻傻地
又吾見港英政府個陣鬧d英國佬吾幫香港人?個個都係門口隻狗

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

d人唔化!真係唔怕比人鬧爆佢

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

去外國讀書, 好似係compulsory要買學生保險(包括醫療), 而家英國無得睇醫生咩! 去配藥啦!
原帖由 Ivy07 於 10-12-23 03:04 PM 發表
以前有個同事 ...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 哈爾濱 於 10-12-23 14:00 發表
老又係咁, 細又係咁, 都唔知e家d人想點

首頁

尾頁

跳至