跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我呀b就飲5安,1日飲5~6餐
唔知各位10月bb而家飲緊幾多呢?

大宅

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

我個囡一日飲5餐,每次150ml

大宅

1日5餐,每餐160ml

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

how old is ur baby?? my baby is 2M6D old and also 5oz per meal and 5 meals per day

每日望住佢哋就充滿力量啦!

民房

每日6-7餐, 每餐150~180ml, 其中一餐係米水開奶~

大宅

今日3個月大, 1日5餐,除咗晚上最後果餐180ML, 其餘4餐就160ML.

子爵府

每餐 5-6安 // 4個鐘一餐 , 每日6餐..
仲未戎奶.......

大宅

我個b係早產b, 男仔, 8個 半月出世, 現在2個月, 每3.5hrs飲150ml, 未戒夜奶....我都想佢飲多啲, 飲疏少少,同埋戒咗夜奶

男爵府

阿仔而家飲5餐..每餐飲140ML..有時就飲120ML...佢飲得好少...激C..
朗朗B 2010年10月9日出左世勒..

洋房

我呀仔一日都食7餐, 日頭隔3小時就要食, 晚上好D, 4-5小時先吃...每次都係4-5OZ.. 健康院的姑娘話OK架喇....可以維持呢個份量....

大宅

畀面勳章

咁我個b都唔算好大食,我仲驚佢食得太多!因為佢真係好肥 唔知點解呢2個禮拜重左咁多

珍珠宮

虎到金來勳章

我個月而家2個半月, 戒左夜奶, 而家每日飲5-6餐, 2-3餐奶粉, 其他飲泵出黎嘅人奶, 140ML, 兩個月去健康院話係大碼B, 叫我地唔好刻意再加奶.

大宅

我個女依家2個半月,每日5-6餐,好胃口就飲到180-200ml,冇乜胃口就150ml~
依家都試緊同佢介夜奶,只係拖長左半夜個餐奶,但就仲未成功介到囉

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 tonylau18hk 於 10-12-29 20:13 發表
我呀仔一日都食7餐, 日頭隔3小時就要食, 晚上好D, 4-5小時先吃...每次都係4-5OZ.. 健康院的姑娘話OK架喇....可以維持呢個份量....

My girl is also the same. She drinks pumped breast milk.

複式洋房

我阿B兩個月2WK. E+ 食150ml, 一日食6餐,每餐150ml。夜晚嗰餐係奶粉,其他全部都係pumped breast milk。e生已經話佢食得太多,叫我唔好咁快加奶喎。

大宅

畀面勳章

咁我仔係咪食得少o左呢,佢係全人奶,大部份時間都係埋身食10-20mins,一日6餐,一餐食泵奶,但係食4oz就唔食。
但係佢體重又好好喎,2個月係健康院幫重有14磅。

男爵府

我個bb之前6餐,170ml,
e+戎咗夜奶(自己戒),變咗5餐,
但近排厭奶,每餐飲得好少

子爵府

我個B 2個月11日, 呢家1日飲5餐奶粉150ML,再加夜奶﹠7AM堆身食AROUND 5MINS。其實都唔知果2餐有幾多人奶比佢食到~

別墅

我嘅肥妹依家2個月11日, 飲5oz, 一半人奶一半奶粉.

男爵府

我b女宜家2個半月
1日6餐
每餐150ml 奶粉
但厭奶左2個星期, 好多時只食到100ml

首頁

尾頁

跳至